ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ντροπή και αίσχος για την κυβέρνηση

Αποτελεί ντροπή και αίσχος για την κυβέρνηση του παρόντος να μην έχει αποκαταστήσει ένα ορθό πλαίσιο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα το επιχείρημα ''εξοικονόμησης ενέργειας'',  ως επιχείρημα από τη πλευρά υπαλλήλων των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι κλείνουν το σύστημα, τους υπολογιστές, πριν τη λήξη του ωραρίου, δηλώνει ευθαρσώς ποιο δημόσιο έχουμε στη χώρα μας.

Επίσης, το επιχείρημα από τη πλευρά διοικητικών υπαλλήλων του ΙΚΑ, έπειτα από αντιδράσεις πολιτών για το κλείσιμο των υπολογιαστών πριν τη λήξη της βάρδιας, ότι ''για όλα φταίνε οι πολίτες'' και όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και οι πολιτικοί, είναι εντελώς αβάσιμο.

Τονίζεται ότι άποροι, και ειδικότερα άγράμματοι, επισκέπτονται το ΙΚΑ Αθηνών, και οι υπάλληλοί του αρνούνται την συμπλήρωση των αιτήσεων οι οποίες κατατείθενται προς την υπηρεσία. 

Σε ερώτησή μας για ποιούς λόγους αρνούνται την συμπλήρωση των αιτήσεων αναφορικά με αγράμματους πολίτες, μας απάντησαν, ώστε να μην κατηγορηθούν ότι χρηματίζονται από τους πολίτες.  

Θεωρούμε απαράδεκτο αυτό το ισχύον καθεστώς στις δημόσιες υπηρεσίες, αναφορικά με τους αγράμματους πολίτες.

Αν πρέπει, και χρειάζεται εμείς να συμπληρώνουμε τις αιτήσεις οι οποίες κατατείθονται από τους αγράμματους πολίτες στις δημόσιες υπηρεσίες, να φροντίσει άμεσα η κυβέρνηση ''να μας βγάλει ένα ειδικό μηνιαίο κονδύλι'', ώστε να υπάρξει ''οργανωμένη υπηρεσία κατάθεσης δικαιολογητικών προς τις υπηρεσίες του Δημοσίου''.

Τονίζεται ότι στο Ν.Αττικής, ανάμεσα στα εκατομμύρια πολιτών, βρίσκονται πολλές χιλιάδες άποροι και αγράμματοι πολίτες, καθώς και μοναχικά άτομα, και το σημαντικότερο όλων, με κομμένες συντάξεις - επιδόματα, λόγω γραφειοκρατίας και ενός απαράδεκτου συστήματος το οποίο επικρατεί στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα εμάς μας τράβηξαν από τα χέρια ώστε να τους γράψουμε τις αιτήσεις προς κατάθεση. 

Να πάτησουμε και εμείς πάνω τους, όπως αρκετοί ''αριστεροί'' τους χθές και του παρόντος πάτησαν πάνω σε εμάς ;;;

Σε συνομιλία με αυτά τα άτομα διαπιστώνεις το εύρος της κοινωνικής σήψης στη χώρα μας, μιας νεοελληνικής κοινωνίας η οποία απαρτίζεται σε πολλές των περιπτώσεων από υπάνθρωπους. 

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ντροπή και αίσχος για την κυβέρνηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">