ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O Κοντονής επιτίθεται κατά Γεωργιάδη για την υπόθεση του Noor 1

Η απάντηση του Στ. Κοντονή στον Αδ. Γεωργιάδη για το Noor 1: Θλιβερό κόμματα να τρέχουν πίσω από ανακοινώσεις και δημοσιεύματα.

Θλιβερή η εικόνα, επιχειρηματικά συμφέροντα να υπαγορεύουν τον πολιτικό λόγο, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής για τις επιθέσεις σε βάρος του Π. Κάμμενου.«Είναι θλιβερό κόμματα να τρέχουν πίσω από ανακοινώσεις και δημοσιεύματα, και να δίνουν την εντύπωση ότι επιχειρηματικά συμφέροντα υπαγορεύουν τον πολιτικό λόγο κομμάτων», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στην επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα για την υπόθεση της επαφής του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη για την υπόθεση του Noor 1, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο κύρωσης συμφωνίας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης: σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε, έτσι, η αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης στον αντιπρόεδρο της ΝΔ. «Δεν ξέρω αν η σημερινή σας παρουσία, κ. Γεωργιάδη, έχει να κάνει με όσα ο κ. Μαρτίνης έχει καταθέσει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής και όσα διαλαμβάνονται εις βάρος σας σε δικογραφία για το ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο Σταύρος Κοντονής, αρχικά απευθύνθηκε στον κ. Γεωργιάδη καλώντας τον να αναρωτηθεί αν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας λειτούργησε στη συγκεκριμένη περίπτωση για να συγκαλυφθεί κάτι ή για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. «Ο κ. Καμμένος μίλησε με έναν ισοβίτη, που έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών, και του είπε ‘μη μιλήσεις;, μην αποκαλύψεις τίποτα από αυτά που ξέρεις;' Ή του είπε ‘μίλησε', όπως ο νόμος περί ναρκωτικών ορίζει ότι, δηλαδή, ακόμη και μετά την έκδοση αμετακλήτου αποφάσεως, κάποιος που θα μιλήσει και θα δώσει πληροφορίες για περαιτέρω αποκάλυψη αξιόποινων πράξεων αλλά και εμπλεκομένων προσώπων, τυγχάνει ορισμένων ευεργετικών διατάξεων του νόμου;» , είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος ισοβίτης δημόσια εμπλέκει συγκεκριμένο επιχειρηματία σε αυτά που ισχυρίζεται.

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας λοιπόν, αν τον κατηγορείτε για κάτι, είναι ότι έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο; Ότι προέτρεψε έναν ισοβίτη να μιλήσει και να αποκαλυφθεί η αλήθεια; Αυτό είναι το αμάρτημά του; Αν αυτό είναι το αμάρτημα του, να μας το πείτε ότι ενδιαφέρεστε για τη συγκάλυψη!», είπε ο Σταύρος Κοντονής και συνέχισε: «Εγώ δεν πιστεύω ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για τη συγκάλυψη. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο βάλλετε κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οδηγεί σε άλλες σκέψεις».

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι ο κ. Γεωργιάδης μιλάει εμμονικά και με εμπάθεια σε βάρος του υπουργού Εθνικής Άμυνας αν και προέβη σε μια ενέργεια που κατευθύνεται προς την αποκάλυψη της αλήθειας και ενδεχομένως και άλλων ενόχων. 

Ο Σταύρος Κοντονής υπενθύμισε στο σημείο αυτό ότι ο συγκεκριμένος ισοβίτης, με συνέντευξή του στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στην οποία μάλιστα δήλωσε τη συναίνεσή του να δημοσιοποιηθούν όσα λέει, ενέπλεξε πρόσωπα, επιχειρηματίες κλπ. «Αμέσως μετά απεστάλη εισαγγελέας για να διερευνήσει αν αυτά είναι αληθή. Ο ισοβίτης δεν δέχθηκε να δώσει κατάθεση. Παρέδωσε όμως στην αρμόδια εισαγγελέα έναν κατάλογο με τραπεζικούς λογαριασμούς και από του σημείου εκείνου έχει ξεκινήσει διαδικασία δικαστικής διερεύνησης. 

Εμείς ούτε ενόχους κατασκευάζουμε ούτε για ενόχους μιλάμε. Ούτε από εμάς ανακοινώθηκε το παραμικρό», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο κ. Κοντονής είπε δε ότι μετά από εκείνη την επαφή, για την οποία προφανώς έκρινε ότι πρέπει να διασταυρώσει αυτά που του καταγγέλθηκαν, ουδεμία άλλη επαφή είχε.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη ότι αυτή την ώρα διεξάγεται έρευνα για όσα έχουν καταγγελθεί από τον συγκεκριμένο ισοβίτη και έχει ενεργοποιηθεί και η διαδικασία της δικαστικής συνδρομής προς ξένο κράτος. «Ο ισοβίτης είχε αναφερθεί σε μεγάλο οικονομικό παράγοντα του τόπου. Διετάχθη έρευνα σε όλα τα επίπεδα. Ενόχους δεν κατασκευάζει κανείς. Μου κάνει εντύπωση όμως ότι στην παρούσα χρονική στιγμή, υπάρχει ένας ορυμαγδός δημοσιευμάτων από εφημερίδες που φέρονται ότι ανήκουν στο συγκεκριμένο εφοπλιστή και επιχειρηματία, οι οποίες δημοσιοποιούν όλα αυτά. 

Αλλά δεν δημοσιοποιούν ούτε ένα στοιχείο της συνέντευξης του ισοβίτη, στην οποία κατονόμαζε, όχι μόνο πρόσωπα αλλά και διαδρομές όλης αυτής της κατάστασης για την έλευση δύο και πλέον τόνων ηρωϊνης στη χώρα. 

Μας ενδιαφέρει να δούμε ποιος ήταν ο οργανωτής όλης αυτής της κίνησης; Να δούμε αν αυτά που λέει ο ισοβίτης έχουν βάση για τη διαδρομή αυτού του εμπορεύματος θανάτου; Μας ενδιαφέρει να δούμε τις συναλλαγές και πως φτάσαμε στο παρά πέντε να διοχετευθούν στη χώρα 2,1 τόνοι ηρωίνη;», είπε ο Σταύρος Κοντονής.

Τη βούληση της κυβέρνησης να έρθουν όλα στο φως και να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη σε υποθέσεις διαφθοράς, που διερευνώνται, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ για την υπόθεση με το πλοίο «NOOR1» ειδικότερα, ξεκαθάρισε ότι η δικαιοσύνη θα αφεθεί απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της.

Σημείωση του ''Γ'': Η δικαιοσύνη απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της, την οποία δεν την κάνει μέχρι σήμερα αναφορικά με τους Ομίλους με αντισυνταγματική λειτουργία και σειρά μέσων της αυτής και άλλης μορφής.

Επίσης, απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της, και να μας επιστρέψει με απαλλακτικό βούλευμα τα ληστεμένα με καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις τις οποίες μεθόδευσαν συγκεκριμένοι Πολιτικοί κ.α. κύκλοι.

Σας ενημερώσαμε επανειλημμένα, όλους τους αρμοδίους. Πρέπει να επιστρέψει η ομαλότητα στο τόπο μας, ( ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ), ενώ μέχρι σήμερα υφίστανται τα συμφέροντα σκοτεινών κύκλων. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O Κοντονής επιτίθεται κατά Γεωργιάδη για την υπόθεση του Noor 1 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">