ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσεκούρι στα επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις

Η τρίτη αξιολόγηση δρομολογεί την κυβέρνηση σε πλήρως αντιλαϊκές πολιτικές και καταπάτηση των οικονομικά ασθενέσθερων, καθώς και σε κατάργηση των κεκτημένων των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα έρχονται μετά την τρίτη αξιολόγηση περικοπές αναπηρικών συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων, και περιορισμός των δικαιούχων, το οποίο σημαίνει καταπάτηση των οικονομικά ασθενέσθερων από ένα κόμμα το οποίο πριν κυβερνήσει ευαγγελίζετο ακριβός τα αντίθετα.

Ένα δεύτερο σημαντικό κεφάλαιο είναι η κατάργηση των απεργιών, το οποίο θέτει στο καναβάτσο τον συνδικαλισμό, και στραπατσάρει τα κεκτημένα των εργαζομένων.


Αν δεν συμμετέχει το 51% των εργαζομένων δεν θα γίνεται απεργία

Με τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 θα πρέπει να υπάρχει απαρτία ώστε να γίνει απεργία καθώς επίσης να συμμετάσχει το 51% των εργαζομένων των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Το μπαλάκι στην δικαιοσύνη για τη νομιμότητα η όχι των απεργιών, και δια μέσω των δικαστηρίων.

Τα επιδόματα στο στόχαστρο 

Οι μεταρρυθμίσεις αντί να αφορούν όσους ζημίωσαν τον Ελληνικό λαό με δις ευρώ, επικεντρώνονται στις περικοπές αναπηρικών συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων,  στην κατάργηση τους, η ακόμα στην συγχώνευση τους, με θέσπιση εθνικής νομοθεσίας η οποία  πρέπει να εγκριθεί έως τον Μάιο του 2018.

Όλα τα επιδόματα θα περάσουν στον ΟΓΑ με ηλεκτρονική διαχείριση και πλήρη πρόσβαση στους δικαιούχους.

Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι από το ΔΝΤ ζητούν την ιδιωτικοποίηση των κέντρων που θα πιστοποιούν τα ποσοστά αναπηρίας, και αυτό για εμάς δηλώνει διεύρυνση της ήδη υφιστάμενης διαφθοράς στη χώρα μας.

Η εγκυρότητα ενός δημόσιου νοσοκομείου, καθώς και των γιατρών του, περνά στα αζήτητα, ώστε σταδικά όλα να περάσουν στους Ιδιώτες. 

Επίσης οι ''θεσμοί'' της αφαίμαξης του Ελληνικού λαού, ζητούν την περικοπή των ποσών τα οποία λαμβάνουν από επιδόματα οι οικογένειες με τρία παιδιά και άνω, των επιδομάτων αναπηρίας,  καθώς και των επιδομάτων στέγασης.   

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσεκούρι στα επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">