ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Bίτσας: Η ‘’ρητορική έντασης’’ δεν εξυπηρετεί

Του Γιάννη Κουρδομένου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, στον ρ/φ σταθμό Alpha, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο περιστατικό με το τουρκικό πλοίο τονίζοντας ότι υπάρχει ένα έντονο επικοινωνιακό παιχνίδι που δεν έχει να κάνει με αυτό καθ' αυτό το γεγονός αλλά με μια ρητορική έντασης που δεν τη χρειάζεται ούτε η Ελλάδα και βεβαίως δεν τη χρειάζεται ούτε και η Τουρκία.

Εμείς γνωρίζουμε ότι επί τρία χρόνια βρέθηκαν στις κυβερνητικές θέσεις, στα αξιώματα, και σε πολλά νευραλγικά πόστα σειρά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και έκτοτε ''έχουμε χάσει παντελώς τα ίχνη τους''.

Ο Δημήτρης Βίτσας, όπως και το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν πλήρη εικόνα όσων ακολουθούσαν τα media, και οι ιδιοκτήτες τους, όσο χρονικό διάστημα ήταν ένα μικρό κόμμα αντιπολιτεύσεως.

Ποιος από τα κατά τόπους στελέχη, και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνά τις περιβόητες δηλώσεις του σημερινού αναπληρωτή υπουργού για τις αναπτυξιακές τράπεζες ;
Εμείς γνωρίζουμε ότι σειρά στελεχών βρέθηκαν στις Τράπεζες απολαμβάνοντας θέσεις και παχυλές αποδοχές και πέραν αυτού τίποτα περισσότερο.

 Η ''ρητορική έντασης'' δεν εξυπηρετεί ούτε την Ελλάδα ούτε την Τουρκία, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τι εξυπηρετούν πλήν της διαπλοκής και όσων είχαν εδραιωθεί επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ;  

Εμείς στα Νότια προάστια Αττικής έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων δεν διαθέτουμε ούτε ένα τοπικό ραδιοτηλεοπτικό, λογίζεται ορθή πολιτική από τη πλευρά της σημερινής κυβερνήσεως ;

Μήπως υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και των υπολοίπων κομμάτων, τα οποία δεν γνωρίζουν το χορό εκατομμυρίων στα διαπλεκόμενα, την ίδια χρονική περίοδο που μεθόδευαν τις εις βάρος μας διώξεις και κατασχέσεις, διότι καταδεικνύαμε την πολιτικοοικονομική διαπλοκή ;  

Μόλις βρέθηκαν στις καρέκλες τα κατά τόπους στελέχη, μας γύρισαν καθολικά τη πλάτη, και παράλληλα έσβησε η παρουσία τους σε τοπικό επίπεδο. 

Θεωρείται ότι με τη συνέχιση όσων ίσχυαν επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τη προβολή σας από το σύνολο αυτών των μέσων, κερδίζετε έρεισμα στην κοινωνία ώστε στις επόμενες εκλογές να παραμείνετε κόμμα εξουσίας η αντιπολιτεύσεως ; 

Η κοινωνία έχει τις ίδιες προσλαμβάνουσες και βιώματα  με εμάς, και εμείς γνωρίζουμε ότι δεν μας συνδράματε ως κυβέρνηση σε κανένα τομέα. 

Σήμερα ως κυβέρνηση έχετε μαζί σας πολλά μικρόφωνα και πολλά κανάλια, όμως δεν έχετε πλεόν μαζί σας την κοινωνία. 

Bίτσας: Η ‘’ρητορική έντασης’’ δεν εξυπηρετεί ούτε την Ελλάδα ούτε την Τουρκία

Ανησυχία ιδιαίτερη δεν έχω. Όπως όλοι ξέρουν από την ανακοίνωση του Λιμενικού, υπήρχε μια πληροφορία ότι ένα πλοίο με τουρκική σημαία, που κινούνταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, είχε παράνομο φορτίο. Ζητήθηκε να γίνει έλεγχος, δεν σταμάτησε, έγιναν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται και από το Δίκαιο και από τους τρόπους ελέγχου, πάλι δεν ανταποκρίθηκε. Φθάσαμε στο τελευταίο σημείο, δηλαδή τις προειδοποιητικές βολές, πάλι δεν ανταποκρίθηκε. Πέρασε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Το Λιμενικό ενημέρωσε τις τουρκικές αρχές και παρά το γεγονός, ότι το ελληνικό πλοίο είχε το δικαίωμα να το κυνηγήσει, αφού, όντας στα ελληνικά χωρικά ύδατα, δεν ανταποκρίθηκε, δεν έγινε αυτό ακριβώς για να μη θεωρηθεί πρόκληση. Από κει και πέρα υπήρχε ένα έντονο επικοινωνιακό παιχνίδι, που δεν έχει να κάνει με αυτό καθ' αυτό το γεγονός αλλά με μια ρητορική έντασης που δεν τη χρειάζεται ούτε η Ελλάδα και βεβαίως δεν τη χρειάζεται ούτε και η Τουρκία, αυτή την περίοδο, που διεξάγονται σοβαρές συζητήσεις σε σχέση με το Κυπριακό.

Στον αγώνα για την πάταξη των ναρκωτικών εμπλέκεται και η Interpol και μια σειρά υπηρεσίες οι οποίες συνεργάζονται μεταξύ τους και υπάρχουν και διεθνείς συμβάσεις πάνω σε αυτό.

Εδώ έχουμε ένα συγκεκριμένο περιστατικό, εμείς έτσι το χειριστήκαμε. Νομίζω πως και η Τουρκία πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για να σταματήσει το εμπόριο του θανάτου, το εμπόριο των ναρκωτικών ουσιών, στο βαθμό που το πλοίο αυτό είχε ναρκωτικά, αλλά έπρεπε να σταματήσει και να γίνει έλεγχος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Bίτσας: Η ‘’ρητορική έντασης’’ δεν εξυπηρετεί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">