ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Liberal αρλούμπες

Του Γιάννη Κουρδομένου

Δεν γνωρίζω τον εν λόγω, ο οποίος αρθρόγραφεί στην  Liberal ονόματι Σάκης Μουμτζής, όμως , θεωρώ ότι αναφέρει δημόσια αρκετές αρλούμπες.

Η Πολιτική είναι το όχημα εκπροσώπησης ενός λαού, και ενός τόπου, ενώ στη δική μας χώρα έχει υποπέσει στο επίπεδο της γραφικότητας και του λαϊκισμού.

'' Ο μαρξισμός είναι μια επιθετική – επεκτατική ιδεολογία. Επιδιώκει την κυριαρχία και την εξόντωση όλων των άλλων ιδεολογιών. Δεν πρεσβεύει την συνύπαρξη και τον διάλογο, αλλά την επικρατήση την δική του και την συντριβή των άλλων, αναφέρει ο Σάκης Μουμτζής.''

Θεώρω ότι δεν έχει καθόλου δίκιο σε όσα αναφέρει ο Σ. Μουμτζής από την  Liberal, διότι ο Μαρξισμός είναι ένα σύστημα φιλοσοφικών, οικονομικών, και κοινωνικών ιδεών με επίκεντρο μια σοσιαλιστική κοινωνία. ( Ενδεχομένος πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ότι ακόμα και το διαδίκτυο με τα πολλά sosial media κινείτε στη βάση του Μαρξισμού, ασχέτως αν τα ισχυρά καπιταλιστικά συμφέροντα πολλές φορές επικρατούν λόγω των χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούν στους ομίλους των ολιγαρχών.)

Η εξέλιξη των κοινωνιών σε περιόδους κρίσης της καπιταλιστικής κοινωνίας είναι απόλυτα εξαρτώμενη της πάλης των τάξεων. ( Φυσικό Φαινόμενο )

Έχοντας το βασικό δεδομένο των σημαντικών φαινομένων, όπως είναι το συμπαντικό φαινόμενο, (σύμπαν), το πλανητικό, (γη), το εθνικό, (Ελλάς), και το τοπικό μας, ( Αιξωνή -  Γλυφάδα), και κυρίως έχοντας σαφείς φυσικούς νόμους που θεμελιώνουν τη λειτουργία των προαναφερόμενων, όσα θεσμοθέτησαν και ακολούθησαν οι κυβερνήσεις - ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ παλαιοκομματισμού, 40 ετών, δεν ακολουθούν κανένα φυσικό νόμο.

Το ανώτερο στάδιο του πολιτικού αγώνα είναι η κοινωνική επανάσταση, που έχει ως καθήκον την αντικατάσταση των παλαιών παραγωγικών σχέσεων με καινούργιες. Αυτή την επανάσταση στη χώρα μας  την κάναμε εμείς, στα ΕΡΤΖΙΑΝΑ πριν τους πολιτικούς, τους δημάρχους, και τα αστικά κόμματα, και ενώ δικαιωματικά έπρεπε να θερίζουμε τα κέρδη του αγώνα μας, μας τα αποστέρησαν οι δεξιές και ψευτοσοσιαλιστικές κυβερνήσεις, και η σημερινή κυβέρνηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κωφεύει.

Εμείς επιδιώκουμε την ολοκλήρωση της κοινωνικής επανάστασης, σε όλα τα επίπεδα, με πάλη των τάξεων, για την αντικατάσταση των παλαιών συστημάτων, νόμων, ιδεών, κ.α., με καινούργια, και τη διαμόρφωση όρων πραγματικής κοινωνικής ευημερίας και δικαιοσύνης.

Παραθέτουμε την άποψη του Σάκη Μουμτζή και εσείς κρίνετε αν η πολιτική πρέπει να καταντήσει ράγκμπυ. Αν αποτελεί αναγκαιότητα το συγκεκριμένο ποιές κασσάνδες στρέφονται κατά της Χ.Α, και γιατί πρέπει να κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία και να μην κυβερνήσει η ακροδεξιά ; 

Σημείωση: Σας θυμίζουμε ότι επί δεκαετίες, εμείς αξιώναμε την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοράσεων, και δεχόμενοι διώξεις - κατασχέσεις, ενώ οι υπόλοιποι ήταν πλήρως καλυμένοι με όσα εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις υπέρ των συμφερόντων τους. ( Αυτός που αξιώνει την αδειοδότηση υπέρ του συνόλου επιθυμεί την εξόντωση των άλλων, η πραγματικά την ευημερία του συνόλου ;;; ΤΕΛΙΚΑ, ποιον εξοντώνουν επί δεκαετίες, και για ποιούς λόγους ;;;)

Οι Συριζαίοι δεν είναι μόνον κυνικοί. Είναι και θρασείς.(Κυρίως)

Του Σάκη Μουμτζή

Τα όσα γίνονται αυτές τις ημέρες είναι απίστευτα. Ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Εθνικής Αμύνης, συλλαμβάνεται επ΄αυτοφόρω, να παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, για να καταδικασθεί ένας επιχειρηματίας, για τον οποίον δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία. Και αυτό το πράττει κατ΄απαίτηση άλλου επιχειρηματία, που επιθυμεί την εξόντωση του ανταγωνιστή του.

