ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βάνα Μπάρμπα : Δεν συναίνεσε σε σεξουαλική παρενόχληση μεγαλοπαραγωγού

Όπως αποκάλυψε η Βάνα Μπάρμπα σε τηλεοπτική εκπομπή, είχε δεχτεί στο παρελθόν σεξουαλική παρενόχληση από τον γνωστό παράγωγο του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταιν. 

Η υπόθεση εξελίχθηκε μετά τα γυρίσματα του Μεντιτερανέο, της ιταλικής κινηματογραφικής ταινίας του 1991, η οποία κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, στην οποία έπαιζε η Βάνα Μπάρμπα, και ο γνωστός σεξιστής παραγωγός απαίτησε να συνφάγουν, το οποίο σημαίνει ''επίσκεψη στην κρεβατοκάμαρα του παραγωγού''.

Όπως ανέφερε η ίδια όταν του είπε πως δεν θέλει να βρεθεί μαζί του για φαγητό της είπαν πως δεν θα μπορέσει να συνεχίσει την καριέρα της στην Αμερική και μάλιστα παραδέχεται πως αυτό ήταν το γεγονός που την εμπόδισε να προχωρήσει.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι « ήταν μια σεξιστική επιλογή δική τους, και ήταν υποταγμένο ένα ολόκληρο σύστημα στον Χάρβεϊ Γουάινσταιν», ο οποίος έβαζε τα χρήματα της παραγωγής και δεν αρκούντο στα κέρδη των ταινιών. 

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε : « Μου έλεγαν αν δεν βγεις ραντεβού με τον Γουάινσταιν ξεχνά τις δουλειές στην Αμερική, και η αντζέτισα απαίτησε να γίνει αυτό το ''φαγητό'' »

Εμείς στον ''Γ'', ο οποίος απευθύνεται σε στενό κύκλο, δεν επικεντρώνουμε σε όσα μεταδίδονται από τις τηλεοράσεις, ( δεν παρακολουθούμε καθόλου τηλεόραση ), όμως γνωρίζουμε τι ισχύει στον χώρο του θεάματος.

Αναφορικά με την Βάνα, μια ερώτηση: Επί αρκετά χρόνια της προσωπικής της καριέρας ήταν η μοναδική φορά έμμεσης σεξιστικής επιθέσεως ; Το αναφέρουμε διότι η δημοσιογραφία του παρόντος έχει τεράστια κενά, και αν ο υποφαινόμενος έκανε εκπομπή αυτό θα ρωτούσε ευθαίως, διότι σε ένα τέτοιο θέμα έχει σημασία πόσες φορές έχει γίνει κάτι ανάλογο. 

Σαφώς η σημερινή επένδυση στις τηλεοράσεις είναι η ''μόστρα'' με νέους ανθρώπους, όμως ο συντελεστής είναι κατώτατος, γιατί έχει τεράστια σημασία για ένα νέο παιδί να γνωρίζει αν θέλει να εμπλακεί με το χώρο, τι ακολουθεί με αρκετούς ''παραγωγούς'', οι οποίοι βάζοντας χρήματα για μια παραγωγή, θεωρούν παράλληλα ότι αγοράζουν και το ανθρώπινο δυναμικό.

Τέλος, προσωπικά πρεσβεύουμε το αντιστάρ μοντέλο, και θεωρούμε ότι ''star'' είναι όλοι οι άνθρωποι, και ειδικότερα σήμερα με τα sosial media πράγματι μεγάλο φάσμα της κοινωνίας έχει τη τάση του ''star'', ενώ εμείς όταν τα καταφέρουμε θα επικεντρώσουμε αποκλειστικά σε ντοκιματέρ με τους καθημερινούς ''στάρ'' της επιβίωσης, και σε καμιά περίπτωση τους ''στάρ'' της σαπουνόπερας, και των ριάλιτι, στα οποία προσωπικά έχουμε απέχθεια. 

Αναφορικά με τους αρμοδίους, τα λόγια περιττεύουν, διότι η σημερινή νεοελληνική κοινωνία παραπέει, με αστικά κόμματα τα οποία ελέγχουν το κρατικό μαγαζί, απλώνουν τα πλοκάμια τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, διευρύνουν την διαπλοκή λίγων οικογενειών, και τουλάχιστον για εμάς ο Τοπικός Πολιτισμός στα Νότια προάστια Αττικής νοσεί, ενώ οι εκάστοτε αρμόδιοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της νόσου.

Για τα χιλιάδες που γίνονται ετησίως στα Νότια προάστια δεν υπάρχει ίχνος κάλυψης από την ΕΡΤ. Ούτε υποστήριξη ώστε να υπάρχει τουλάχιστον αρχειακό υλικό. Είναι ντροπή το 2017, και ενώ είχαμε σαφείς θέσεις, προτάσεις, κ.α. 



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βάνα Μπάρμπα : Δεν συναίνεσε σε σεξουαλική παρενόχληση μεγαλοπαραγωγού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">