ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υπάρχει πολιτισμός στη Γλυφάδα ;

Οι παρανομούντες των δημοτικών εδράνων, προπαγανδίζουν γι' αλλη μια χρονιά τις φερόμενες ''πολιτιστικές εκδηλώσεις'' του δήμου Γλυφάδας, και ευθαίως ρωτούμε δημόσια: Πλιατσικολόγοι των δημοτικών εδράνων υπάρχει πολιτισμός στη Γλυφάδα ;

Στο χώρο που είχαν περάσει παλιότερα για τα κέρδη ενός ιδιώτη, « στο καράβι » θα στήσουν το πανηγυράκι ταίσματος σειράς ημέτερων τους.

Εσείς τώρα ως κάτοικοι Γλυφάδας, επισκεπτόμενοι το πανηγυράκι για το τάισμα των ημετέρων τους, θεωρείτε ότι διαφέρετε από τους παρανομούντες των δημοτικών εδράνων, οι οποίοι παρανομούν επί δεκατρία χρόνια στις αιτήσεις μας ;

Να αποσαφηνίζουμε τι ισχύει στη πόλη της Γλυφάδας, και πόσοι/ες είναι οι φυσικοί αυτουργοί της σάπιας τοπικής κοινωνίας. 

Για το φεστιβάλ σε ανάρτησή του ο ψεύτης και κάπηλος ''δήμαρχος'' Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου αναφέρει:

Για τις εκδηλώσεις στην παραλία μας, ετοιμάσαμε με ''πολύ κόπο'' και ''μπόλικο μεράκι'', ένα καινούργιο, ''μοναδικό χώρο'', στο τέλος της 3ης Μαρίνας, πάνω στο κύμα!

Σαφώς δεν αναφέρουν πόσα χρήματα κοστίζει ετησίως ''το πανηγυράκι τους'' για το τάισμα των ημετέρων τους, και φυσικά ώστε να διατείνονται ότι επί ημερών τους υφίσταται τοπικός πολιτισμός. 

Ερωτήματα προς τους τοπικούς πλιατσικολόγους και κατσαπλιάδες :

1) Ο δικός μας ο κόπος δεκαετιών τι έγινε ρε απατεώνες των κοινών ;
2) Πόσες φορές ως παράταξη της ΝΔ, καθώς και αιρετοί των υπολοίπων παρατάξεων, έχετε πιστώσει τα χρήματά μας και χρησιμοποιήσει αρκετούς από τους συμμετέχοντες ; 
3) Σαπίζει περισσότερο η τοπική κοινωνία της Γλυφάδας  απ΄όσο σάπισε στα 40 χρόνια διοικήσεών σας ;
4) Έχετε υπόψιν σας, έπειτα των αιτήσεών μας, πόσα χρήματα είχαν δαπανηθεί από τους δημότες Γλυφάδας, ώστε να υφίσταται τοπικός πολιτισμός σε εποχές που τα αστικά σας κόμματα, όπως και σήμερα, εξυπηρετούσαν αποκλειστικά τους ημέτερους ; 
5) Κατά τη δική σας αντίληψη τα πεπραγμένα σας λογίζονται πολιτισμός ; 

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Διώξεις & Κατασχέσεις

Τι δηλώνει η αποσιώπηση από τη πλευρά όλων των κομμάτων των επανειλημμένων διώξεων και κατασχέσεων κατά των δημοτών Γλυφάδας, και των δυο τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών της πόλης μας, και ειδικά όταν αξιώνουν θεσμικό ρόλο και συμμετάσχουν οι διώκτες στα κοινά διαχειριζόμενοι κάκιστα το δημόσιο χρήμα ;

Τι δηλώνει η επί χρόνια συστηματική παρανομία σε σύννομες αιτήσεις μας από τη πλευρά των κομματικών μελών - διοικούντων - κατά των δημοτών, την ίδια στιγμή που επικαλούνται κοινωνικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις που οι συμπολίτες μας πληρώνουν αδρά;

Ποιοι εκ των δημοτικών συμβούλων πρότειναν τις εν λόγω εκδηλώσεις του δήμου Γλυφάδας, καθώς και ποιοι θα είναι οι συμμετέχοντες ;

Σε πλήρη αντιδιαστολή με εσάς, των δημοτικών εδράνων, εμείς δεν παίζουμε θέατρο, ούτε είμαστε υποκριτές χείριστου είδους.

# Έχουν περάσει τριάντα (30) έτη από την έκδοση του Ν. 1730/1987, ο οποίος επέτρεψε για πρώτη φορά την ίδρυση και λειτουργία από ιδιώτες ραδιοφωνικών σταθμών κατόπιν άδειας. Εντούτοις, ουδέποτε υπήρξε η πολιτική βούληση για την δημιουργία ενός υγιούς καθεστώτος αδειοδότησης και λειτουργίας της ραδιοφωνίας, το οποίο θα επέτρεπε την ουσιαστική και ισότιμη άσκηση του δικαιώματος του πληροφορείν και του πληροφορείσθαι από τους πολίτες προς τους πολίτες για τους πολίτες υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που βεβαίως θέτει το Σύνταγμα.

Η κήρυξη του 30ετούς αυτού καθεστώτος, ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ως αντισυνταγματικού από το ΣτΕ, επιβεβαίωσε απλώς το αυτονόητο. Όλα όμως αυτά τα χρόνια το κράτος απέτυχε να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και δη στη διασφάλιση της βέλτιστης για την κοινωνία και τη δημοκρατία εκμετάλλευσης του υπερπολύτιμου δημοσίου πόρου του ραδιοφάσματος. 

Με την πάροδο μάλιστα των ετών το νομικό πλαίσιο και ο τρόπος εφαρμογής του, αντί να βελτιώνεται, χειροτέρευε, όπως λόγου χάρη με την κατάργηση de jure ή de facto διατάξεων που προέβλεπαν την με απλές αδειοδοτικές διαδικασίες ραδιοφωνική εκπομπή σε τοπικό επίπεδο πόλεων. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η έλλειψη πολυφωνίας και η υπερσυγκέντρωση των ραδιοφωνικών ΜΜΕ στα χέρια και το έλεγχο έξι οικογενειών.

Μετά την αποτυχία της Πολιτείας για την τήρηση του άρθρου 15 του Συντάγματος, φυσικά πρόσωπα – πολίτες, που ασκούν το δικαίωμα στην ισότιμη συμμετοχή στη δημόσια σφαίρα, με την ίδρυση και λειτουργία ραδιοφωνικών σταθμών, σεβόμενοι τους συνταγματικούς σκοπούς του άρθρου αυτού, θα πρέπει να κριθεί ότι έχουν απευθείας από το Σύνταγμα το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης μέσω των ραδιοσυχνοτήτων.
 
Σύμφωνα των ανωτέρω, όλες οι πράξεις διώξεων και κατασχέσεων κατά των πρωτεργατών των FM κυρύσονται παράνομες και καταχρηστικές και η πολιτεία οφείλει να μας αποζημιώσει στο ακέραιο το σύνολο των κατασχεθέντων, όπως και να δεχθεί την προτεραιότητά μας στην μελλοντική φάση αδειοδοτήσεων.

Αναφορικά με τα πεπραγμένα των δημοτικών αρχών της Γλυφάδας, οι οποίες παρανόμησαν επί των σύννομων αιτήσεών μας, θα κριθούν από την Δικαιοσύνη.

Τονίζεται ότι αρκετοί επικεντρώνουν στο σήμερα, παρακάμπτοντας δεκαετίες πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, και όσων παράνομα και καταχρηστικά ίσχυσαν επιλεκτικά κατά των ΕΛΛΗΝΩΝ πολιτών, όσο υπηρετούντο τα συμφέροντα έξι οικογένειων διαπλοκής, και αναλόγου αριθμού αστικών κομμάτων, οι οποίοι ούτε είχαν πρωτοσταστήσει στο χώρο, ούτε είχαν αγωνιστεί για ιδιωτικές ραδιοτηλεοράσεις.

Υπάρχει πολιτισμός στη Γλυφάδα ; Εμείς δεν το έχουμε διαπιστώσει επί δεκαετίες των αστικών κομμάτων στα έδρανα του δήμου. Διαπιστώνουμε χιλιάδες κατοίκους επιρρεπείς σε όσα προτάσει η διαπλοκή, και η κλεπτοκρατία των αστικών κομμάτων, χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης. Αισχροί και πρόστυχοι όσοι και όσες προσπαθούν με απατεωνίστικες μεθόδους να παραποιήσουν την Ιστορία του κάθε πολίτη, και το δίκαιο, για τα προσωπικά τους οφέλη.

Σήμερα έχετε αναρίθμητους να γράφουν τα ίδια σχεδόν πράγματα, όμως, αυταπόδεικτα δεν έχετε πλουραλισμό - πολυφωνία - αμεσότητα - μαζικότητα, ούτε ενδογενή τοπικό πολιτισμό. Όσα ίσχυσαν σε βάρος ημών, των δυο τοπικών Ρ/Σ έχουν επιπτώσεις σε όλους σας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υπάρχει πολιτισμός στη Γλυφάδα ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">