ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αν. Ξανθός σε Λοβέρδο: Είμαστε αριστεροί και πιστεύουμε στην ισότητα των ανθρώπων ( VIDEO)

Έντονα επικριτικός, για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της αντιπολίτευσης γενικότερα, η οποία όπως είπε, σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού στηρίζει τη πλευρά των δανειστών, εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

«Απορεί κανείς, πώς μπορεί σήμερα η αντιπολίτευση, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που η χώρα είναι στη κόψη του ξυραφιού και η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για να κλείσει η αξιολόγηση και να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, να ζητά εκλογές για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.


Λαμβάνοντας το λόγο αμέσως μετά την κ. Γεννηματά, κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν δείχνει την απαιτούμενη ωριμότητα και υπευθυνότητα, και πρόσθεσε ότι εμφανίζεται με τη στάση της να στηρίζει την πλευρά των δανειστών και όχι τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας. «Μιας κυβέρνησης, που στη πιο ρευστή περίοδο για την Ευρώπη, κατάφερε να κάνει μια διαφορετική τομή στα εύλογα αιτήματά της», είπε.

Ο υπουργός Υγείας, μίλησε ακόμα για «ευρωπαϊκές δυνάμεις της αριστεράς και της σοσιαλοδημοκρατίας που είναι στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης» και για δυνάμεις «του πιο ακραίου νεοφιλελεύθερου μπλοκ που είναι με την τραπεζοκρατία των Βρυξελλών και εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και της προσπάθειάς της να σταθεί με αξιοπρέπεια και ισότιμα στην Ευρώπη».

«Η Ευρώπη είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Είτε θα επανιδρυθεί με βάση τις αξίες της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής και της δημοκρατίας, είτε θα πάει σε ακόμα σκληρότερη αντικοινωνική κατεύθυνση και θα οδηγηθεί στη διάλυσή της», ανέφερε ο κ. Ξανθός και πρόσθεσε:

«Δυο χρόνια ζωής, αυτή η κυβέρνηση άφησε ευδιάκριτο το αποτύπωμά της στην Ευρώπη και μια μεγάλη παρακαταθήκη, διεκδικώντας αλλαγή πορείας, με κεντρικό σημείο την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την εδραίωση ενός ισχυρού κοινωνικού κεκτημένου», υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

Ακόμα ο υπουργός Υγείας μίλησε για «θράσος του ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί την σημερινή κυβέρνηση για ψηφοθηρία και ότι ενδιαφέρεται μόνο για την καρέκλα εξουσίας» σημειώνοντας ότι μπορεί το κόμμα αυτό να έβαλε τη δεκαετία του 1980 τη σφραγίδα του σε ένα σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, αλλά το ίδιο ήταν που μετέτρεψε το κοινωνικό κράτος σε μηχανισμό πελατειακής, ρουσφετολογικής και ευνοιοκρατικής αντίληψης.

«Η διαφορά μας είναι, ότι αυτή η κυβέρνηση πιστεύει στην ισότητα των ανθρώπων. Είναι στο DNA και στην κουλτούρα της Αριστεράς και δίνουμε καθημερινά δείγματα γραφής σε ό,τι αφορά την κοινωνική ευαισθησία», πρόσθεσε ο κ. Ξανθός.

«Καλοδεχούμενη και η κατόπιν εορτής κριτική ορισμένων πολιτικών δυνάμεων που μέχρι τώρα την φτώχεια την αντιμετώπιζαν ως μια παράπλευρη απώλεια ενός καλού συστήματος το οποίο δούλευε, το οποίο παρήγαγε πλούτο, το οποίο διευκόλυνε τον ανταγωνισμό, την αγορά, την επιχειρηματικότητα, αλλά είχε και κάποιους... losers. Έτσι ήταν οι φτωχοί τα χρόνια της ευημερίας. Γιατί υπήρχαν και φτωχοί, υπήρχαν και αποκλεισμένοι τα χρόνια της ευημερίας» τόνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημείωση του ''Γ'': Προσωπικά εμείς αναγνωρίσαμε ότι σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία η σημερινή κυβέρνηση επέδειξε μέριμνα για ένα ξεχασμένο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, όμως, το θέμα είναι να το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι, και απ' όσο γνωρίζουμε σε μια χώρα με διαμορφωμένους όρους κοινωνικής σήψης, και μιας λαθεμένης νεοελληνικής νοοτροπίας, υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι πολιτών που δεν αναγνωρίζει τίποτα.

Συγκεκριμένα, άτομα τα οποία βίωναν πρωτοφανείς συνθήκες διαβίωσης, επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και με την αγωνιστικότητα πολλών αριστερών, οι οποίοι ανέτρεψαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έτυχαν μιας μέριμνας, χωρίς ποτέ οι ίδιοι να έχουν αποχωριστεί την ζεστασιά του καναπέ τους, και της πολυθρόνας τους, δεν μας αναγνωρίζουν τίποτα, και μας αδικούν κατάφωρα. Πρέπει να το γνωρίζετε. 

Ένα τμήμα ξεχασμένου πληθυσμού έτυχε μιας καλύτερης μεταχειρίσεως, όμως εμείς προσωπικά δεν έχουμε καλυφθεί επί τρία χρόνια, διότι εμείς είμαστε κάτοικοι των ξεχασμένων Νοτίων προαστίων Αττικής, τα οποία στερούνται αμεσότητας και μαζικότητας, και το σύνολο των κατοίκων βρίσκετε επί πολλές δεκαετίες έρμαιο ολιγαρχών, και οργανωμένων συμφερόντων τα οποία εμδιαφέρονται για πολιτικές βιτρίνας καθώς και για τα πολιτικοοικονομικά τους συμφέροντα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αν. Ξανθός σε Λοβέρδο: Είμαστε αριστεροί και πιστεύουμε στην ισότητα των ανθρώπων ( VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">