ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΜΚΙΕ - Επανόρθωση - Ενημέρωση

Σε συνέχεια του δελτίου τύπου μας με τίτλο «Μιά γέννα στην άκρη του δρόμου;» θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ευτυχώς όσα αναφέραμε στο συγκεκριμένο κείμενο μας διαψεύστηκαν από τα επίσημα στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια τις αμέσως επόμενες μέρες μετά τη δημοσίευση του. Εμείς θέσαμε κάποια ερωτήματα  βάσει της ενημέρωσης που είχαμε την συγκεκριμένη χρονική.

Τα ερωτήματα συνοδεύτηκαν και από κάποιες πρόωρες κριτικές λόγω της ευαισθησίας μας στην εξελισσόμενη τραγωδία που βιώνουμε ως κοινωνία αλλα και Κοινωνικό Ιατρείο.  Ευτυχώς με την απάντηση της Ύπατης Αρμοστίας διαψεύστηκαν.

Από την πρώτη στιγμή που τα πραγματικά γεγονότα έγιναν γνωστά ενημερώσαμε όλους τους φίλους του ιατρείου μας για την σωστή διάσταση της όλης υπόθεσης μέσω των λογαριασμών μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στην ιστοσελίδα μας. Κρίνουμε όμως απαραίτητο να ενημερώσουμε και όσους λαμβάνουν τα δελτία τύπου μας. Για αυτό σας στέλνουμε το σχετικό άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών με τα επίσημα στοιχεία ώστε να μην μένουν λάθος εντυπώσεις.

Δεν έχουμε συνηθίσει στα 6 χρόνια λειτουργίας μας να αφήνουμε αναπάντητα οποιουδήποτε είδους αρνητικά σχόλια ή να αιωρούνται λάθος εντυπώσεις. Προσπαθούμε τα λόγια μας να είναι σύμφωνα με τις πράξεις μας, και αυτό νομίζουμε μας διαφοροποιεί από όσους ρίχνουν λάσπη με τον κουβά αλλά και από το σάπιο σύστημα που θέλει να περάσει την γραμμή ότι όλοι είμαστε το ίδιο ή ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα επικοινωνίας του «Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού»

+++
Δεν υπήρξε παρεμπόδιση ασθενοφόρου στη Μυτιλήνη

Νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης παρέμεινε η έγκυος προσφυγοπούλα από το Ιράκ που παρέμεινε στο δρόμο επί δυόμιση ώρες να περιμένει ασθενοφόρο, παρότι έδειχνε ότι θα γεννήσει πρόωρα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ύπατης Αρμοστείας, η έγκυος είναι καλά στη υγεία της και οι γιατροί που την εξέτασαν διαπίστωσαν ότι πάσχει από αφυδάτωση λόγω της ταλαιπωρίας που συνεπάγεται το ταξίδι με την βάρκα από τα τούρκικα παράλια μέχρι τη Λέσβο, γεγονός στο οποίο πιθανότατα οφείλονται και οι πόνοι που ένιωσε κατά την άφιξη της.
Επίσης διαπιστώθηκε ότι είχε λιγότερο αμνιακό υγρό από τα φυσιολογικά επίπεδα.
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση πρόκειται για έγκυο εφτάμιση μηνών, η οποία μόνη της ζήτησε να μην μεταφερθεί στο Νοσοκομείο όταν η ίδια ένιωσε καλύτερα, αίτημα που οδήγησε τις αρχές στην ακύρωση της κλήσης του ασθενοφόρου, το οποίο ωστόσο επανακλήθηκε όταν ο γιατρός της IsraAid που ήταν παρών στο περιστατικό  φοβήθηκε ότι έσπασαν τα νερά και ότι επίκειται γέννα .
«Όλο αυτό ήταν επόμενο να φέρει την καθυστέρηση των 2,5 ωρών, αλλά σε καμία περίπτωση το ασθενοφόρο δεν παρεμποδίστηκε , ούτε βεβαίως η γυναίκα γέννησε πόσο μάλλον στο δρόμο, αφού παραμένει έγκυος και υπό ιατρική παρακολούθηση» σχολίασαν από την Ύπατη Αρμοστεία
Πηγή https://www.efsyn.gr/arthro/den-ypirxe-parempodisi-asthenoforoy-sti-mytilini
 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΜΚΙΕ - Επανόρθωση - Ενημέρωση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">