ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λαφαζάνης: Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε στη συνέντευξη του στο Liberal.gr και στον Βασ. Γεώργα υπογραμμίζει ότι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών αποτελεί μια από τις καλύτερες στιγμές στη χώρα τα τελευταία χρόνια και ότι το κίνημα αυτό διέσωσε την χώρα από ένα πολύ χειρότερο κοινωνικό και οικονομικό εφιάλτη, τον οποίο θα ζούσε αν είχε προχωρήσει το τσουνάμι των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας και λουκέτου σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αυτό το κίνημα εμπόδισε.

Ο Παν. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά και τόνισε ότι η λύση στο γόρδιο δεσμό τραπεζών – κόκκινων δανείων και υπερχρέωσης ιδιωτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών και η γενικευμένη διαγραφή χρεών (σεισάχθεια), πράγμα απαραίτητο πρώτα απ’ όλα για την επανεκκίνηση, την αναζωογόνηση και την ανασύνταξη της οικονομίας.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι η σεισάχθεια, γενικευμένη διαγραφή χρεών, είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά πολύ ρεαλιστική πρόταση. Άλλωστε, ένα είδος “σεισάχθειας” σε όφελος, όμως, των fund κάνουν οι τράπεζες όταν πουλάνε στην κερδοσκοπία τα κόκκινα δάνεια μέχρι 3% και 2%.

Για να προωθηθεί αποτελεσματικά η “σεισάχθεια”, ο Παν. Λαφαζάνης θεωρεί ότι η πρόταση πακέτο της ΛΑ.Ε για μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, διαγραφή δημόσιου χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, ανακεφαλαιοποίηση τους μέσω της νέας υπό εθνικό έλεγχο Κεντρικής Τράπεζας και ευρεία διαγραφή χρεών, αποτελεί την πιο πρόσφορη αφετηρία για να ανασάνει η χώρα και να μπει με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα σε ένα νέο δρόμο ανασυγκρότησης και ελπίδας.

Επισήμανση του ''Γ'': Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε με απόλυτη σαφήνεια ποια είναι η θέση της ΛΑ.Ε αναφορικά με το Ελληνικό, και το Ελληνικό για εμάς είναι από τα σημαντικότερα τοπικά ζητήματα. 

Αναφορικά με την εθνικοποίηση των τραπεζών, αποτελούσε και δική μας πρόταση, πριν από αρκετά χρόνια, καθώς επίσης, η διαγραφή των χρεών, ειδικά για ανέργους, μονογονεικές οικογένειες, και οικονομικά πληττόμενους, πρέπει να γίνει νόμος του κράτους. 

Τέλος, αγνοούμε απόλυτα ποιές είναι οι θέσεις της ΛΑ.Ε αναφορικά με την ραδιοτηλεόραση, τα διεπλεκόμενα, και τους ομίλους συγκεκριμένων ιδιοκτητών με σειρά μέσων της ιδίας και της άλλης μορφής. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ; Τα ολιγαρχικά συμφέροντα τα οποία φροντίστηκαν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και επί σειρά ετών λειτουργούν σειρά ραδιοτηλεοράσεων, για εμάς ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, καλώς έχουν ; 

Το Ελληνικό Σύνταγμα λάστιχο στα χέρια των αστικών κομμάτων, και των κυβερνήσεων, και τα θεσπισμένα επιλεκτικά να ισχύουν εις βάρος των πολλών και υπέρ των λίγων και εκατομμυριούχων ; 

Όσα ισχύουν στη χώρα μας είναι πρωτοφανή, επί δεκαετίες να στερούν την μια (1) άδεια λειτουργίας από τον πρωτεργάτη ενός χώρου, και να παρέχουν κατά το δοκούν σειρά αδειών σε δέκα οικογένειες. ( Εν όψει και της ψηφιακής ραδιοφωνίας, σε σύντομο διάστημα, θα έχετε πλήρη εικόνα των πεπραγμένων της κυβέρνησης, και ποιοι θα είναι για πολλοστή φορά οι προνομιούχοι, τόσο με τηλεοπτικά κανάλια, με ενημερωτικά και μουσικά ραδιόφωνα, με την ιδιοκτησία της digea, καθώς επίσης, και με τα ψηφιακά ραδιόφωνα.)

Έχετε θέσεις επί του συγκεκριμένου ;;;;;;;

 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λαφαζάνης: Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">