ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήμος Γλυφάδας: Η προπαγάνδα για τα κουνούπια

Η προπαγάνδα για τα κουνούπια είναι γεγονός από το Δήμο Γλυφάδας, όμως η πραγματικότητα τους διαψεύδει, δεδομένου ότι οι ψεκασμοί δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Η πόλη είναι γεμάτη με κουνούπια, και συγκεκριμένα στην Άνω Γλυφάδα το πρόβλημα είναι έντονο.

Εσείς ως κάτοικοι Γλυφάδας γνωρίζεται αν υπήρξε αντιμετώπιση, και αν τα χρήματά σας τα οποία πιστώνονται έφεραν κάποιο αποτέλεσμα. 

Συγκεκριμένα, σήμερα Σαββάτο 8 Ιουλίου, μετά τα μεσάνυχτα, πνέουν αρκετά ισχυροί άνεμοι, και όμως η Γλυφάδα έχει πολλά κουνούπια.

Πρέπει να γίνει εναέριος ψεκασμός, από ελικόπτερο, και συγκεκριμένα σε πολλά σημεία της Άνω Γλυφάδας. 

Ακολουθεί η προπαγάνδα του δήμου

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Γλυφάδας. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, σε καθημερινή βάση συνεχίζεται η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εντοπισμού εστιών και καταπολέμησης των κουνουπιών.

Η καταπολέμηση περιλαμβάνει εντοπισμό και χαρτογράφηση εστιών, τακτική παρακολούθησή τους με δειγματοληψίες και ψεκασμό με εγκεκριμένα σκευάσματα. Ταυτόχρονα, ελέγχονται περίπου 800 φρεάτια ομβρίων στα οποία θα καταπολεμηθούν προνύμφες κουνουπιών με τη χρήση ειδικών ταμπλετών.

Οι περιοχές στις οποίες κατά προτεραιότητα πραγματοποιούνται οι αντικουνουπικοί ψεκασμοί είναι περιμετρικά του Γκολφ, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμματοφόρων, το ρέμα Κρήτης, το παραλιακό μέτωπο κατά μήκος των γραμμών του τραμ, η ευρύτερη περιοχή Αστεριών, το νεκροταφείο, το θέατρο Αιξωνής, το Ευγενίδειο Άλσος, καθώς επίσης και πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές και λοιποί χώροι πρασίνου και πάσης φύσεως υδατοσυλλογές που μπορεί να υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος έχει ζητηθεί από τον ανάδοχο η συνδρομή του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE CONOPS για την εφαρμογή ορθών πρακτικών διαχείρισης κουνουπιών και πιστοποίησης των αποτελεσμάτων των προαναφερόμενων εφαρμογών.

Σημείωση: Εσείς αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα, μπορείται να τοποθετήσετε αντινωνωπικές σίτες EUROPA, επικοινωνώντας με τα 210 - 9655671 και 69376081836945990808.

Ουσιαστικά ο δήμος πετά τα χρήματα των κατοίκων, διότι αν επιθυμούσε πραγματικά να λυθεί το πρόβλημα με τα κουνούπια, να διαθέσει τα χρήματα ως επιδότηση των κατοίκων, αντισταθμιστικό όφελος, για σίτες σε όλα τα σπίτια των συμπολιτών μας. 

Θα ήταν μεγάλη προσφορά στο τόπο και τους κατοίκους, αντί για 1,5 εκ. φυτά βραζιλίας, ο δήμος διέθετε κονδύλια ως επιδότηση ώστε όλοι να διαθέτουν προστασία από τα κουνούπια. 

Να μην υπάρξει παρεξήγηση. Δεν ενοοούμε να δοθούν τα χρήματα σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες, να γίνει επιδότηση, αντισταθμιστικό όφελος των κατοίκων, με συμμετοχή ολων των επιχειρηματιών της περιοχής μας. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήμος Γλυφάδας: Η προπαγάνδα για τα κουνούπια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">