ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η πλατφόρμα υβριδικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ

Εδώ από την ΕΡΤ δεν καλύπτουν το 99% των εκδηλώσεων στα Νότια προάστια, η ΕΡΤ θα διαθέτει και τη πρώτη πλατφόρμα υβριδικής τηλεόρασης για περισσότερη ψυχαγωγία !!!

Όταν τόσο τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας, όσο και οι εξασφαλισμένοι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν σίγουρες τις θέσεις εργασίας, τα προνόμια και τα αξιώματα, σαφώς τους λείπει η περισσότερη ψυχαγωγία.

Το συγκεκριμένο ισχύει κατά κόρον στη πόλη της Γλυφάδας, με δεδομένες τις κακοδιοικήσεις των τελευταίων ετών, οι οποίες μερίμνησαν ρουσφετολογικά για τους ημετέρους τους, παρανομώντας στο σύνολο των αιτήσεων μας, και εν συνεχεία πιστώνοντας τα χρήματα του συνόλου των συμπολιτών μας για την ψυχαγωγία των ιδίων και των οφελημένων τους. 

Υπάρχει ένα Σύνταγμα στη χώρα μας, το οποίο από θεμέλιο του πολιτεύματος έχει εκπέσει να γίνει κουρελόχαρτο, και οι εκάστοτε οφελημένοι από τις ψήφους του Ελληνικού λαού να σχεδιάζουν οτιδήποτε χωρίς να τον εκπροσωπούν. Προέχει διαρκώς η δημόσια ΕΡΤ, και επί 40 χρόνια να καταλύεται το Ελληνικό Σύνταγμα κατά των πολιτών ;;;

Όπως είπε ο Γ.Γ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος,  ο οποίος παρουσίασε την πλατφόρμα υβριδικών υπηρεσιών της ΕΡΤ στο 6ο Ετήσιο Συμπόσιο HbbTV που διοργανώνεται στη Ρώμη, « Η πλατφόρμα υβριδικής τηλεόρασης της ΕΡΤ θα εγκαινιαστεί το Νοέμβριο και θα είναι διαθέσιμη, χωρίς χρέωση, σε όλους τους πολίτες της χώρας».

Η τεχνολογία Hbbtv έχει ως στόχο την εναρμόνιση της μετάδοσης (μέσω ευρυεκπομπής και ευρυζωνικών συνδέσεων) των υπηρεσιών ψυχαγωγίας σε καταναλωτές/τηλεθεατές που διαθέτουν έξυπνες τηλεοράσεις, set-top boxes και συσκευές πολλαπλών οθονών. Αποτελεί δηλαδή μέσο προκειμένου το γραμμικό και το on-demand περιεχόμενο να φτάνουν ταυτόχρονα στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η υβριδική τηλεόραση συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης και της ευρυζωνικότητας. Παρέχει δηλαδή διαδραστικές υπηρεσίες μέσω πολλαπλών δικτύων διανομής, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη εμπειρία τηλεθέασης. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η κατανάλωση υπηρεσιών βίντεο κατ’ απαίτηση, που περιλαμβάνει μη γραμμικές τηλεοπτικές λύσεις διαδικτυακού βίντεο / OTT εξακολουθεί να αυξάνεται. Η τηλεθέαση διεθνώς μετακινείται πέρα από το σαλόνι, γεγονός το οποίο οφείλεται και στην αναπαραγωγή OTT περιεχομένου μέσω πολλαπλών συσκευών. Τέλος η υβριδική τηλεόραση απαιτεί πολύ λίγο χρόνο για την υλοποίηση γραμμικών και μη γραμμικών λύσεων για τους καταναλωτές.

Συνοψίζοντας, η υβριδική τηλεόραση:

1. Έχει λιγότερες απαιτήσεις στην υλοποίηση αφού είναι βασισμένη σε ανοικτά πρότυπα.
2. Παρέχει επιπλέον υπηρεσίες πάνω στην γραμμική τηλεόραση.
3. Προσφέρει νέους τρόπους διαφήμισης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.
4. Προσφέρει νέους τρόπους μέτρησης τηλεθέασης και εξαγωγής στατιστικών στοιχείων με ακρίβεια.
5. Επιτρέπει τη δημιουργία, σε ελάχιστο χρόνο, πολλαπλών OTT θεματικών καναλιών, με βάση το bandwidth. 

Εμείς από τον ''Γ'' στα Νότια προάστια έχουμε να πούμε τα ακόλουθα: Επί δεκαετίες, όπως και σήμερα, η ΕΡΤ δεν καλύπτει το 99% των τοπικών μας εκδηλώσεων στα Νότια προάστια Αττικής, ενώ το ανταποδοτικό τέλος παρέχεται κανονικότητα επί δεκαετίες από περισσότερους των 200.000 χιλ. πολιτών.

Τι να τις κάνουμε τις καινοτόμες, διαδραστικές τεχνολογίες, όταν ο τόπος μας και οι συμπολίτες μας δεν έχουν ''φωνή'', δεν έχουμε ''φωνή'' στα ερτζιανά, και δεν καλύπτονται ούτε οι εκδηλώσεις των συμπολιτών μας ;

Καλές οι ''πολύχρωμες χάντρες'' και τα ''καθρεφτάκια'' για τους ιθαγενείς, όμως χωρίς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ - ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟ - και κάλυψη της κοινωνίας και των προτάσεων - αιτήσεών μας. Περισσότερη ψυχαγωγία, με δεδομένη την ανεργία και το παντελές έλλειμα ραδιοτηλεοπτικών μέσων στο τόπο μας - (Νοτιανατολικά προάστια.)

Προς τον Γ.Γ του υπουργείου: Έπειτα από σειρά προτάσεών μας, στις δημόσιες διαβουλεύσεις για την ΕΡΤ, και την τηλεόραση, οι οποίες κινούνται στην λογική σεβασμού του Συντάγματος, και κάλυψης σε ένα βαθμό των τοπικών κοινωνιών στην Νοτιοανατολική Αττική, δεν υπήρξε κομματική και κυβερνητική συνδρομή ώστε να λειτουργήσει ένα τοπικό δημόσιο, η ακόμα διαδημοτικό μέσο στα Νότια προάστια Αττικής, με έμφαση τις τοπικές μας κοινωνίες, δήμους, εκδηλώσεις, και σαφώς για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. ( Μια θυγατρική της ΕΡΤ, και με ιδιωτική συμμετοχή, και χωρίς απαραίτητα στην λογική των δημοσίων υπαλλήλων.)

Τουλάχιστον ο υποφαινόμενος δεν επιθυμεί καρέκλα και μισθό του δημοσίου, και όλες οι ενέργειές μας αποσκοπούν στην υποστήριξη της πολιτείας ώστε να υπάρξει αναλογική ισότητα, και παρουσία φωνή των τοπικών μας κοινωνιών και στα ερτζιανά. ( Να καλύπτονται όλες οι τοπικές μας εκδηλώσεις, να προβάλονται, να ακούγονται οι απόψεις των συμπολιτών μας, και να γυρίσουμε σελίδα στα Νότια προάστια, (νοτιοανατολικά προάστια) στα οποία δεν υφίσταται κανένα ενδογενές ραδιοτηλεοπτικό μέσο.)

Καλό το σκεπτικό της κυβέρνησης, για θέσπιση νόμου, έπειτα από τριάντα χρόνια διαπλοκής και τσαμπατζήδων στα δημόσια αγαθά, όμως δεν κάλυψε ομαλά και συνταγματικά την κοινωνία, διότι σε μια περιοχή του Ν.Αττικής, με πληθυσμό ο οποίος υπερβαίνει τις 200.000 χιλ. κατοίκους δεν υπάρχει ούτε ένα τοπικό ραδιοτηλεοπτικό μέσο, και σε νομούς των 30 - 50 χιλ. κατοίκων υπάρχουν δεκάδες.

Για την ισχύ της αναλογικής ισότητας, και την πραγματική αλλαγή σελίδας, χρειάζεται πολιτειακή, πολιτική, κυβερνητική, περιφερειακή, δημοτική, και κοινωνική υποστήριξη, και επί αρκετά χρόνια δεν υπάρχουν σαφείς ενέργειες, και αυτό ειδικά εμάς μας προϊδεάζει ότι κανείς δεν επιθυμεί πραγματικές κοινωνικές τομές, και η πλειονότητα αρέσκεται σε ημίμετρα και σε όσα δημιούργησαν οι ολιγάρχες με τα εκατοντάδες εκατομμύρια δανειοδοτήσεων, τα οποία πληρώνει ο Ελληνικός λαός για τα υπερκέρδη και την υπεραξία των λίγων.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, μας υποσχέθηκαν την ανάπτυξη, και όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν συνέδραμαν τις θέσεις - προτάσεις ενός πρωτεργάτη του χώρου, άρα για εμάς όσα έγιναν και γίνονται είναι ως μη γενόμενα.

Ειδικά σήμερα, που όλα είναι ρευστά, οι εξαγγελίες πρέπει να έχουν αντίκρυσμα, και να πραγματώνονται προς όφελος της κοινωνίας. Ποιό είναι το κώλυμα των αρμοδίων να στηρίξουν τις προτάσεις μας για μια Ιδιωτικοδημόσια δομή ; Μήπως είναι το ποιοι θα ασκούν τον έλεγχο των μεταδιδόμενων ; Αν αυτό είναι το πρόβλημα των αστικών κομμάτων, τότε δεν υπηρετούν τον Ελληνικό λαό, διότι η κοινωνία η οποία έχει εκλέξει τους πολιτικούς πρέπει να αποφασίζει και τη ροή των μεταδιδόμενων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com 

Υ.Γ: Έπειτα από δεκαετίες διώξεων και κατασχέσεων, αντί μιας αδείας, κατόπιν από αιτήσεις και παράβολα, σήμερα επένδυσα τις λιγοστές μου οικονομίες ώστε να αγοράσω τηλεοπτικό εξοπλισμό, και θα λειτουργήσω τοπικά τηλεοπτικά διότι πρέπει να υπάρχει διαδραστικότητα, και κάπου πρέπει να ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ και ο Ρ/Σ, αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν είναι ορθό, έπειτα από τις διώξεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να τις κάνει και το ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αντιληφθούν άπαντες τι ισχύει στη χώρα μας. 

Είναι απαράδεκτο μια κυβέρνηση να συνεχίζει όσα δημιούργησαν οι προκάτοχοί τους, και να δίδει τη δυνατότητα μια σειρά ομίλων να λειτουργούν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ σειρά από Ραδιοτηλεοράσεις, να δεσμεύουν αρκετές συχνότητες ο κάθε ένας εξ αυτών, όπως και η ΕΡΤ,  και από εμάς που ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΜΕ στον χώρο να στερούν το ένα (1) στα Νοτιοανατολικά προάστια Αττικής. 

* Βλέπε Η.Π.Α Lower Power, ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ από το 2000 , και βγάλτε αβίαστα συμπεράσματα στην Ελλάδα του 2017, και ειδικότερα στο Ν.Αττικής των 5.000.000 εκ. πολιτών, με το 90% των ραδιοτηλεοράσεων σε έξι οικογένειες, κόμματα, διαπλεκόμενα, εκκλησία, κ.α. ( Υπάρχουν περισσότεροι από 2.450 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ σταθμοί χαμηλής ισχύος (LPTV) με άδεια στην Αμερική, πλήν των μεγάλων εμπορικών δικτύων )

Εμείς πρωτοστατήσαμε και ουδείς εξ αυτών, και οι Αμερικανοί υλοποίησαν τις προτάσεις μας, ενώ η δική μας χώρα επί τριάντα χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν τριτοκοσμική χώρα, χωρίς δημοκρατία και δημοκρατικότητα στα ερτζιανά, και σήμερα η κυβέρνηση κινείται στα χνάρια τους χωρίς αποκαταστάσεις και θέσπιση νομικού πλαισίου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η πλατφόρμα υβριδικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">