ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Καταγγελία του Σωτήρη Βοργιά για την αγορά οικοπέδων

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Βοργιάς καταγγέλει ότι o Δήμαρχος κ. Γιώργος Παπανικολάου, καθώς και ο πρόεδρος του Δ/Σ του δήμου Γλυφάδας κ. Ευστράτιος Παναγάκος, απεμπολούν και ξεπουλούν τα συμφέροντα του δήμου Γλυφάδας για λογαριασμό των υπόδικων αυτής της υποθέσεως. 

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του ο κ. Βοργιάς «  στις 29/06/2017 συνεδριάζει πάλι μετά από τρεις διακοπές το Γ' Τριμελές Κακουργοδικείο Αθηνών για την εκδίκαση της παράνομης και επιζήμιας αγοράς των δυο οικοπέδων.

» Μέχρι στιγμής με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου κ. Παπανικολάου και του προέδρου του Δ/Σ κ. Παναγάκου και των ελαχίστων πειθήνιων συμβούλων προς αυτούς, η υπόθεση αυτή κινδυνεύει να εκδικαστεί ερήμην του Δήμου, παρά την βεβαιωμένη ζημία την οποία έχει υποστεί ο δήμος Γλυφάδας σύμφωνα με το 1932/2017 αμετάκλητο βούλευμα παραπομπής των 30 κατηγορουμένων για κακουργηματική απιστία, και μάλιστα με το Νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου. 

» Δήμαρχος και πρόεδρος του Δ/Σ συστηματικά κωφεύουν επί ενάμιση χρόνο στις αλλεπάλληλες αιτήσεις απλών δημοτών, αλλά και εμού ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης να πράξουν το στοιχειώδες καθήκον τους για την προάσπιση των δικαιώμάτων και των συμφερόντων του δήμου.

» Δηλάδή τον διορισμό πληρεξουσίου δικηγόρου ο οποίος να προασπιστεί στο δικαστήριο υπέρ των συμφερόντων του δήμου ο οποίος ζημιώθηκε κατ' ελάχιστον 2.872.051 εκ. ευρώ,σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

» Καταγγέλω δημόσια και ενώπιον κάθε υπερκείμενης αρχής την εγκληματική συμπεριφορά του προέδρου του Δ/Σ του δήμου Γλυφάδας κ. Ευστράτιου Παναγάκου

» Οφείλει ο αρμόδιος υπουργός να ενεργήσει άμεσα και να διατάξει τα δέοντα για την έκπτωση από τα καθήκοντά τους, πριν η ενσυνείδητη και παραβατική τους συμπεριφορά επιφέρει τεράστια και ανεπανόρθωτη ζημία στα συμφέροντα του δήμου ».

Συνεχίζοντας στην καταγγελία του ο δημοτικός σύμβουλος τονίζει « Οφείλουν επίσης, όλοι οι τοπικοί φορείς να πάρουν θέση και να αποδοκιμάσουν αυτήν την επιζήμια συμπεριφορά του δημάρχου και του προέδρου του Δ/Σ. »

Αντί της προστασίας των συμφερόντων του δήμου, οι κύριοι Παπανικολάου και Παναγάκος με την λήψη της παράνομης απόφασης 31/ 03/02/2017 του δημοτικού συμβουλίου  θρασύτατα έσπευσαν να προκαταλάβουν την απόφαση του δικαστηρίου.

» Με αυτήν την απόφαση έκριναν οι ίδιοι ότι οι 25 από τους 30 κατηγορουμένους είναι αθώοι, μεταξύ των οποίων αθώωσαν και τους τέσσερις οικοπεδούχους που εισέπραξαν παρανόμως 8.879.495 εκ. ευρώ από το ταμείο του δήμου !   

