ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άρχισαν τα όργανα και στην Ιταλία

Όπως γράφει σήμερα στην ελεύθερη ζώνη η Σοφία Βούλτεψη ''Άρχισαν τα όργανα και στην Ιταλία'' αναφορικά με τον χορό των ανεξαρτητοποιήσεων.

''Γ'': Και εμείς οι οποίοι έγκαιρα ανεξαρτητοποιηθήκαμε από το ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είμαστε μπροστά από την εποχή μας, και σύντομα θα ξαφνιάσουμε το κυβερνητικό σχήμα, δεδομένου ότι θα λειτουργήσουμε ένα αυτοδιαχειριζόμενο - ανεξάρτητο τηλεοπτικό πρόγραμμα στα Νότια προάστια Αττικής, το οποίο θα επικεντρώσει αποκλειστικά στην κοινωνία και την άποψη των πολιτών.

Έπειτα από σειρά προτάσεών μας, στις δημόσιες διαβουλεύσεις για την ΕΡΤ, και την τηλεόραση, οι οποίες κινούνται στην λογική σεβασμού του Συντάγματος, και κάλυψης σε ένα βαθμό των τοπικών κοινωνιών στην Νοτιοανατολική Αττική, δεν υπήρξε κομματική και κυβερνητική συνδρομή ώστε να λειτουργήσει ένα τοπικό δημόσιο, η ακόμα διαδημοτικό μέσο στα Νότια προάστια Αττικής, με έμφαση τις τοπικές μας κοινωνίες, δήμους, εκδηλώσεις, και σαφώς για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. ( Μια θυγατρική της ΕΡΤ, και με ιδιωτική συμμετοχή, και χωρίς απαραίτητα στην λογική των δημοσίων υπαλλήλων.) 

Τουλάχιστον ο υποφαινόμενος δεν επιθυμεί καρέκλα και μισθό του δημοσίου, και όλες οι ενέργειές μας αποσκοπούν στην υποστήριξη της πολιτείας ώστε να υπάρξει αναλογική ισότητα, και παρουσία φωνή των τοπικών μας κοινωνιών και στα ερτζιανά. ( Να καλύπτονται όλες οι τοπικές μας εκδηλώσεις, να προβάλονται, να ακούγονται οι απόψεις των συμπολιτών μας, και να γυρίσουμε σελίδα στα Νότια προάστια, (νοτιοανατολικά προάστια) στα οποία δεν υφίσταται κανένα ενδογενές ραδιοτηλεοπτικό μέσο.)

Καλό το σκεπτικό της κυβέρνησης, για θέσπιση νόμου, έπειτα από τριάντα χρόνια διαπλοκής και τσαμπατζήδων στα δημόσια αγαθά, όμως δεν κάλυψε ομαλά και συνταγματικά την κοινωνία, διότι σε μια περιοχή του Ν.Αττικής, με πληθυσμό ο οποίος υπερβαίνει τις 200.000 χιλ. κατοίκους δεν υπάρχει ούτε ένα τοπικό ραδιοτηλεοπτικό μέσο, και σε νομούς των 30 - 50 χιλ. κατοίκων υπάρχουν δεκάδες.  

Για την ισχύ της αναλογικής ισότητας, και την πραγματική αλλαγή σελίδας, χρειάζεται πολιτειακή, πολιτική, κυβερνητική, περιφερειακή, δημοτική, και κοινωνική υποστήριξη, και επί αρκετά χρόνια δεν υπάρχουν σαφείς ενέργειες, και αυτό ειδικά εμάς μας προϊδεάζει ότι κανείς δεν επιθυμεί πραγματικές κοινωνικές τομές, και η πλειονότητα αρέσκεται σε ημίμετρα και σε όσα δημιούργησαν οι ολιγάρχες με τα εκατοντάδες εκατομμύρια δανειοδοτήσεων, τα οποία πληρώνει ο Ελληνικός λαός για τα υπερκέρδη και την υπεραξία των λίγων.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, μας υποσχέθηκαν την ανάπτυξη, και όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν συνέδραμαν τις θέσεις - προτάσεις ενός πρωτεργάτη του χώρου, άρα για εμάς όσα έγιναν και γίνονται είναι ως μη γενόμενα. 

