ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ενδέχεται να πούμε το νερό - Suezάκι !!

Το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και ιδιαίτερα το Γερμανικό και Γαλλικό οικονομικοπολιτικό κατεστημένο μπροστά στην βαθιά κρίση που διανύουν η ευρωζώνη και η ΕΕ επιζητούν μια νέα πολιτική και οικονομική αρχιτεκτονική για την Ευρώπη ικανή, υποτίθεται, να επιβιώσει στις νέες συνθήκες και να είναι, ταυτόχρονα, αποτελεσματική.

Η νέα οικονομική αρχιτεκτονική για την Ευρώπη προτάσσει και την ιδιωτικοποίηση του νερού, και σύμφωνα με πληροφορίες σύμβουλοί του Μακρόν έχουν στήσει αντίσκηνο στα Κεντρικά της ΕΥΔΑΠ προετοιμάζοντας την σαλαμοποιησή της.

Οι υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ που ετοιμάζουν τα μπογαλάκια τους το έχουν τούμπανο, και τα ΜΜΕ κι ο κυρίαρχος λαός, κρυφό καμάρι. Κι όποιος τολμά ας μας διαψεύσει.

Κάτι άλλο είχε στο μυαλό του ο Α. Τσίπρας ποντάροντας προ μηνών στην εκλογική επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν, και σίγουρα όχι στο ότι θα έχει απέναντι του και τη γαλλική πλευρά στη νέα μάχη με τους Θεσμούς για τα εργασιακά.

Ο κ. Τσίπρας το 2012 έλεγε ότι: «το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα το προστατέψουμε πάνω απ' όλα. Θα περάσουν πάνω από τα πτώματά μας όμως το δημόσιο αγαθό θα το υπερασπιστούμε».

Ο επικεφαλής της γαλλικής πολυεθνικής Suez επισκέφθηκε το μέγαρο Μαξίμου, και όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, οι Γάλλοι της Suez είπαν ότι θέλουν και θα αποκτήσουν το μάνατζμεντ της ΕΥΔΑΠ σε συνδυασμό με την αγορά ενός πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, με τις ευλογίες του πρωθυπουργού μας.

Ειδική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον κ.Τσίπρα, η οποία αφορά την επίσκεψη του Μανουέλ Μακρόν στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου. 

Θα ακολουθήσουν κι άλλες συσκέψεις προκειμένου να οριστικοποιηθεί η επενδυτική ελληνο-γαλλική συνεργασία, δεδομένου ότι τον τελευταίο μήνα οι αρμόδιοι αξιωματούχοι των Ηλυσίων Πεδίων και του Μαξίμου εργάζονται επί σχεδίων που έχουν υποβάλλει οι δύο πλευρές, εν όψει της άφιξης του Γάλλου προέδρου – και πριν αυτή ανακοινωθεί επισήμως.

Στις συσκέψεις, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα μετέχουν οι επικεφαλής των υπουργείων τα οποία εμπλέκονται στους σχεδιασμούς, δηλαδή Ανάπτυξης, Ενέργειας, Υποδομών, Εξωτερικών Οικονομικών, και Αμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι η Suez κατέχει ποσοστό 5% στην ΕΥΑΘ.

Στα «ώριμα σχέδια» εντάσσεται η ελληνο-γαλλική «στρατηγική συνεργασία» της ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ -0,33% με την Suez. Η γαλλική εταιρία θα αναλάβει πιθανότατα ρόλο τεχνικού συμβούλου και συμβούλου διοίκησης, με στόχο να τρέξουν έργα που θα μπορούσαν να αγγίξουν και το ένα δισ. ευρώ.

Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση για τη Suez δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Ζαν Λουί Σοσάντ, προσθέτοντας ότι η αγορά διαχείρισης υδάτινων πόρων για τη βιομηχανία είναι πολύ μεγαλύτερη από την αγορά για την οικιακή κατανάλωση.

Το νερό, ως δημόσιο αγαθό, και οι παρεμβάσεις του Γαλλικού παράγοντα, θα αποτελέσουν ένα από τα μείζονος σημασίας ζητήματα, τα οποία θα δρομολογήσουν την πολιτική μετεξέλιξη στη χώρα μας. Είναι σημαντικό ζήτημα.

Με στοιχεία 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ενδέχεται να πούμε το νερό - Suezάκι !! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb