ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Ο Γιώργος Παπανικολάου είναι ικανός όσο ο Έβερτ ;

Του Γιάννη Κουρδoμένου

Γλυφάδα: Πρωτοστατήσαμε από τη δεκαετία του 70 στα FM κύματα, ανοίγοντας τους ορίζοντες ώστε να υπάρξει δημοτική και ιδιωτική ραδιοτηλεόραση.

Ο Μιλτιάδης Έβερτ είχε περάσει δημόσια ότι ο πρώτος δημοτικός σταθμός της ''ελεύθερης ραδιοφωνίας'' ( Αθήνα 9.84 )  λειτούργησε έπειτα από τους αγώνες που είχαν κάνει επί πολλά χρόνια όσοι πρωτοστάτησαν στα ερτζιανά FM.

Είναι γνωστό ότι χωρίς εμάς που πρωτοστατήσαμε, και τη δική μας αγωνιστικότητα, η οποία ήταν σημαδεμένη με σειρά διώξεων και κατασχέσεων, δεν θα υπήρχε στη χώρα μας δημοτική και ιδιωτική ραδιοτηλεόραση.

Δεν θα υπήρχε δημοτική και ιδιωτική ραδιοτηλεόραση, διότι χωρίς εμάς, οι οποίοι λειτουργήσαμε τις πρώτες επιχειρήσεις εισαγωγής μηχανημάτων και κεραιών εκπομπής στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στο Ν. Αττικής, δεν θα υπήρχε η δυνατότητα πολιτικοί και λοιποί να λειτουργήσουν επίσημα ραδιοφωνικούς σταθμούς οι οποίοι να πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπής.  

Τονίζουμε ότι ο Μιλτιάδης Έβερτ κάλεσε ο ίδιος όσους είχαν πρωτοστατήσει στο χώρο ώστε να λειτουργήσει ο εν λόγω σταθμός, σε αντιδιαστολή των δικών μας δημάρχων, στα Νότια προάστια και πολύ περισσότερο στη Γλυφάδα, που έχουμε δημάρχους πολέμιους κατά των δημοτών με συκοφαντίες και ύβρεις τις οποίες διοχετεύουν δια χρηματισμένου τους, αντί να παρέχουν τη πρόοδο που χρειάζεται ο τόπος μας.

Ο Αθήνα 9.84 λειτούργησε για πρώτη φορά το 1987, ενώ ο ΓΛΥΦΑΔΑ FM το 1977, και σήμερα βρισκόμαστε στο 2017 χωρίς λειτουργία, και χωρίς φωνή, μαζικότητα, αμεσότητα, πλουραλισμό, πολυφωνία, το σύνολο των συμπολιτών μας. !!

Σύντομο ιστορικό του Αθήνα 9.84

Ο Αθήνα 9.84 είναι ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός της Αθήνας, και ο οποίος αποτελεί και τον πρώτο σταθμό της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας με πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου Αθηναίων Μιλτιάδη Έβερτ. Η πρώτη μετάδοση έγινε την Κυριακή 31 Μαΐου 1987.

Διευθυντής του σταθμού τότε ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζαννετάκος και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ο Νίκος Απέργης. Ο σταθμός δεν είχε άδεια λειτουργίας και οι εγκαταστάσεις του βρισκόταν στο κτίριο του Δήμου στην οδό Λιοσίων. Για να παραμείνει η κεραία αρχικά στο ύψος του Λυκαβηττού και στην συνέχεια στον Υμηττό δόθηκε "μάχη" με τα ΜΑΤ.

Το 1999 οι εγκαταστάσεις του Αθήνα 9.84 μεταφέρθηκαν από την οδό Λιοσίων στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στην οδό Πειραιώς, στο Γκάζι. 

Πολλοί γνωστοί Έλληνες δημοσιογράφοι ξεκίνησαν την καριέρα τους από εκεί, μεταξύ τους η Όλγα Τρέμη, η Έλενα Κατρίτση, ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Μητσικώστας, κ.ά. Επίσης πέρασαν και γνωστοί παραγωγοί του ραδιοφώνου, όπως ο Ιωσήφ Αβράμογλου, ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος (267), ο Άκης Εβένης, ο Γιώργος Πολυχρονίου κ.ά. 

Επί δημαρχίας Δημήτρη Αβραμόπουλου και όταν Πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφώνου ήταν o ίδιος ο δήμαρχος, μεταγκαταστάθηκε. Στον Αθήνα 9.84 για πρώτη φορά εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος απο την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου με απόλυτη πλειοψηφία, ο Γιώργος Κουντούρης, δικηγόρος, ο οποίος διαδέχτηκε την Μάρω Κοντού και παρέμεινε αντιπρόεδρος από το 1999 έως το 2001.

Στα χρόνια που πέρασαν διετέλεσαν πολλοί άνθρωποι στο "τιμόνι" της προεδρίας. Μεταξύ αυτών και η γνωστή ηθοποιός Μάρω Κοντού η οποία υπήρξε για χρόνια και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων.

Στα "χνάρια" του Μιλτιάδη Έβερτ "βάδισαν" και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, πρώην Δήμαρχος του Πειραιά και ο Σωτήρης Κούβελας, πρώην Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, ιδρύοντας ο καθένας στην πόλη του (Κανάλι 1, FM 100 Θεσσαλονίκης) Δημοτικά Ραδιόφωνα τα οποία λειτουργούν έως σήμερα με διαδοχικές αλλαγές στη διοίκησή τους.

Τον Μάρτιο του 2001 ο σταθμός μεταφέρθηκε στους 98.3 MHz έπειτα από απόφαση του ΕΣΡ για την ταξινόμηση των ραδιοφωνικών συχνοτήτων της Αττικής. Από τις αρχές του 2013 συνεργάζεται με τον FM 100 της Θεσσαλονίκης για απευθείας αναμετάδοση των προγραμμάτων τους.

Ο σταθμός ανήκει ιδιοκτησιακά στη Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας του Δήμου Αθηναίων η οποία ιδρύθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1989 δύο χρόνια μετά το ξεκίνημα του σταθμού.

Σημείωση: Είναι γνωστό ότι έπειτα από τις δόλιες διώξεις και κατασχέσεις του ΓΛΥΦΑΔΑ FM την συχνότητα λειτουργίας μας επί πολλά χρόνια καταλαμβάνει ο κομματικός σταθμός της ακροδεξιάς Καρατζαφέρη, άρα οι κατά τόπους πολιτικοί - κόμματα, δήμαρχοι, κ.α., λειτουργούν κατά του τόπου μας.

Δήμαρχε Παπανικολάου θα αποκαταστήσεις τη τοπική δημοκρατία με τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων ; Ναι η όχι ; 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Ο Γιώργος Παπανικολάου είναι ικανός όσο ο Έβερτ ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">