ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φονικός σεισμός στην Κώ

Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές είναι ο τραγικός απολογισμός δύο ισχυρών σεισμών 6,4 και 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησαν τα ξημερώματα την Κω.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση στέγης σε μπαρ
επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης.


Από τον μεγάλο σεισμό υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές, ενώ Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και πολίτες ψάχνουν στα συντρίμμια για εγκλωβισμένους και τραυματίες, την ίδια στιγμή που τα προβλήματα ηλεκτροδότησης αρχίζουν να αποκαθίστανται.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκου, τα δύο θύματα ήταν νεαρής ηλικίας. Πρόκειται για έναν 39χρονο Τούρκο και έναν 27χρονο Σουηδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηράκλειου διακομίζονται με στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ από την Κω τέσσερις σοβαρά τραυματίες (δυο Έλληνες και δύο Σουηδοί). Ο ένας μάλιστα έχει ακρωτηριαστεί στα κάτω άκρα.

 
Παράλληλα, άλλοι τρεις σοβαρά τραυματίες (μια Νορβηγίδα, ένας Έλληνας και ένας Τούρκος υπήκοος) διακομίζονται σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η πρώτη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών, έλαβε χώρα στη 1:31 με το επίκεντρο να είναι υποθαλάσσιο και να εντοπίζεται περίπου 10 χιλιόμετρα από το τουρκικό λιμάνι της Αλικαρνασσού και σε μικρή απόσταση από την Κω. Στο παρακάτω βίντεο, μάλιστα, μέσα από σπίτι οικογένειας στα παράλια της Τουρκίας, είναι εμφανής η ένταση του σεισμού.


Μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν είναι το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου και Τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας. Από παλίρροια και άμπωτη στο λιμάνι της Κω κινδύνευσαν σκάφη, ενώ σοβαρές ρηγματώσεις σημειώθηκαν στην προβλήτα όλου του εσωτερικού λιμανιού. 

Οι κάτοικοι της Κω έχουν πανικοβληθεί. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους φοβούμενοι ενδεχόμενο μεγαλύτερο σεισμό με αφορμή τους ήδη αρκετούς μετασεισμούς.

Σημείωση: Εμείς τονίζουμε ότι θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός τον Αύγουστο
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φονικός σεισμός στην Κώ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">