ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Ν. Αφρική

Ολοκληρώθηκε στο Γκαμπορόνε η τριήμερη Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Ν. Αφρική, στη Μοζαμβίκη και στην Μποτσουάνα.

Στην Γκαμπορόνε, πρωτεύουσα της Μποτσουάνα, οι Ελληνικές εταιρείες έκαναν άλλη μία παραγωγική εμφάνιση, με περισσότερες από 50 Β2Β συναντήσεις, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον κατασκευαστικό τομέα, τον φαρμακευτικό, την τυποποίηση προϊόντων και την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ επικεφαλής αυτής της αποστολής, στην οποία συμμετείχαν εταιρείες - μέλη του ΣΕΒ και του Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου, και η οποία διοργανώθηκε με τη στήριξη των διπλωματικών Υπηρεσιών του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, κατά την έναρξη του Φόρουμ στα Γραφεία του Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου του Γκαμπορόνε, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι οι Ελληνικές εταιρείες που θα κλείσουν συμβόλαια συνεργασίας εδώ στην Μποτσουάνα, θα έχουν πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα.

Από τον περασμένο Μάρτιο, στο πρώτο μου ταξίδι εδώ, και ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ήταν κατηγορηματικοί ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πεδίο επιχειρηματικής συνεργασίας με τις Ελληνικές εταιρείες που έχουν πιστοποιημένη διεθνή θετική φήμη. Το απέδειξαν οι σημερινές 50 Β2Β συναντήσεις σε εξαιρετικό κλίμα.

Η Μποτσουάνα, χώρα που το 37% του ΑΕΠ της στηρίζεται στα αδαμαντωρυχεία της, τα μεγαλύτερα του κόσμου, είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενη, και είναι η χώρα που παινεύεται να έχει σχεδόν εκμηδενίσει τη διαφθορά και τη συναλλαγή.

Μία χώρα η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Υποσαχάριας Αφρικής, που σημαίνει ότι οι Ελληνικές εταιρείες οι οποίες θα κλείσουν συμβόλαια εδώ, θα έχουν μία εξαιρετικά διευρυμένη «πελατεία» με τα όμορα κράτη αλλά και με εκείνα της ευρύτερης περιοχής, που είναι 10 τον αριθμό, με συνολικό πληθυσμό πάνω από 200 εκατομμύρια κατοίκους.

Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Εξωτερικών της Μποτσουάνα αλλά και το Κέντρο Επενδύσεων και Εμπορίου της χώρας, για την εξαιρετική υποδοχή και οργάνωση που επεφύλασσαν στην Ελληνική αποστολή.

Σε επίπεδο πολιτικό και διπλωματικό, επειδή η επίσκεψη μου του περασμένου Μαρτίου ήταν η πρώτη Έλληνα Υπουργού στη χώρα, μου δόθηκε σήμερα η υπόσχεση ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις πολιτικές διαβουλεύσεις, όσο και για την υπογραφή συμφωνίας οικονομικής συνεργασίας».

Τέλος, η κυβέρνηση της Μποτσουάνα ζήτησε από την Ελληνική, τη συνεργασία και τη συνδρομή της σε θέματα τουρισμού, αθλητισμού και πολιτιστικών δράσεων – ανταλλαγών.

Ο ΥΦΥΠΕΞ παράλληλα με το Επιχειρηματικό Φόρουμ, είχε διμερείς συναντήσεις με τον Υφυπουργό. Επενδύσεων, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Biggie Butale για θέματα οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού Μποτσουάνας κ. Κεφέντσα Μουζινγιουλα.

Στη Μποτσουάνα τον κ. Κουίκ συνόδευαν ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Ελευθέριος Κουβαριτάκης και ο Σύμβουλος Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Απόστολος Μιχαλόπουλος.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Ν. Αφρική Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">