ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α: Άμεση εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 82 του Ν.4483/2017

H Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά από τον υπουργό την άμεση εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 82 του Ν.4483/2017. 

Τονίζουμε ότι εμείς ζητήσαμε από το 1990 την εφαρμογή του νόμου 1730/87,  αναφορικά με την ραδιοφωνία, και έχουν περάσει μόλις 27 χρόνια διώξεων και κατασχέσεων σε βάρος μας, όπως και ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ - ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ - και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΠΑΧΑΛΟΥ, και ενώ πλειάδα από τους συμμετέχοντες, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και των υπολοίπων εξουσιών, είτε συνταξιοδοτήθηκαν, είτε συνεχίζουν να εμπαίζουν το κοινωνικό σύνολο.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της ΝΔ, η οποία με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ διόρισε την σύνθεση του ΕΣΡ, και ενώ πρεσβεύει το σύνολο των τζαμπατζήδων καναλαρχών, οι οποίοι λειτουργούν πέραν των 30 ετών σε καθεστώς ανομίας, ήταν το βασικό κόμμα διώξεων και κατασχέσεων εις βάρος χιλιάδων πολιτών. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκατάστησε τίποτα. 

Μας  ρήμαξαν επί δεκαετίες, (δεν μας ενδιαφέρει πλέον η ραδιοφωνία), ο Σύριζα δεν αποκατάστησε τίποτα, όμως το 2019, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κ.α, θα εμφανιστούν για ψήφους, και για τον δήμο Γλυφάδας, - το γνωστό ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ για την εξυπηρέτηση ιδίων σκοπών και ημέτερων - οπότε το 2019 είναι ο κατάλληλος χρόνος να διαπιστώσουν τι έπρατταν από το 1987 μέχρι και σήμερα. Προσωπικά θα τους κάνω παροχή τόσων ''ψήφων'' που δεν είδαν ποτέ όσο ζουν, τόσο οι πολιτικάντηδες που συστηματικά παρανόμησαν στις σύννομες αιτήσεις μας, όσο και οι συμμετέχοντες στις παρατάξεις τους.

Η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 

Τρεις (3) μήνες μετά την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης του άρθρου 82 του Ν.4483/2017 που αφορά στους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π. και που η κυβέρνηση αναγκάστηκε κάτω από την πίεση των αγώνων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και των εργαζομένων στους Δήμους να φέρει στη Βουλή, η ρύθμιση παραμένει χωρίς εφαρμογή.

Χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τόσο στη νομοθετική ρύθμιση όσο και στην σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που διακρίνεται για την αοριστία στις προθεσμίες ολοκλήρωσης της διαδικασίας, δημιουργείται ανασφάλεια, αλλά πρωτίστως αφήνεται περιθώριο να συνεχίζονται οι απολύσεις εργαζομένων.

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π. και συνεχίζουν να εργάζονται για περισσότερα από επτά έτη, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες των Δήμων και κυρίως εξυπηρετούν τις ανάγκες της Κοινωνίας. Δεν μπορεί η κυβέρνηση αυτούς τους εργαζόμενους να συνεχίζει να τους έχει σε καθεστώς «ομηρίας» και ανασφάλειας μη εφαρμόζοντας τον Νόμο που η ίδια ψήφισε.

Όπως επίσης δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να βρίσκει χρόνο και να κάνει συναντήσεις με τους εκπροσώπους του νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη βάση της κομματικής ιδιοτέλειας και παραταξιακής στήριξης και προώθησης, ενώ αντίθετα από τις αρχές του Σεπτέμβρη που έχει ζητηθεί συνάντηση από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., την πιο αντιπροσωπευτική οργάνωση του κλάδου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού, να μην βρίσκει χρόνο να συναντηθεί με τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι συναντήσεις του Υπουργού Εσωτερικών με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν είναι του ίδιου περιεχομένου και με τον ίδιο βαθμό δυσκολίας, γιατί άλλο να συναντάσαι με την πιο αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου που έχει απαιτήσεις και άλλο να συνδιαλέγεσαι με κομματικά Μέλη του κυβερνώντος κόμματος που στηρίζουν τις επιλογές και την πολιτική της κυβέρνησης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει την κινητοποίηση και την Στάση Εργασίας που έχει εξαγγείλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής για την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, από τη 1.00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας, και καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να επισπεύσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας της μονιμοποίησης των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π. και κυρίως να σταματήσουν οι απολύσεις.

Επίσης, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να βρει λύση ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στις οκτώ (8) εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ). Οι εν λόγω εργαζόμενες δεν αποτελούν το μοναδικό φαινόμενο απληρωσιάς, μιας και υπάρχουν Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δεν εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων εργαζομένων και σε άλλους Δήμους της χώρας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να οδηγούνται στα δικαστήρια προκειμένου να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

Τέλος, καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη να σταματήσει να αποφεύγει την συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., γιατί τα θέματα που έχουν ανοίξει με τα τελευταία νομοθετήματα της κυβέρνησης και αφορούν στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν άμεσες λύσεις.

Κανένας εφησυχασμός καμία οπισθοχώρηση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και μονιμοποίηση των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας    Βασίλης Πετρόπουλος

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α: Άμεση εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 82 του Ν.4483/2017 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb