Του Γιάννη Κουρδομένου
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Τσίπρας, Καμμένος, Παππάς, και σία δεν άλλαξαν απολύτως τίποτα από τις βασικές παθογένειες του παλαιοκομματισμού. ( Τουλάχιστον στα τρία χρόνια διακυβέρνησης )
Περισσότερα από δυο εκατομμύρια ευρώ καταλήγουν ετησίως στην τσέπη πέντε - έξι οικογενειών διαπλοκής.
Αποτελεί σκάνδαλο να καταλήγει το ανταποδοτικό τέλος στους ολιγάρχες
Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε για τη (νέα) ΕΡΤ, υπάρχει διάταξη που της επιτρέπει να ξαναγίνει πάροχος δικτύου και να μεταφέρει στις δικές της συχνότητες τα τηλεοπτικά σήματα άλλων καναλιών κυρίως της περιφέρειας. Δηλαδή, να αμφισβητήσει επί του πρακτέου το μονοπώλιο της Digea.
Αυτό προϋποθέτει πως θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια ψηφιακών πομπών (το λουκέτο στην ΕΡΤ σήμαινε και την ολοκληρωτική καταστροφή του άρτιου δικτύου που διέθετε σε όλη τη χώρα), διαδικασία που θα πάρει καιρό σύμφωνα με τους γνώστες.
Η δημόσια τηλεόραση είναι εκ του νόμου ο πρώτος ψηϕιακός πάροχος της χώρας
Ενώ τα ιδιωτικά κανάλια, μέσω της ένωσης εταιρειών που συγκρότησαν (Digea) ολοκλήρωσαν άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες, η ΕΡΤ έχει μείνει τραγικά πίσω και αυτό φέρει τη σφραγίδα των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα πέντε οικογενειών αντί του Ελληνικού λαού.
Με απανωτές καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού ψηφιακής μετάδοσης η ΕΡΤ τελικά αναγκάστηκε να βγάλει το ψηϕιακό σήμα της σε όλες τις περιοχές, πλην Πελοποννήσου και Αττικής, μέσω Digea, πληρώνοντας στους ιδιώτες (και, δη, καταχρεωμένους ) καναλάρχες ένα τσουχτερό ενοίκιο ύψους 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο, το οποίο συνεχίζεται αδιαλείπως μέχρι σήμερα.
Στα τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν έχει υπάρξει πολιτική βούληση για Συνταγματική ομαλότητα, καθώς και να τηρηθούν όσα προτείναμε και αιτηθήκαμε από την δεκαετία του 1990.
Ευλόγως, είναι παράλογο να συνεχίζεται αυτή η αιμορραγία οικονομικών πόρων στην διαπλοκή. Εξίσου παράλoγο είναι να πληρώνει 2 εκατ. ευρώ ετησίως η ΕΡΤ στους ολιγάρχες, ενώ τα χρήματα μπορούν να διατεθούν για τη δημιουργία της ανεξάρτητης και τεχνικά αυτοδύναμης δημόσιας τηλεόρασης που χρειάζεται η χώρα, καθώς επίσης, να καλύψει αναλογικά όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.
Το ανταποδοτικό τέλος παρέχετε από τον Ελληνικό λαό ώστε να υφίσταται Συνταγματική ομαλότητα, νομιμότητα, και κυρίως η ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, με πλουραλισμό, και πολυφωνία.
Ο Γερμανικός δάκτυλος βρίσκεται πίσω από την DIGEA και τους ολιγάρχες των πέντε οικογενειών, δεδομένου ότι η δουλειά έκλεισε με συνεργαζόμενη Γερμανική εταιρεία η οποία προμήθευσε και εξόπλισε τα κέντρα εκπομπής.
Διαψεύστηκαν οι ελπίδες των ανθρώπων της κρατικής τηλεόρασης της ΕΡΤ πως ως το τέλος του 2016 θα είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός προμήθειας των ψηφιακών πομπών. Η ιστορία που άρχισε το 2012 φαίνεται πως έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της. Κι αυτή τη φορά εμπόδιο στάθηκε το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο εντός του Δεκεμβρίου είχε στείλει σειρά ερωτημάτων στη διοίκηση της ΕΡΤ σχετικά με τη σύμβαση που θα υπογραφόταν με την εταιρεία που προκρίθηκε στο διαγωνισμό, τη σουηδική Ericsson.
Η έγκριση από το ΔΣ της ΕΡΤ για την νικήτρια εταιρεία είχε γίνει τον Αύγουστο του 2016 και η σχετική σύμβαση εστάλη στο Ελεγκτικό συνέδριο προς έγκριση. Το Ελεγκτικό συνέδριο εξάντλησε το χρόνο που είχε στη διάθεση του για να απαντήσει και κυριολεκτικά στη λήξη του χρόνου, απέστειλε τα ερωτήματα.
Η ΕΡΤ δεν μπορεί να υπογράψει τη σύμβαση και πρέπει να απαντήσει. Ερωτήματα που χαρακτηρίζονται ήσσονος σημασίας από τους τεχνικούς. Η καθυστέρηση ωστόσο είναι πλέον γεγονός και έχει σοβαρές επιπτώσεις για τη λειτουργία του δικού της ψηφιακού δικτύου που θα μείνει ανολοκλήρωτο τουλάχιστον ως το Φθινόπωρο του 2017.
Η ΕΡΤ υπέγραψε εκ νέου σύμβαση με τη Digea για τη συνέχιση ενοικίασης του 4ου multiplex για τη μεταφορά των καναλιών της, της Βουλής, του ΡΙΚ και των δορυφορικών για έξι άλλους έξι μήνες. Πληρώνοντας περίπου 1,8 εκατ. ευρώ ενοίκιο για τη χρήση των 4 συχνοτήτων του multiplex. Η δε Digea θα συνεχίσει για ένα ακόμη 6μηνο να έχει τα σίγουρα έσοδα του καλού πελάτη της ΕΡΤ.
Τα Γερμανικά συμφέροντα πίσω απ' όλα - ROHDE & SCHWARZ
Αναφορικά με την Ψηφιακή Ραδιοφωνία, και εν γένει με το καθεστώς νέου νόμου που θα την αφορά, η κυβέρνηση δεν έχει επιδείξει ίχνος πολιτικής βούλησης, το οποίο σημαίνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για τα συμφέροντα των ολιγαρχών.
Η Ελλάδα τι κατασκευάζει ;;;
Το πρώτη φορά Αριστερά έχει ακυρωθεί από το πρώτο Μνημόνιο, και είναι σαφές ότι κυβερνά η διαπλοκή αντί του Ελληνικού λαού, και τα συμφέροντα των εξωθεσμικών. Ενδεικτικά η Γερμανική ROHDE & SCHWARZ πήρε όλο το πακέτο για τους εξοπλισμούς της DIGEA.
Κύριοι κυβερνώντες μη ξεχνάτε τις αιτήσεις μας για την ψηφιακή ραδιοφωνική πλατφόρμα, και σαφώς είναι θέμα χρόνου να ανατραπείται.
Μας ομιλούν για ΑΝΑΠΤΥΞΗ και πρόοδο σε μια χώρα που δεν κατασκευάζεται τίποτα απολύτως, και ο βασικός γνώμονας είναι: Κοροϊδα Ελληνικέ λαέ πλήρωνε και ξαναπλήρωνε ώστε να είσαι ραγιάς και χρεωμένος.
ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Διώξεις και Κατασχέσεις , διότι εμείς κάναμε έρευνα και κατασκευάζαμε όσα πρέπει να έρχονται εισαγόμενα για την ευημερία των άλλων λαών στη χώρα των ραγιάδων.
Ανάπτυξη χωρίς παραγωγή σε όλους τους τομείς, σε Ελλαδικό επίπεδο, δεν λογίζεται.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Σε καθολική αντιδιαστολή όσων ισχύουν ακόμα και σήμερα στη χώρα μας, σειρά άλλων χωρών, έχουν ΠΑΡΑΓΩΓΗ και διάθεση των δικών τους προϊόντων στην αγορά τους, και εξαγωγές διεθνώς. Αναφερόμαστε για την ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
Ενδεικτικά: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Νορβηγία, Κίνα, Ιαπωνία, Η.Π.Α, Κορέα, Ταυλάνδη, κ.α. έχουν παραγωγή και διάθεση προϊόντων, εμείς εκτός εισαγωγών τι άλλο διαθέτουμε ;;;
Μη ξεχνάτε ότι όταν λειτούργησε για πρώτη φορά Ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι, και σαφώς αναφερόμαστε στην ΕΙΡΤ, χρησιμοποιούσε πομπούς κατασκευασμένους από Έλληνες, όπως και στην ραδιοφωνία. Ποιοι φέρουν την ευθύνη για το καθολικό έλλειμα παραγωγής στη χώρα μας ;;;
Μήπως δεν διαθέτουμε Πανεπιστήμια, Πολυτεχνείο, τεχνολογικά ιδρύματα, καθώς και το έμψυχο υλικό, ώστε να γίνει η πραγματική αφετηρία στη χώρα μας, όπως έχει γίνει στην Κίνα καθώς και σε άλλες χώρες ;;;
Αν επενδύσω κάποια χρήματα ώστε να κατασκευάσω Ψηφιακούς τηλεοπτικούς πομπούς, οι οποίοι να πληρούν τα στάνταρτ και τις οδηγίες, ποιοι θα τους αγoράσουν ;;; Είναι σαφές ότι όλοι θα διαθέτουν τα χρήματα που αποκτούν από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ για τα εισαγόμενα !! Αυτή είναι η προσφορά και η διαμόρφωση των αστικών κομμάτων στο λαό και τη χώρα μας.
Σας υπενθυμίζω την δεκαετία του 80 - 90, κατά την οποία πρότεινα ως χώρα - τόπος και καινοτομήσουμε με έμφαση στην τεχνολογία με χρήση του Ψηφιακού Πίνακα. Γνωρίζετε να έχει ισχύσει θεσμικά, η ακόμα και σήμερα στο αρχιτεκτονικό σχέδιο υπάρχει αποκλειστικά ένας ηλεκτρικός πίνακας ;;;
Πως μπορούσε να πάει μπροστά ένας τόπος, και ένας λαός, χωρίς να καινοτομήσει, και χωρίς να διαμορφώσει το πλαίσιο Ελληνικής ανάπτυξης, καθώς και παραγωγής, αξιοποιώντας τους Έλληνες επιστήμονες ;;;
Με εισαγωγές παντός τύπου θα πάμε μπροστά ως οικονομία και λαός ;;;
Επισήμανση: Όσοι και όσες διαθέτετε τη δυνατότητα να κρίνετε επαρκώς τι αναφέρω, προωθήστε το εν λόγω, διότι θα βρίσκεστε ως λαός και πολίτες εσαεί ραγιάδες, χρεωμένοι, και προδομένοι.
* ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ : Ο Ψηφιακός πίνακας, ο οποίος είχε προταθεί από τον υποφαινόμενο τις δεκαετίες 80 - 90, είναι το απόλυτο κέντρο ελέγχου όλων των οικιακών ψηφιακών συσκευών, και σε άλλο μας άρθρο έχουμε αναφέρει εκτενώς την λειτουργία του και τις δυνατότητές που διαθέτει.
Ο Ψηφιακός πίνακας αποτελούσε μια πρόταση ώστε να υπάρξει έμφαση στην Ελληνική παραγωγή και διάθεση, αρχής γενομένης από το αρχιτεκτονικό σχέδιο, το οποίο θα εμπεριείχε τον ψηφιακό πίνακα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα από τη πολιτεία να υπάρξουν Ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες Ηλεκτρονικών και ψηφιακών κυκλωμάτων.
