ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επιμένει στη νομιμοποίηση της κάνναβης και της ιδιοκαλλιέργειάς της ο Γ. Τσιρώνης

Εμμένει στην άποψη περί νομιμοποίησης της κάνναβης και της ατομικής καλλιέργειάς της ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, που δεν απέκλεισε σχετική νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε «φυσικά μιλάω για νομιμοποίηση» της «ψυχαγωγικής κάνναβης», την οποία εμφάνισε ως ακίνδυνη και πρόσθεσε ότι για «ουσίες που δεν είναι επικίνδυνες να επιτρέπεται η ιδιοπαραγωγή» έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα «με έλεγχο στον αριθμό των φυτών να γίνει ιδιόχρηση».

Δεν απέκλεισε κάποια σχετική νομοθετική παρέμβαση λέγοντας πως «δεν έχει έτοιμο νομοσχέδιο για την ψυχαγωγική κάνναβη» η κυβέρνηση, που φέρνει νομοσχέδιο για την αποκαλούμενη ιατρική κάνναβη.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει πως «οι απόψεις υπουργού της κυβέρνησης περί καλλιέργειας κάνναβης για ατομική χρήση, όχι μόνο είναι επικίνδυνες, αλλά και αποδεικνύουν ότι η νομιμοποίηση της λεγόμενης ιατρικής κάνναβης είναι ο δούρειος ίππος για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, που επειδή φοβούνται να το ομολογήσουν το μεθοδεύουν δια της πλαγίας οδού».

Σημείωση του ''Γ'': Δεδομένου ότι στη χώρα μας η μάστιγα των ναρκωτικών υφίσταται, και ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειες, εμείς έπειτα από το ζήτημα της δολοφονίας στη Γλυφάδα, ενός Αλβανού, αναμεμειγμένου στο εμπόριο κοκαϊνης από σειρά επιχειρήσεών του, ( βιτρίνες), θέσαμε δημόσια ένα σαφές άρθρο με τις προτάσεις μας.

Σε αυτές τις προτάσεις μας, και με βασικό δεδομένο την διαφθορά στη χώρα μας, η οποία σημειωτέων βρίσκεται στην πρώτη θέση σύμφωνα με τις εκθέσεις της GRECO, τονίζουμε την παρέμβαση της πολιτείας στην πάταξη της εμπορίας, της μαφίας, και της διαφθοράς, και προτείνουμε όσα μας έχουν εμπιστευτεί βουλευτές, και πολίτες.

Όπως έγινε το πρώτο βήμα κατά της ηρωϊνης με την χορήγηση υποκατάστατων σε χιλιάδες εξαρτημένους χρήστες από τα δημόσια νοσοκομεία, η πολιτεία να πράξει ανάλογα και με την μάστιγα της κοκαϊνης.

Ειδικά από το ΚΚΕ εμείς επιθυμούμε μια σαφή τοποθέτηση, αν πρέπει να ενισχύουν χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες την μαφία της Αλβανίας, η οποία διαθέτει σειρά από παράνομα εργαστήρια αμφεταμινών, και παράλληλα παράνομα τα προωθεί στη χώρα μας, όπως και την κοκαϊνη ;;;

Από ένα κόμμα αριστεράς δεν αναμένεις απόψεις για συντήρηση όσων ίσχυαν επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης, την διατήρηση των κυκλωμάτων της μαφίας και της διαφθοράς.

Αναφορικά με την ιδιοκαλλιέργειά της κάνναβης, έχουμε ακόμα και σειρά αποφάσεων από την ελληνική δικαιοσύνη, περιπτώσεων πολιτών, οι οποίοι δηλώνοντας μακροχρόνιοι χρήστες τόνισαν ότι φυτεύουν την κάνναβη για ιδία χρήση ώστε να μην εμπλέκονται στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας, όμως το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό, διότι αυτός ο οποίος επικαλείται ότι καλλιεργεί κάνναβη για προσωπική χρήση, παράλληλα της προσωπικής χρήσης μπορεί και να πωλεί σε τρίτους.

Τέλος, το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι πολιτικοί - βουλευτές έχουν μείνει στις παραδοσιακές ουσίες, όπως είναι η κάνναβη κ.α., ενώ οι νεαρές ηλικίες είναι μπλεγμένες με πιο σύνθετες ουσίες, και σαφώς πιο επικίνδυνες από τα προαναφερόμενα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επιμένει στη νομιμοποίηση της κάνναβης και της ιδιοκαλλιέργειάς της ο Γ. Τσιρώνης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">