ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο νόμος Παππά στο στόχαστρο της διαπλοκής

Του Γιάννη Κουρδομένου

Διαβάσαμε και εμείς το άρθρο του Μάκη Κοψίδη - Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και μολονότι αντιλαμβανόμαστε πολλά απ' όσα αναφέρει υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο δεν το αγγίζει σε κανένα του σημείο.

Οι ''βαρόνοι'' των ραδιοτηλεοράσεων, οι οποίοι υποστηρίζονται από τον παλαιοκομματισμό λειτουργούν σειρά μέσων της ιδίας η άλλης μορφής Αντισυνταγματικά, και δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Ε.Σ.Ρ η αντισυνταγματική λειτουργία τους, αφορά την κυβέρνηση η οποία υποχρεούται στην τήρηση του Συντάγματος, καθώς και την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Αποσαφηνίστε άμεσα για ποιούς λόγους πλήν της δεδομένης κωλυσιεργίας για τις τηλεοπτικές άδειες, έχουν παγώσει και την προκύρηξη διαγωνισμού για την ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ώστε να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο της αντισυνταγματικής λειτουργίας όσων λειτουργούν πέντε οικογένειες, καθώς και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, διότι ΚΑΝΕΙΣ εκ των καναλαρχών δικαιούται ραδιοφωνικό σταθμό.
Αν όντως είστε αριστερή κυβέρνηση, η οποία πρεσβεύει την ισότητα των πολιτών, και ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, άλλωστε αποτελεί θεμελιώδες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, γιατί δεν έχετε μεριμνήσει επί τρία χρόνια ώστε να αλλάξει επί της ουσίας το υφιστάμενο ισχύον πλαίσιο. 

Γιατί ''παίζετε'' με τους όρους της Νέας Δημοκρατίας ;;; H νέα δημοκρατία δεν είναι το κόμμα που έκλεισε την ΕΡΤ ;;;  

Γιατί επί τρία χρόνια δεν υπάρχουν οι πολιτικές δημιουργίας θυγατρικών της ΕΡΤ στα Νότια προάστια Αττικής, (και σε άλλες περιοχές), στα οποία η διαπλοκή των media καθόρισε σε μεγάλο βαθμό ποιοι θα είναι οι δήμαρχοι της περιοχής μας ;;; 

Tην προεκλογική περίοδο oi ''βαρόνοι'' των media πρόβαλαν κατά παράβαση της λειτουργίας τους και του άρθρου 15 τα στελέχη και τους υποψηφίους της ΝΔ, ενώ οι υπολοίπες παρατάξεις - υποψήφιοι δεν έτυχαν της ίδιας προβολής.

Το δικό μας συμπέρασμα είναι ότι κάτι πάει λάθος και με εσάς που κυβερνάτε και είστε οι αρμόδιοι του παρόντος. Η ΝΔ κ.α πρεσβεύουν τα συμφέροντα όσων τους υποστηρίζουν και τους ενισχύουν. Εσείς ;;; Εμείς ψηφίσαμε πέντε χιλιάδες κάτοικοι μια δομή όλων των δημοτών, και η ''γαλάζια'' διοίκηση, η οποία μονομερώς υποστηρίχτηκε από τα εθνικά media, φρόντισε τους ημέτερους.

Πως μπορεί να προκύψει εξισσορόπηση με την ΝΔ να ελέγχει το ΕΣΡ, αν η κυβέρνηση, και ο αρμόδιος υπουργός, δεν προβούν σε σαφείς πολιτικές ;

Μάκης Κοψίδης: Μπορεί η απόφαση του ΣΤΕ για άμεση διενέργεια διαγωνισμού από το ΕΣΡ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς να ήταν σαφής αλλά το ΕΣΡ ...κωφεύει. Σαν να μην τρέχει τίποτα παρά ότι έχει στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα, τεχνογνωσία κτλ, για να ξεκινήσει άμεσα. Ύπνος βαθύς. 

Βεβαίως τον διαγωνισμό δεν μπορεί να τον αποφύγει και θα τον διενεργήσει έστω και αργά. Γιατί όμως καθυστερεί; Γιατί συνεχώς τον μεταθέτει στο απώτερο μέλλον; Αυτό το ΕΣΡ, το πρώτο στην ιστορία που η πλειοψηφία των μελών του δεν έχει προταθεί από την κυβέρνηση, είναι καθαρό ότι είναι δέκτης πολλαπλών πιέσεων για τρενάρισμα του διαγωνισμού. Τα περισσότερα μέλη του φαίνεται ότι είναι ...δεκτικά των πιέσεων.

Ποιοι πιέζουν; Πρώτα από όλους οι καναλάρχες. Δεύτερον ο Κυριάκος και η αντιπολίτευση, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, που πολιτικά σιτίζεται και σιτιζόταν από τους βαρόνους των media. Γιατί πιέζουν; Μα δεν θέλουν να γίνει ο διαγωνισμός με τις προυποθέσεις που θέτει ο ισχύον νόμος, ο νόμος Παππά. 

Μία σειρά ρυθμίσεων του νόμου τους ενοχλούν σφόδρα. Ο ελάχιστος αριθμός εργαζομένων για παράδειγμα, και οι προυποθέσεις για συγκεκριμένο τεχνολογικό εξοπλισμό και αρκετές άλλες που θα έχουν ως αποτέλεσμα να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Παρά τις τεράστιες αντιθέσεις που έχουν μεταξύ τους οι καναλάρχες έχουν και ένα κοινό τόπο, κοινό παρανομαστή. Να ξεφύγουν από τον νόμο Παππά. Ενας νόμος που βρίσκεται στο στόχαστρο της διαπλοκής. Νόμος που βάζει τέλος στο τσάμπα, στις σκανδαλώδεις συμβάσεις, ενώ τους υποχρεώνει να κόψουν το καθεστώς γαλέρας που έχουν επιβάλει σε δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς.

Συμπέρασμα. Τον διαγωνισμό θα τον κάνουν αλλά όταν ξεμπερδέψουν με το εμπόδιο αυτό. Και πώς θα ξεμπερδέψουν; Ένας δρόμος υπάρχει. Να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για έναν νέο νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των βαρόνων. Ένας νέος νόμος για τον οποίο θα φροντίσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι που φιλοδοξούν να αποτελέσουν τη διάδοχη κατάσταση προς δόξαν της διαπλοκής. 

Η υπόθεση των αδειών των βαρόνων αποτελεί ένα από τα κρίσιμα ζητήματα, τα κεφαλαιώδη ζητήματα στα οποία παίζουν τα ρέστα τους οι θεματοφύλακες του παλαιού συστήματος. Από κει και η λυσσαλέα επίθεση, ο πόλεμος στην κυβέρνηση Τσίπρα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο νόμος Παππά στο στόχαστρο της διαπλοκής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">