Ειδικά σήμερα, που όλα είναι ρευστά, οι εξαγγελίες πρέπει να έχουν αντίκρυσμα, και να πραγματώνονται προς όφελος της κοινωνίας. Ποιό είναι το κώλυμα των αρμοδίων να στηρίξουν τις προτάσεις μας για μια Ιδιωτικοδημόσια δομή ; Μήπως είναι το ποιοι θα ασκούν τον έλεγχο των μεταδιδόμενων ; Αν αυτό είναι το πρόβλημα των αστικών κομμάτων, τότε δεν υπηρετούν τον Ελληνικό λαό, διότι η κοινωνία η οποία έχει εκλέξει τους πολιτικούς πρέπει να αποφασίζει και τη ροή των μεταδιδόμενων.  

Της Σοφίας Βούλτεψη

Όταν ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, όλα μπορούν να συμβούν.

Μετά την Ισπανία στον χορό των ανεξαρτητοποιήσεων μπήκαν και οι Ιταλοί. Τα όργανα χτυπούν τώρα σε Βενετία και Μιλάνο.

Για τις 22 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί συμβουλευτικό δημοψήφισμα στις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία.

Ως γνωστόν, οι περιφερειάρχες των δύο αυτών περιοχών ανήκουν στην Λέγκα του Βορρά.

Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα καταλανικού τύπου (αν και σε επίπεδο διακηρύξεων έχει επανειλημμένα τεθεί), αλλά οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν αν επιθυμούν να αυξηθούν (στο πλαίσιο μιας αυτονομίας που θα σέβεται την εθνική ενότητα της Ιταλίας), οι αρμοδιότητες των δυο περιφερειών σε τομείς όπως είναι ο πολιτισμός, η παιδεία, η αστική και η ποινική δικαιοσύνη.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα, ωστόσο προς το παρόν – και με νωπά τα προβλήματα στην Ισπανία – δεν συμφωνούν μεταξύ τους ούτε οι ακραίοι.

Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή είναι προπαγανδιστική, δηλώνοντας ότι αν η ίδια έμενε στο Μιλάνο ή στην Βενετία, δεν θα πήγαινε να ψηφίσει.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας και στέλεχος της Λέγκα, Ρομπέρτο Μαρόνι, απάντησε ότι οι δηλώσεις αυτές είναι «λανθασμένες όσο και βαρύτατες», προσθέτοντας πως θα πρέπει, πιθανότατα, να αναθεωρηθεί η συμμαχία της Λέγκα με τα «Αδέλφια της Ιταλίας».

Η Κεντροαριστερά πάλι, υποστηρίζει πως πρόκειται για… δαπανηρή διαδικασία που θα μπορούσε να αποφευχθεί και να αντικατασταθεί με την… έναρξη διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση!

Μεσοβέζικη στάση, αν κρίνουμε από τη δήλωση του εκλεγμένου με την Κεντροαριστερά δημάρχου του Μιλάνου Μπέπε Σάλα, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος θα ψηφίσει «ναι» στην αυτονομία.

Όσο για το κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλλο, στη Λομβαρδία τάχθηκαν υπέρ του δημοψηφίσματος. Λένε, όμως, ότι κατάφεραν να περιορίσουν κάποιες υπερβολικά εγωιστικές αυτονομιστικές διαθέσεις και παράλληλα επέβαλαν την ηλεκτρονική ψήφο, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε όλη την περιφέρεια με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος της βάσης των ψηφοφόρων του κινήματος του Γκρίλλο, θεωρεί ότι σε μια χώρα που επλήγη έντονα από την οικονομική κρίση, δεν χρειάζονται, την στιγμή αυτή, κινήσεις που να ευνοούν τις πλουσιότερες περιοχές της και που μπορούν να κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς της Κάτω Ιταλίας φτωχότερους.

Αποστάσεις κρατάει και ο ιδρυτής της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Θεωρείται βέβαιο ότι το «ναι» θα υπερισχύσει, αλλά μετά τις εξελίξεις στην Καταλονία ο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να προσφέρει μόνο τυπική υποστήριξη, απέχοντας από κάθε δημόσια εκδήλωση.

Άλλωστε, ο Μπερλουσκόνι έχει πάρει θέση υπέρ του Ισπανού πρωθυπουργού Ραχόι, ενώ δεν θέλει να δυσαρεστήσει και τις νότιες περιοχές της χώρας, από όπου αντλεί το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής του.

Με λίγα λόγια, άρχισαν τα όργανα και τα ιταλικά κόμματα περί άλλα τυρβάζουν…
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άρχισαν τα όργανα και στην Ιταλία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">