ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ανακοίνωση για την υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Σταθερή και διαχρονική είναι η θέση της «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στους Ο.Τ.Α.» πως ως Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. μπορούμε ακόμη και στο εξαιρετικά δύσκολο πολιτικό περιβάλλον που καθορίζεται από την εφαρμογή των μνημονίων, να έχουμε νίκες που καθορίζουν την καθημερινότητα των εργαζομένων.Αρκεί τα μικροπαραταξιακά παιχνίδια να μην στέκονται εμπόδιο.

Μια τέτοια μεγάλη νίκη ήταν η θεσμοθέτηση το 2008 των Β.Α.Ε. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τότε όμως οι μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες δεν «επέτρεψαν» στην Δ.Α.Σ. -Ο.Τ.Α. να αποδεχθεί πως αποτέλεσε εκείνη την περίοδο μία μεγάλη κατάκτηση εργασιακή όχι μόνο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και του Δημοσίου γενικότερα, με αποτέλεσμα, με δική της ευθύνη να
αποπροσανατολιστεί σημαντικός αριθμός εργαζομένων που δεν υπέβαλε αίτηση και έμεινε «έξω» από την εφαρμογή της διάταξης.

Ως επιτυχία μπορεί να λογιστεί επίσης η υπογραφή της Ειδικής Συλλογικής
Σύμβασης Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.)(Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β ́-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 2945/29-8-2017) με την οποία μία σειρά ειδικοτήτων εντάσσονται στο μειωμένο ωράριο εργασίας (32 ωρών) και στην αυξημένη κανονική άδεια λόγω συνθηκών εργασίας, όπως και η ψήφιση του άρθρου 98 του Ν.4483/2017 για το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στο πολυνομοσχέδιο των Ο.Τ.Α. στο οποίο παρότι δεν γίνεται αποδεκτή η συνολική πρόταση της Ομοσπονδίας επιπλέον ειδικότητες και χιλιάδες εργαζόμενοι παίρνουν το «150αρι».

Είναι δε αξιοσημείωτο πως οι εκπρόσωποι της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. που με εμμονή απορρίπτουν κάθε τι θετικό, ήταν οι πρώτοι που με την Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.)της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και το άρθρο του Ν.4483/2017 για το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στο χέρι, περιοδεύουν στους χώρους εργασίας προκειμένου να καρπωθούν συνδικαλιστικά οφέλη.

Εμάς μας αρκεί να τονίζουν πως με τις παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κερδήθηκαν διεκδικήσεις του κλάδου και πως μόνο μέσα από την ενιαία μαζική, ακομμάτιστη, ενωτική αντιμετώπιση των προβλημάτων μπορούν να υπάρξουν νίκες για τον κλάδο, μπορεί να υπάρξει ελπίδα.

Γιατί εμείς πάνω από όλα είμαστε εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είμαστε... με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.!!!


Αθήνα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ανακοίνωση για την υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb