ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νότια προάστια: Αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς

Το Σάββατο 28 Οκτώβρη στις 10:30 το πρωί στην παρέλαση η οποία έγινε στην Άνω Γλυφάδα, κάτοικοι Γλυφάδας Ελληνικού Αργυρούπολης μοίρασαν το κείμενο που διαμόρφωσαν στην τελευταία τους συνάντηση.

Το κείμενο που εξέδωσαν οι  κάτοικοι Γλυφάδας Ελληνικού Αργυρούπολης, και ενώ ήδη έχουμε δει και κάποιες αφίσες τοπικά με κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που διοργανώνεται κατά των πλειστηριασμών.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
 

Ποιοι είμαστε

Είμαστε αυτοί, που ζυγίσαμε καλά τα εισοδήματα μας και προσπαθήσαμε να στεγάσουμε την οικογένειά μας. Όμως, μείωσαν τους μισθούς μας και τις συντάξεις μας. Οι δουλειές μας έκλεισαν και βρεθήκαμε άνεργοι.

Είμαστε αυτοί που ενώ με δυσκολία επιβιώνουμε, μας επιβάλουν όλο και νέους αβάσταχτους και άδικους φόρους. Φόρους όπως ο ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια μας από όπου ποτέ δεν είχαμε κανένα εισόδημα.

Είμαστε αυτοί, που οι τράπεζες μας παραπλάνησαν με κάθε τρόπο, υποδεικνύοντάς μας να δανειστούμε με ρήτρες Ελβετικού φράγκου, ή με «κυμαινόμενο επιτόκιο». Ασφαλίζοντας εκείνοι, τα δάνειά μας «απέναντι σε κάθε κίνδυνο», αλλά αφήνοντας εμάς έκθετους. Είμαστε αυτοί για τους οποίους εκτιμήθηκε πως ήταν δίκαιο, να ανακεφαλαιοποιηθούν μόνο οι τράπεζες και μάλιστα με τα χρήματα όλων μας.

Είμαστε αυτοί που τα δάνειά τους, οι τράπεζες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα ξεπουλήσουν σε κάθε είδους εταιρείες κοράκια, σε εξευτελιστικές τιμές, αφού έτσι και αλλιώς τα χρήματά τους τα έχουν ήδη πάρει.

Είμαστε αυτοί, ενάντια στους οποίους κατασκευάζουν νόμους εργαλεία, για την αφαίρεση των σπιτιών και των επιχειρήσεων μας. Στήνοντας μηχανισμούς για την μεταφορά της λαϊκής στέγης και περιουσίας σε χέρια τρίτων.

Είμαστε αυτοί, που αντιμετωπίζουμε τις κάθε είδους αυθαιρεσίες και παρανομίες των τραπεζών σε βάρος μας όταν προσπαθήσουμε να ενταχθούμε ακόμα και σε αυτό τον κουτσουρεμένο νόμο Κατσέλη. 

Είμαστε αυτοί που χάσαμε τις οικονομίες ή το εφάπαξ μας, εμπιστευόμενοι κρατικά ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, ενώ ποτέ και κανένας, δεν βρήκε τους αίτιους ούτε θεώρησε πως θα έπρεπε κάποιος να δώσει λόγο ή να πληρώσει για όλα αυτά.

Είμαστε αυτοί που έμμεσα μπήκαμε εγγυητές στην προσπάθεια των παιδιών, των συγγενών, των συνεργατών μας.

Είμαστε όλοι αυτοί που, αν και δεν πληγόμαστε προσωπικά από τα κόκκινα δάνεια, αναγνωρίζουμε την αδικία σε βάρος των συνανθρώπων μας.

Είμαστε αυτοί που από το 2010 εφαρμόζουν στην πλάτη μας τις μνημονιακές πολιτικές που το ΔΝΤ και οι δανειστές σχεδιάζουν και όλες οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν, υποστηρίζοντας πως τα δικαιώματά μας, η αμοιβή της εργασίας μας και οι συντάξεις μας δημιούργησαν το χρέος. Και μας κοροϊδεύουν πως δεν έχει σημασία η φτώχεια μας αλλά η άνοδος της τιμής των μετοχών τους.

Είμαστε αυτοί που μας τρέμουν αν ενωθούμε. Είμαστε αυτοί που ξεχειλίζουμε από αγανάκτηση αλλά και θέληση να αντισταθούμε, ξέροντας πως μόνο αν σταθούμε ενωμένοι θα νικήσουμε.

Είμαστε αυτοί που θα μας βρουν έξω από τα ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη και μπροστά από τα σπίτια των γειτόνων μας όταν θα προσπαθήσουν να τους πετάξουν στον δρόμο, αποτρέποντας τις προσπάθειές τους.

Είμαστε όλοι εμείς που,

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
στην Γλυφάδα, το Ελληνικό την Αργυρούπολη

Για να μην μείνει

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Κάτοικοι Γλυφάδας Ελληνικού Αργυρούπολης

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νότια προάστια: Αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">