ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ηλιούπολη: Ειδική Πρόταση από τον Συμπαραστάτη του δημότη για υποθέσεις απαλλαγής- ελάφρυνσης δημοτικών τελών σε άπορους πολίτες

O Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Ηλιούπολης, Γαβριήλ Αραμπατζής, διατυπώνει ειδική πρόταση μέριμνας για τους απόρους του δήμου ώστε να απαλλαγούν από το δημοτικά τέλη των προηγούμενων ετών, καθώς και από τους φόρους.

Δημότες του δήμου Ηλιούπολης προσέφυγαν  ζητώντας την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη από το λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ στο δήμο Γλυφάδας, στον οποίο δεν έχει εκλεγεί συμπαραστάτης του δημότη, οι αιτήσεις των δημοτών προς την δημοτική αρχή ''πέφτουν στο κενό''.  

O Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Γαβριήλ Αραμπατζής, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του περί διατύπωσης προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, επ' ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει, διατυπώνει Ειδική Πρόταση που υποβάλλεται, κατά τον νόμο, στον Δήμαρχο και κοινοποιείται στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου. 

Συγκεκριμένα η τέταρτη Ειδική Πρόταση (4/2017) αφορά υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκε ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, έχουσες αντικείμενο αιτήματα άπορων πολιτών για την απαλλαγή-ελάφρυνση δημοτικών τελών. Πιο συγκεκριμένα, η Ειδική Πρόταση αφορά τη βελτίωση του τρόπου, με τον οποίο απαλλάσσονται ή ελαφρύνονται οι πολίτες από τα δημοτικά τέλη, στις περιπτώσεις που οι πολίτες προσκομίζουν κι επικαλούνται αποδεικτικά μέσα με βάση την κείμενη νομοθεσία. 

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη, προτείνει ειδικά για την κατηγορία των άπορων δημοτών, η απαλλαγή να εκτελείται απευθείας στο λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς να ακολουθεί τη διαδικασία επιστροφής. Επίσης προτείνεται το δημοτικό συμβούλιο και η οικονομική επιτροπή να μεριμνήσει για να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις άπορων δημοτών, ώστε να απαλλαγούν από το δημοτικά τέλη των προηγούμενων ετών, και στις νέες αποφάσεις που θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο, μετά από εισήγηση της οικονομικής επιτροπής, να τροποποιηθεί η διαδικασία απαλλαγής ειδικά για την κατηγορία των άπορων δημοτών, να επικαιροποιηθούν τα κριτήρια απόδειξης ιδιότητας για τους άπορους με βάση την κείμενη νομοθεσία και μετά από συνεργασία της δ/νσης Κοινωνικής προστασίας με την Δ/νση Οικονομικών. 

Διαβάστε ολόκληρη τη πρόταση του  Συμπαραστάτη του δημότη
 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ηλιούπολη: Ειδική Πρόταση από τον Συμπαραστάτη του δημότη για υποθέσεις απαλλαγής- ελάφρυνσης δημοτικών τελών σε άπορους πολίτες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb