ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Υφιστάμενη κακοδιοίκηση με κακουργηματικό δόλο κατά του δήμου






Σύμφωνα με όσα διαδραματίζονται στο δήμο Γλυφάδας με τη παρούσα διοίκηση, έπειτα από τον τέως δήμαρχο Κ. Κόκκορη, ο οποίος σε απτή συνέργεια με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, μεθόδευσαν αντί της αναγκαστικής απαλλοτριώσεως την απ' ευθείας αγορά δυο οικοπέδων, με τεράστια οικονομική ζημία του δήμου, όπως διαφαίνεται έρχεται και η σειρά του Παπανικολάου να δρομολογηθεί στο Κακουργιοδικείο Αθηνών.

Υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες παράλειψης νομίμων ενεργειών για την προστασία των συμφερόντων του Δήμου Γλυφάδας εις βάρος του νυν δημάρχου Γ. Παπανικολάου , εξίσου σοβαρές με όσους δικάζονται, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό ποινικά, διότι έπειτα από την τεράστια οικονομική ζημία του δήμου Γλυφάδας, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, ο σημερινός δήμαρχος αντί να στηρίξει τα συμφέροντα του δήμου, μετέχει διαπλοκής ώστε να απαλλάξει από τις ποινικές ευθύνες τόσο τον Κ. Κόκκορη, όσο και τον Μ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος σημειωτέων αρνήθηκε να αρθεί η ασυλία του ώστε να δικαστεί.

Αν λάμψει η δικαιοσύνη, και δεν ισχύσουν φαινόμενα κακοδικίας, αναφορικά με την δίκη, ο Γ. Παπανικολάου θα δρομολογηθεί στην Ελληνική δικαιοσύνη κατηγορούμενος για κακούργημα, και συγκεκριμένα για κακουργηματική απιστία περί την υπηρεσία, καθώς και για τεράστια οικονομική ζημία του Δήμου Γλυφάδας.

Τα χρήματα τα οποία για εμάς υπεξαιρέθηκαν από το ταμείο του δήμου, έπειτα από διαπλοκή και συμφωνίες, με ενέργειες του τέως δημάρχου Κ. Κόκκορη, και με την σύμφωνη γνώμη του Μ. Βαρβιτσιώτη και της παρατάξεως του, είναι δικά μας χρήματα
, τα οποία παρέχουμε κάθε δύο μήνες στον δήμο Γλυφάδας.

Η δικτατορία των εκάστοτε ευκαιριακών πλειοψηφιών των οργάνων

Είναι σαφές ότι ο Γ. Παπανικολάου, καθώς και ο πρόεδρος του Δ/Σ Σ. Παπαγάκος, τέλεσαν σειρά παράνομων αποφάσεων στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, και αυτό έγινε ώστε να ''κουκουλωθούν'' οι καταχρηστικές ενέργειες από τη πλευρά, τόσο της τέως δημοτικής αρχής, όσο και των παραταξιακών του.

Άλλωστε μη ξεχνάτε ότι έξι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι του Παπανικολάου είναι υπόδικοι για το κακούργημα , όπως και επτά από τη πλευρά του Κώστα Κόκκορη. 

Ο δήμαρχος, μεθόδευσε μέσα σε λίγες ώρες, δια μέσω του δικηγόρου Δημήτρη Αναστασόπουλου, τον οποίο παρανόμως ''διόρισε'' ο ίδιος, ( άλλωστε οι παρανομίες αυτής της διοικήσεως είναι αναρίθμητες), αντί της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας, στην πολύκροτη δίκη των οικοπέδων, να ''αθωώσει'' εκ προοιμίου τους παραταξιακούς της ''γαλάζιας'' διοικήσεως, και να επιμερίσει τις ευθύνες αποκλειστικά στους δημοτικούς συμβούλους του Κ. Κόκκορη.


Επισημαίνεται ότι το σκάνδαλο των οικοπέδων ήταν ο βασικότερος λόγος που ο κ. Κόκκορης έχασε τις εκλογές και αναδείχθηκε Δήμαρχος ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος υποσχέθηκε χρηστή Διοίκηση και προάσπιση των δημοτικών συμφερόντων χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς, όμως, έξι κατηγορούμενοι για την «αγορά του αιώνα» ανέλαβαν  δίπλα του πριν από τρία χρόνια καθήκοντα.

Ο δόλος του Γ. Παπανικολάου

Τον Νοέμβριο του 2014, καθώς και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ο συμπολίτης μας Αναστάσιος Γιαννακόπουλος υποβάλλει  αιτήσεις στον Δήμο Γλυφάδας,  συγκεκριμένα στον Δήμαρχο και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τις οποίες κοινοποιεί και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, ώστε να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να ορίσει ο Δήμος Πολιτική Αγωγή που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Δήμου.

Τόσο ο Παπανικολάου, όσο και ο πρόεδρος του Δ/Σ, σαφώς και το σύνολο των κατηγορουμένων, και λοιπών αιρετών, στο σύνολό τους κωφεύουν επί 2,5 χρόνια, ώστε να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα, και εν συνεχεία ''αφυπνίζονται'' τελευταία στιγμή διαπράττοντας σειρά από παρανομίες, και ενώ έχουν μεσολαβήσει σειρά αιτήσεων τόσο από τον κ. Γιαννακόπουλο, όσο και από  τους κ. Καραπάνο και Βοργιά.

Σας υπνθυμίζουμε ότι ο τέως πρόεδρος του Δ/Σ κ. Παναγιώτης Γιάχος έπειτα από προσφυγή του πέτυχε την ακύρωση της παράνομης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, με την 29656/111116 /11-04-2017.

Όπως μας είχε αναφέρει ο κ. Γιάχος « Σε αυτή την σκανδαλώδη υπόθεση της απ' ευθείας αγοράς των οικοπέδων, ο κ. Παπανικολάου από αρχάγγελος της διαφάνειας και της νομιμότητας, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά, με την τακτική που ακολούθησε ως Δήμαρχος, το μόνο που κατάφερε, ήταν να δημιουργήσει έντονες αμφιβολίες και πελώρια ερωτηματικά για τις πραγματικές του προθέσεις ».

Στις 18/1/2018 συνεχίζεται στο Κακουργιοδικείο Αθηνών η πολύκροτη υπόθεση της αγοράς των δυο οικοπέδων από τον τέως δήμαρχο Κ. Κόκκορη.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαδραματιστεί, μέχρι αυτή τη στιγμή, αναφορικά με την συγκεκριμένη δίκη, η οποία βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης μαρτύρων κατηγορίας, και έπειτα από την αποβολή εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου, κατόπιν ενστάσεως από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, καθώς και την άρνηση του συνηγόρου του δήμου κ. Αναστασόπουλου, να μην καταθέσει εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, η εν λόγω υπόθεση αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα, και η τελική απόφαση του δικαστηρίου, θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές, αναφορικά με την Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς και για την πολιτική ζωή του τόπου μας.

Σημαντική επισήμανση

Δεδομένου ότι εκατό (100) και πλέον ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακινήτων εντός του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού, στον Βόσπορο Γλυφάδας, απαλλοτριώθηκαν με αναγκαστική απαλλοτρίωση, παρά την θέλησή τους, και χωρίς να αποζημιωθούν σύμφωνα της αξίας των ακινήτων τους, αν ληφθεί μια αθωωτική απόφαση, αναφορικά με το σκάνδαλο των δέκα εκατομμυρίων ευρώ απ' ευθείας αγοράς για λίγες πήχες γης, σε κοντινή απόσταση, στην ίδια περιοχή, δημιουργείται προηγούμενο προσφυγών για αποζημιώσεις εκατομμυρίων τόσο από τον δήμο Γλυφάδας, όσο και από τους κατόχους των μετοχών του τέως αεροδρομίου.

Τονίζεται ότι όσα ίσχυσαν αναφορικά με τον Βόσπορο Γλυφάδας, και τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, αν ήταν ορθά, έπρεπε να ισχύσουν με ανάλογο τρόπο, και στην περίπτωση των δυο οικοπέδων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Σημειώσεις: Υπό το Σύνταγμα του 1864 κρίθηκε  ότι η στέρηση κατοχής και χρήσης οικοπέδου αποτελεί στέρηση κατά την έννοια του άρθρου 17 και δημιουργεί αξίωση αποζημίωσης από το Δημόσιο, ακόμη και αν έχει επιβληθεί νομίμως για την εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού, δηλαδή για επέκταση αεροδρομίου. 

Αξιώνουμε την ανάλογη αποζημίωση των ακινήτων μας στον Βόσπορο Γλυφάδας με όσα χρήματα διατέθηκαν από τον δήμο Γλυφάδας για τα δυο οικόπεδα, και δεδομένου ότι οι εκάστοτε διοικήσεις δεν εκπροσωπούσαν ορθά τόσο το τόπο μας, όσο και τους δημότες, και το αναφέρουμε διότι μια αναγκαστική απαλλοτρίωση, αν θεωρηθεί ότι εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον πρέπει να γίνει, όμως, όταν το σύνολο ακινήτων δεκάδων ιδιοκτητών, (των απαλλοτριωμένων με ψίχουλα, είτε με τίποτα), καταλήγει με χειρισμούς της πολιτείας σε ένα ΙΔΙΩΤΗ, συντελείται σκάνδαλο.  

Απαλλοτρίωσαν ακίνητα 100 και πλέον ιδιοκτητών ώστε να καταλήξει ολόκληρη η έκταση σε ένα (1) άτομο. Δεν εξυπηρετείται το δημόσιο όφελος - συμφέρον.

Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρξε καμία ενέργεια από τη πλευρά των δημοτικών αρχών, για το όφελος των δημοτών, και σύμφωνα του γεγονότος να γνωρίζουν ότι οι ιδιοκτήτες του Βοσπόρου εκδιώχθηκαν και απαλλοτριώθηκαν με ψίχουλα, ( άλλοι καθόλου), σε σχέση με τα εκατομμύρια ευρώ που παρέχονται τα τελευταία χρόνια για ήσσονος σπουδαιότητας ακίνητα. 

* Ο παππούς μας ήρθε στον Βόσπορο Γλυφάδας το 1922, και εμείς κατοικούσαμε σε ένα σπιτάκι του Βοσπόρου μέχρι το 1967 - 68 που μας εκδίωξαν. Οι παλιοί κάτοικοι σαφώς γνωρίζουν αρκετά με όσα ίσχυσαν στην περιοχή μας, όμως χρειάζεται να επισημανθεί, ότι η Ολυμπιακή η οποία χαρίστηκε από τον Ωνάση στο Ελληνικό κράτος, καταστράφηκε ολοσχερώς, όπως κατέστρεψαν ολοσχερώς ένα από τους πρώτους συνοικισμούς της πόλης μας, και σήμερα χωρίς αιδώ τα αστικά κόμματα παζαρεύουν το τόπο μας με τον Λάτση ενώ δεν έχουν αποκαταστήσει το δίκαιο. 

Ποιοι απ' όσους παζαρεύουν τις μετοχές με την lamda development, ήταν ιδιοκτήτες της περιοχής, είτε ακόμα γεννήθηκαν στο τέως αεροδρόμιο του Ελληνικού ; ( Ομιλείτε ακόμα για δημοκρατία ;; )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Υφιστάμενη κακοδιοίκηση με κακουργηματικό δόλο κατά του δήμου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">