» Ευτυχώς την ολέθρια και κατάπτυστη αυτή απόφαση ακύρωσε ο ελεγκτής νομιμότητας της περιφέρειας Αττικής κατόπιν δικής μου προσφυγής. Μετά απ' αυτήν την εξέλιξη ξεσκεπάστηκαν πλήρως. Με τη στάση τους αυτή αποδεικνύεται ότι απεμπολούν και ξεπουλούν τα συμφέροντα του δήμου που τους εμπιστεύτηκαν οι Γλυφαδιώτες, προς χάριν των συμφερόντων των 30 υπόδικων κατηγορουμένων και του συμφέροντος του πρώην υπουργού και βουλευτή κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ξέφυγε προσωρινά της δίωξης για το ιδίο κακούργημα και θα καθίσει στο σκαμνί όταν πάψει να είναι βουλευτής.

» Μεθοδεύουν με τον μη διορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου στο δικαστήριο την παραίτηση του δήμου από κάθε νόμιμη απαίτηση εις βάρος κάθε υπαίτιου της βέβαιης ζημίας  2.872.051 εκ. ευρώ κατ' ελάχιστον που υπάστει ο δήμος για να γλυτώσουν όλοι οι κατηγορούμενοι και μελλοντικά και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βοργιάς ζητά ο πρόεδρος του Δ/Σ να διαχωρίσει τις ευθύνες του από τον δήμαρχο κ. Παπανικολάου και να εισηγηθεί άμεσα τον ορισμό δικηγόρου ενώπιον του δικαστηρίου και υπέρ των συμφερόντων του δήμου σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο δημοτικός σύμβουλος θέτει το συγκεκριμένο ζήτημα να τεθεί εκτός ημερησίας διατάξεως στην συνεδρίαση του Δ/Στο οποίο υποχρεωτικά πρέπει να συγκαλέσει ο κ. Παπαγάκος πριν τις 29/06/2017.

Τέλος καλεί όλους τους έντιμους συναδέλφους να ενώσουν τις δυνάμεις για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου Γλυφάδας.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρονται στην καταγγελία του δημοτικού συμβούλου:



    
Σημείωση του ''Γ'': Αναμένουμε να διαπιστώσουμε ποια ''ενημερωτικά πόρταλ'' καθώς και ''πρακτορεία ειδήσεων'' θα δημοσιοποιήσουν την κύρια ΕΙΔΗΣΗ, αντί για συστημική προπαγάνδα, ώστε να καταστεί σαφές στους συμπολίτες μας ποια είναι η διαμορφωμένη παθογένεια σε κοινωνικό επίπεδο, ( κοινωνική σήψη), η οποία ευεργετεί την ανομία και τα συμφέροντα ελαχίστων κατακρεουργώντας το Σύνταγμα και το πολίτευμα.

Οι ψάθινες ομπρέλες αποτελούν την κύρια τοπική είδηση φερόμενοι δημοσιογράφοι ; Δεν ντρέπεστε λίγο που αποκαλείστε Έλληνες και κάτοικοι Νοτίων προαστίων ; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι οι πραγματικά ευφυείς ανάμεσά μας σας κρίνουν ;  

Με όσα κάκιστα διαπιστώνουμε αποτελεί το κορυφαίο και αδιαπραγμάτευτο να επανέλθει στο τόπο μας η συνταγματική ομαλότητα, γιατί η κοινωνία παραπαίει και έχει οδηγηθεί σε υποδεέστερο συντελεστή από την ζούγκλα.

Το δημόσιο συμφέρον κυρίες και κύριοι είναι πρωτεύων,  καθώς και η αναλογική ισότητα, και ουδεμία σχέση έχει με τις πολιτικές ''μίσους'', διότι το μίσος που επικαλούνται ορισμένοι, είναι αποδεδειγμένα επί πολλά χρόνια απο τη πλευρά όσων βρέθηκαν σε θεσμικές θέσεις, καθώς και σε έδρανα, καταλύοντας τη νομιμότητα, και παρανομώντας κατά το δοκούν κατά όσων είχαν απόλυτα δίκιο.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Καταγγελία του Σωτήρη Βοργιά για την αγορά οικοπέδων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">