ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε ρόλο παραδοσιακού Μαυρογιαλούρου ο Κυρ. Μητσοτάκης

Όπως γράφει σε χθεσινό της δημοσίευμα η iskra οι εμφανίσεις του Κυρ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ επιβεβαίωσαν την απόλυτη πολιτική γύμνια και την πολιτική κενολογία του, χαρακτηρίζοντάς τον ως παραδοσιακό
Μαυρογιαλούρο.

Διαβάζοντας όσα αναφέρθηκαν από τον Κυρ. Μητσοτάκη, τα οποία τα διαβάσαμε και τα είδαμε και σε άλλα media, σταθήκαμε στην αναφορά υποστηρίξεως των νέων, και των αδύναμων συμπολιτών μας, πολλές νέες δουλειές μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων, και στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης, και πράγματι μπορούμε να σας αναφέρουμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι τα ίδια λόγια αναφέρονται επί τέσσερις δεκαετίες από πολιτικούς χωρίς κανένα αντίκρυσμα - αποτέλεσμα.

Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς λόγω φόρτου εργασίας δεν θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο να έχει πλήρη εικόνα όσων ισχύουν από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας η οποία διοικεί το δήμο Γλυφάδας, καθώς και το αυταπόδεικτο γεγονός όσα υπόσχεται ο ίδιος να μην τηρούνται από τα στελέχη του κόμματός του. 

Άλλωστε μη ξεχνάτε ότι ανάλογες υποσχέσεις ακούσαμε δια στόματος Γ. Παπανικολάου, και στα τρία χρόνια μάλλον ''εξοφλεί γραμμάτια'' σε παραταξιακούς, ημετέρους, κ.α.

Σε ρόλο παραδοσιακού Μαυρογιαλούρου ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, κι αυτές τις περιορισμένες φορολογικές εξαγγελίες που κατέθεσε στην Θεσσαλονίκη, τις εμφάνισε ως παραδοσιακός Μαυρογιαλούρος.

Κι’ αυτό γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης, παρ’ ότι πιο μνημονιακός από το μνημόνιο, “ξέχασε” να τις κοστολογήσει και “ξέχασε” να καταγράψει τα ισοδύναμα μέτρα που θα τις αντικαταστήσουν και θα πέσουν βαριά στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Πέραν τούτων, εξάρτησε την υλοποίηση των όποιων φορολογικών εξαγγελιών του, γιατί μόνο φορολογικές υπήρξαν οι συγκεκριμένες εξαγγελίες του, τα αλλά ήταν αόριστο ευχολόγιο, από την δεινή ικανότητα του να πείσει την τρόικα να αποδεχθεί τις προτάσεις του, ικανότητα που υποτίθεται δεν διέθεταν ΓΑΠ, Σαμαράς και Τσίπρας αλλά την διαθέτει με το παραπάνω, όπως είπε αυτοθαυμαζόμενος, ο ίδιος!!!

Δεν έχει εμφανισθεί, ίσως, πιο παρακμιακό πολιτικό δίδυμο σε αυτήν τη χώρα από το δίδυμο Τσίπρα – Μητσοτάκη, το οποίο, σε μια Ελλάδα που την έχουν καταντήσει κάτι χειρότερο από αποικία, επιχειρεί να εκφράσει ένα τόσο ξεπεσμένο δικομματικό σκηνικό, του οποίου το επενδυτικό σήμα κατατεθέν κινείται ανάμεσα στην οικολογική καταστροφή των χρυσοθήρων της Eldorado στην Χαλκιδική και των σαπιοκάραβων του Κουντούρη στο Πέραμα.

Ν.Ζ

Στη συνέχεια παραθέτουμε ρεπορτάζ με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη:

ΟΙ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΘ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χτες, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, από το βήμα της 82ης Δ.Ε.Θ. υπογράμμισε ότι οι τρεις προτεραιότητες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι απλές:

Πρώτον, να δημιουργήσουμε πολλές νέες δουλειές μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων.

Δεύτερον, να μειώσουμε τα φορολογικά βάρη και να εξορθολογίσουμε τη λειτουργία του Κράτους.

Τρίτον, να σταθούμε κοντά στους νέους και στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν αμέσως μετά τις εκλογές, τονίζοντας: «Το νομοσχέδιο για τη νέα οργάνωση της Κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης είναι έτοιμο και θα είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί.

Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση. Δεσμεύομαι για μια δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας με εγγύηση ότι ο νέος φορολογικός νόμος δεν θα αλλάξει για τουλάχιστον μία δεκαετία. Και θα προσπαθήσω να οικοδομήσω την ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση για αυτό. Όπως και επιπλέον μείωση φορολογίας ανάλογα με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται.

Το τρίτο νομοσχέδιο αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης. Κόντρα στην λογική της γραφειοκρατίας, εμείς αντιστρέφουμε το βάρος της απόδειξης της συμμόρφωσης από τον ιδιώτη στο Κράτος».

Μείωση φορολογίας εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Αναφερόμενος ειδικότερα στο δεύτερο νομοσχέδιο, υπογράμμισε ότι θα αφορά μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση που θα περιλαμβάνει μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ, θέσπιση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή 9% μέχρι τις 10.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα, με επιπλέον αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και θα παραμείνει σταθερός για τουλάχιστον μια πενταετία. 

Πρόσθεσε ακόμη ότι η φορολογία πρέπει να ενθαρρύνει και τις επενδύσεις μέσω υπεραποσβέσεων για επενδύσεις κεφαλαίου, μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο δέκα ετών, παροχή φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία, όπως και επιπλέον μείωση φορολογίας ανάλογα με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται. 

Ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης με χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ανάλυση κινδύνου των μέγα – δεδομένων (big data) που σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας, με ανασχεδιασμό των ελέγχων και εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων του ΣτΕ σχετικά με το χρόνο παραγραφής των αξιώσεων του Δημοσίου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε ρόλο παραδοσιακού Μαυρογιαλούρου ο Κυρ. Μητσοτάκης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">