Η μέση Ελληνική οικογένεια χρησιμοποιεί δεκάδες ψηφιακές συσκευές, ο ψηφιακός πίνακας αποτελούσε το κέντρο ελέγχου όλων των συσκευών, στον οποίο συνδέεται η δορυφορική κεραία, η τηλεφωνική γραμμή, το wifi, η καλωδιακή και επίγεια λήψη τηλεοράσεως, κ.α., για πλήρη έλεγχο και επικοινωνία όλων των συσκευών.
Με τον ψηφιακό πίνακα δεν χρειάζονται πολλές καλωδιώσεις στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος, διότι αναλαμβάνει την ασύρματη επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις συσκευές, με απόλυτη ασφάλεια, δεδομένου ότι αντιστοιχεί ένας κωδικός σε κάθε χρήστη, και οι ασύρματες μεταδώσεις στο εσωτερικό μιας οικίας, η διαμερίσματος, οι οποίες είναι κωδικοποιημένες, είναι απαραβίαστες, και αθέατες για τους υπολοίπους.
Ενδεικτικά, μπορεί κάποιος να βρίσκεται στο γραφείο του και να παρακολουθεί από την τηλεόραση του οικίας του κάποιο πρόγραμμα, να το καταγράφει, η ακόμα να έχει εικόνα από εσωτερικές κάμερες ασφαλείας, να ανοίξει καθ' οδόν η να κλείσει φώτα, συσκευές , να ανατρέξει σε αρχεία από το σύνολο των ψηφιακών συσκευών της οικίας του, ενώ μπορεί να βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά, και πολλά ακόμα τα οποία αναφέρονται εκτενώς στο άρθρο μας.
Ο ψηφιακός πίνακας συνοδεύεται γι΄όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα, από το G robot, το οποίο λαμβάνοντας εντολές από το κινητό τηλέφωνο, μπορεί κάποιος να βρίσκεται στη Θήβα και να ανοίξει το συρτάρι του γραφείου του το οποίο βρίσκεται στην Γλυφάδα, ώστε να έχει εικόνα και να φωτογραφήσει ένα έγγραφο, το οποίο το χρειάζεται εκείνη τη στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να φύγει από τη Θήβα και να μεταφερθεί στο Ν.Αττικής.
* Αναφέρουμε ότι όλα αυτά αποτελούσαν δικές μας πρότυπες ιδέες, οι οποίες μπορούσαν να ολοκληρωθούν αν υπήρχε ενδιαφέρων της πολιτείας, ενώ σήμερα αποτελούν αντικείμενο πολλών πολυεθνικών, και άλλων εταιριών, οι οποίες κατασκευάζουν ορισμένες συσκευές, όμως χωρίς να υφίσταται μια ολοκληρωμένη πρόταση - λύση Ψηφιακής διαχειρίσεως όλων των συσκευών, η οποία ονομάστηκε από εμάς Ψηφιακός Πίνακας.
* Αντί του ψηφιακού πίνακα, ο οποίος θα αποτελούσε σημείο αναφοράς για όλες τις χώρες, εδραιώθηκαν τα συμφέροντα πολυεθνικών, οι οποίες πωλούν σειρά από αυτόνομες συσκευές, οι οποίες δικτυόντονται σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς να αποτελούν πλήρες αυτονομημένο κέντρο διαχειρίσεως όλων των συσκευών, και χωρίς να δίνεται έμφαση στην αυτόνομη επικοινωνία όλων των συσκευών που κατασκευάζονται. ( Εννοούμε ανά πάσα στιγμή να ελέγχονται πλήρως από ένα κέντρο ελέγχου κάθε ιδιοκτήτη - πολίτη - ανθρώπου. )
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου