ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αναίρεση άσκησε η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για τον Αρτέμη Σώρρα

Αναίρεση υπέρ του νόμου άσκησε η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, στην αθωωτική για τον Αρτέμη Σώρρα απόφαση του Η' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (67650/2013), το οποίο είχε δεχθεί ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων (ποσό το οποίο έχει ενσωματωθεί σε 6 διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας 100 δισ. το καθένα).

Με την εν λόγω απόφαση, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έχει αθωώσει τον Αρτέμη Σώρρα για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, σε σχέση με την διαχείριση του εν λόγω ποσού.

Να σημειωθεί, ότι η αναίρεση υπέρ του νόμου δεν έχει καμία έννομη συνέπεια για τον Αρτέμη Σώρρα. Δηλαδή, δεν παραπέμπεται πάλι σε νέα δίκη, αλλά απλώς δεν μπορεί να επικαλεστεί ή να προσκομίσει ενώπιον των δικαστηρίων την επίμαχη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, καθώς είναι σαν να μην υπάρχει.

Αναλυτικότερα, η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ΄ αριθμ. 2/2017 απόφασή της, δεχόμενη την αίτηση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευσταθίας Σπυροπούλου, αναίρεσε υπέρ του νόμου την επίμαχη απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η εν λόγω απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έχει μη ειδική, εμπεριστατωμένη και ελλιπή αιτιολογία, ενώ σε πολλά σημεία έχει εσφαλμένη και ασαφή αιτιολογία.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, η απόφαση της Ολομέλειας αναφέρει, ότι η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για το υπέρογκο ή αμύθητο -όπως το χαρακτηρίζει- ποσό των 600 δισ. δολαρίων, δεν προσδιορίζει με ποιο αμετάκλητο πληρεξούσιο είναι διαχειριστής του ο Αρτέμης Σώρρας, με συνέπεια να υπάρχει ελλιπής αιτιολογία για το πώς είναι διαχειριστής του ποσού αυτού.

Ακόμη, αναφέρει η Ολομέλεια, ότι ενώ η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου δέχεται ότι το επίμαχο ποσό φυλάσσεται για πίστωση και χορήγηση της Ελλάδος, αντιφατικά δέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας σκοπεύει να χορηγήσει το ποσό αυτό στο ελληνικό Δημόσιο με την μορφή δανείου διάρκειας 100 ετών και με επιτόκιο 0,5%.

Παράλληλα, οι αρεοπαγίτες σημειώνουν, ότι η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, εσφαλμένα και αντιφατικά δέχθηκε ότι δεν προκάλεσε ανησυχία και έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες η είδηση ότι έχει αμύθητο ποσό το οποίο θα διαθέσει για την Ελλάδα, ενώ αντικειμενικά μια τέτοια είδηση προκαλεί ανησυχία στους πολίτες γιατί φέρεται ότι το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του ενόψει της δυσμενούς οικονομικής κρίσης.

Σημείωση του ''Γ'': Δεδομένου ότι και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και το σύνολο των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, λειτούργησαν με έναν απαράδεκτο τρόπο, αναφορικά με όσα είχαν ισχύσει επι διακυβερνήσεως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με σειρά διώξεων και κατασχέσεων, θα κληθεί ο Άρειος Πάγος να λάβει απόφαση σχετικά με όσα είχαν εξελιχθεί κατά τον παρελθόντα χρόνο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι έπειτα από προσφυγή μας στον Άρειο Πάγο, προσφυγή την οποία κοινοποιήσαμε στο Μαξίμου, και σε σειρά αρμόδιων υπουργών, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση επί των καταγγελιών μας, καθώς και των αιτήσεών μας.

Αποκλειστικά σε τριτοκοσμική χώρα

Ενώ έχουμε πλειάδα τέως ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών σταθμών, τους οποίους πώλησαν στους έξι ομίλους Διαπλοκής, οι εν λόγω ιδιοκτήτες επανεμφανίστηκαν λειτουργώντας ξανά τους πωλημένους σταθμούς, και σε αρκετές περιπτώσεις το Ε.Σ.Ρ παρέχει και βεβαιώσεις λειτουργίας των πωλημένων σταθμών, ενώ στον αντίποδα, αρκετοί από εσάς γνωρίζετε όσα μεθόδευσαν κατά του τοπικού σταθμού. 

Πώλησαν επί της ουσίας τις βεβαιώσεις λειτουργίας, και ενώ πουλήθηκαν στους ομίλους ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ οι σταθμοί, επανεμφανίζονται οι πωλητές των σταθμών, λειτουργώντας ξανά τους πουλημένους σταθμούς, οι οποίοι άλλαξαν ιδιοκτησία και επωνυμία, και αξιώνουν συνολικά ΝΕΕΣ βεβαιώσεις λειτουργίας ώστε να ξαναπουλήσουν τα πουλημένα, και να βρεθούν έξι ολιγάρχες με δεκάδες ραδιοτηλεοράσεις στα χέρια και τον έλεγχό τους.

Οι κύριοι κυβερνώντες είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτοι για τους θεσμούς, διότι έχουν πλήρη εικόνα όσων ισχύουν επί ημερών τους.

Σαφώς δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ Σώρρα και των κυβερνητικών στελεχών, διότι ο Σώρρας επικαλέστηκε περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν διαθέτει, άρα εξαπατά τους πολίτες, ενώ οι κυβερνώντες δεσμεύτηκαν για αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, και δημοκρατία, επίσης εξαπατώντας τον Ελληνικό λαό.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αναίρεση άσκησε η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για τον Αρτέμη Σώρρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">