Δηλαδή, ολόκληρος υπουργός Αμύνης και ολόκληρος αρχηγός κόμματος που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, έχει μετατραπεί σε εκτελεστή ενός επιχειρηματικού συμβολαίου. Και όταν η Νέα Δημοκρατία εγκαλεί την κυβέρνηση γι΄αυτές τις πράξεις του εκλεκτού της στελέχους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την κατηγορεί πως αυτή παίζει το παιχνίδι της διαπλοκής. Ο ορισμός του θράσους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ειρωνεύτηκε την συγκέντρωση των 5000 πολιτών του «παραιτηθείτε», την στιγμή που οι υπουργοί του μιλούν σε συγκεντρώσεις 20-25 ατόμων. Την στιγμή που άλλα στελέχη του κρύβονται επειδή φοβούνται τις αποδοκιμασίες. Την στιγμή που, σε κάποιες, περιπτώσεις οι αντιφρονούντες είναι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλος ένας ορισμός του θράσους.

Τελικά τι συμβαίνει; Τους κτύπησε η ζέστη; Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απολέσαι; Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Ετσι είναι πολιτικά διαπαιγωγημένοι να αντιδρούν, και αυτό ακριβώς πράττουν.

Ο μαρξισμός είναι μια επιθετική–επεκτατική ιδεολογία. Επιδιώκει την κυριαρχία και την εξόντωση όλων των άλλων ιδεολογιών. Δεν πρεσβεύει την συνύπαρξη και τον διάλογο, αλλά την επικρατήση την δική του και την συντριβή των Αλλων.

Γι΄αυτό όλοι όσοι πιστεύουν σε αυτήν την κοσμοθεωρία, έχουν μιαν επιθετικότητα που πολλές φορές αγγίζει τα όρια της θρασύτητας. Οι μαρξιστές ποτέ δεν αμύνονται, ποτέ δεν απολογούνται. Και όσες φορές το έπραξαν, αυτή η πράξη τους έκρυβε σκοπιμότητες. Ηταν απολογία με ταυτόχρονη επίθεση κατά ενός ενδοκομματικού εχθρού.

Στα καθ΄ημάς ο ΣΥΡΙΖΑ, απολογείται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί από την πολιτική του, ρίχνοντας όμως την ευθύνη στους προηγούμενους και στους δανειστές. Αμύνεται, επιτιθέμενος.

Επειδή η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, στην αρχή, είχαν «διαβάσει» λάθος την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, έπεσαν στις παγίδες που αυτός έστηνε. Και σήμερα ακόμα, επειδή δεν ολοκληρώνουν τις δικές τους επιθέσεις, υφίστανται τις αντεπιθέσεις του.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να φθείρεται, αλλά δεν καταρρέει. Παραμένει επιθετικός κι επικίνδυνος, στην προσπάθεια του να επανασυσπειρώσει τους παλιούς ψηφοφόρους του.

Η μόνη τακτική που του στοιχίζει και τον πονά, είναι το ανηλεές—μέχρις εξοντώσεως-- σφυροκόπημα. Παράδειγμα: o Αδωνις Γεωργιάδης έχει ρίξει στο καναβάτσο τον Πολλάκη, τον κατ΄εξοχήν εκφραστή της Συριζαϊκής μαχαλομαγκιάς και του ψευτοπαλικαρισμού. Πώς το καταφέρνει; Δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο. Τον έχει πάρει man to man και τον έχει «σβήσει»!. Ενα λέει ο Πολλάκης, πέντε ο Αδωνις. Μέχρι κότα λειράτη τον αποκάλεσε.

Η επιθετικότητα και η θρασύτητα δεν αντιμετωπίζονται με την υποχωρητικότητα και τον καθωσπρεπισμό. Οποιος έχει αυτήν την αντίληψη για την πολιτική, ας ασχοληθεί με το γκολφ ή το κουμ-καν. Η πολιτική είναι ράγκμπυ και ποδόσφαιρο, μαζί.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Liberal αρλούμπες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">