ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Το συνολικό ύψος των ''ουρανοξυστών'' θα είναι μεγαλύτερο

Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει σοβαρό ζήτημα με το θέμα του ύψους που θα έχουν οι έξι ουρανοξύστες που προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, όμως όσοι ενημέρωνουν από τα media είτε αγνοούν, είτε σκόπιμα παρακάμπτουν, και τα 30 μέτρα των κεραιών που θα βρίσκονται πάνω στους ουρανοξύστες.

Το εν λόγω  ζήτημα των ΚΕΡΑΙΩΝ, πάνω στους ουρανοξύστες, όπως και σειρά από Ραδιοτηλεοράσεις, εταιρίες κινητής, κ.α., που θα έχουν βάση αναμεταδόσεων και κεραίες το τέως αεροδρόμιο, έχει αναφερθεί εκτενώς αποκλειστικά από τον ΓΛΥΦΑΔΑ WEB, όμως οι αρμόδιοι να εξετάζουν και αυτόν τον παράγοντα, διότι το συνολικό ύψος θα είναι μαζί με τις κεραίες, οι οποίες παρεπιμπτόντως εμφανίζονται στις μακέτες που προωθούν από την Lamda Development συμφερόντων Λάτση.

Αν λοιπόν το ύψος των κτιρίων είναι ενδεικτικά 150 μέτρα, με τους πυλώνες και τις κεραίες, μπορεί να φτάσουν τα 180 ίσως και περισσότερα.

Οι Τηλεπικοινωνίες που σπουδάσαμε, και άλλοι καρπώνονται, όπως και αύριο από τα Νότια προάστια κ. υπουργέ Ψηφιακής ...

Τεχνικά από το τέως αεροδρόμιο μπορεί με κεραίες ραδιοφωνίας και τηλεοράσεως από ένα κτίριο 150 μέτρων να καλυφθούν οι περιοχές της Νότιας Αττικής οι οποίες λαμβάνουν σήμα από την Αίγινα, και απαιτείται πολύ μεγαλύτερη ισχύ απ' ότι από το Ελληνικό. (DIGEA κ.α. πάροχοι ... )

Επίσης, ειδικά για την Ψηφιακή ραδιοφωνία, από ένα κτίριο 150 μέτρων στο Ελληνικό κάλιστα θα καλυφθεί το μεγάλυτερο τμήμα του Ν.Αττικής, και δεν θα απαιτείται να τοποθετούνται αναμεταδότες στην Αίγινα κ.α.

Για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και υπηρεσίες αυτού του τύπου, θα αποτελέσει την βασική τους επιλογή, διότι δεν υπάρχουν ανάλογα κτίρια στην περιοχή των νοτίων προαστίων, άρα να υπολογίζεται και αυτόν τον παράγοντα, άλλωστε πολλοί οι υποστηριχτές των σχεδίων Λάτση, και σαφώς έχουν ειδικούς λόγους.

Στις Η.Π.Α το σύνολο των ουρανοξυστών φιλοξενούν τους πυλώνες μεταδόσεων ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων και εταιριών κινητής τηλεφωνίας, άρα στη δική μας χώρα αν προχωρήσουν τα σχέδια της LAMDA θα ισχύσει άλλο πλαίσιο ;;;

Αν τελικά προχωρήσουν τα σχέδια της LAMDA, και παράλληλα του υπουργού Ψηφιακής, έπειτα από τις αδειοδοτήσεις των εθνικών καναλιών, για τις αδειοδοτήσεις σε διαπλεκόμενα και του συνόλου των ραδιοφωνικών αδειών, και σύμφωνα με όσα θα ισχύουν, θέλουμε να διαπιστώσουμε τι θα λένε τα τοπικά στελέχη του SYRIZA στις εκλογές του 2019.  

Θα επικαλούνται στους συμπολίτες μας για άλλη μια φορά ότι μοναδική τους προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος ;;;  Και τελικά αυτός ο ''άνθρωπος'', μήπως για τους ιδίους είναι ο Λάτσης, και μια σειρά ανάλογων ολιγαρχών ;;;

Αναφορικά με τους (6) έξι ψηλούς ουρανοξύστες, θα μας εξηγήσει κάποιος γιατί έχει επιλεγεί αυτός ο αριθμός των κτιρίων ;;; 

Οι υπουργικές αποφάσεις που πρόκειται να εκδοθούν με βάση τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου βρίσκονται στο γραφείο της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, ωστόσο δεν έχουν ακόμη υπογραφεί γιατί δεν έχει βρεθεί λύση στο επίμαχο ζήτημα.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, πρέπει να επανεξεταστούν τα ύψη των κτιρίων ούτως ώστε κανένα να μην υπερβαίνει τα 140-150 μέτρα, όσο δηλαδή το ύψος της Ακρόπολης, όταν οι ουρανοξύστες που έχει σχεδιάσει ο επενδυτής φτάνουν τα 200 μέτρα.

Αναζητείται τρόπος ώστε η διατύπωση να μη μιλά για «επανεξέταση τυχόν μείωσης του ύψους», δίχως ωστόσο να έχει ακόμη βρεθεί η φόρμουλα, γι' αυτό και η απόφαση Κονιόρδου εκκρεμεί, παρότι έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ.

Ο βασικός λόγος που δεν κατασκευάζονται ουρανοξύστες στην Ελλάδα, και ειδικά στην Αθήνα, είναι για να μην υπάρξουν ανταγωνιστικές ως προς την Ακρόπολη κατασκευές.

Η παρουσία του ιερού βράχου της Ακρόπολης σε ύψος 150 μ από την επιφάνεια της θάλασσας τοποθετεί τα όρια.

Για τους αρχαιολόγους οποιοδήποτε κτίριο συγκρίσιμο θα κατέστρεφε τις αναλογίες του κλασικού Αττικού τοπίου και κυρίως την εμβληματική εικόνα του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.

Αν προχωρήσει το σχέδιο του Ελληνικού η Αττική θα αποκτήσει κτίρια ύψους από 150 έως και 200 μέτρα. Μέχρι στιγμής το υψηλότερο κτήριο στο Λεκανοπέδιο φθάνει τα 103 μέτρα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Το συνολικό ύψος των ''ουρανοξυστών'' θα είναι μεγαλύτερο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">