ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κώστας Γαβρόγλου: H «Αιξονή» αντικαθίσταται με το «η Αιξωνή»


Ο  υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, αλλάζει τα βιβλία των Θρησκευτικών και της Πολιτικής Αγωγής του Δημοτικού.

Επισημαίνουμε την υπουργική απόφαση με την οποία προτείνεται να επικαιροποιηθεί η εικόνα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης στο βιβλίο Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή της Ε΄Δημοτικού. 

Επίσης, στο ίδιο βιβλίο αντικαθίσταται η ψήφος στα 18 με την ψήφο στα 17.

Περίπου 140.000 χιλ. νέοι και νέες 17 ετών θα προσέλθουν να ψηφίσουν για πρώτη φορά στα 17, και αυτό αποτελεί ένα πολιτικό νεωτερισμό - καινοτομία - δεδομένου ότι οι ηλικίες από 18 - 30 σε ένα τεράστιο ποσοστό απέχουν των εκλογών.

Σαφώς από τις πρωτάρες και τους πρωτάρηδες των 17, και ειδικά λόγω εμπειρίας για κάτι που δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα, αρκετά αστικά κόμματα θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της συμμετοχής από τη πλευρά της νεολαίας, όμως είναι γνωστό ότι μισό εκατομμύριο νέοι άνθρωποι της χώρας μας τα τελευταία χρόνια έχουν μεταναστεύσει , ενώ η πλειονότητα αυτών δεν έχουν σχηματισμένη καλή εντύπωση, τόσο για τα αστικά κόμματα, όσο και για τους πολιτικούς της χώρας μας.

Όπως είδαμε, ανάμεσα στα υπόλοιπα, ο κ. Γαβρόγλου υπέγραψε την εκτύπωση με διορθώσεις, και συγκεκριμένα της Αιξωνής, την οποία την έγραφαν με όμικρον. 

Σελίδα 20: Στο κάτω δεξί μέρος της σελίδας, «η Αιξονή» να αντικατασταθεί με το «η Αιξωνή»

Όπως γνωρίζεται τα βιβλία του δημοτικού εμπεριέχουν και τα πνευματικά δικαιώματα, τα οποία στη δική μας χώρα είναι απόλυτα παρεξηγημένα και κατακρεουργημένα, τόσο από τη πλευρά των κυβερνητικών αστικών κομμάτων - πολιτικών, όσο και από μεγάλο φάσμα της κοινωνίας.

Δείτε τι γράφουν τα βιβλία του δημοτικού αναφορικά με τα Πνευματικά δικαιώματα.

'' Πνευματικά δικαιώματα

Η πνευματική ιδιοκτησία σχετίζεται με έργα και δημιουργίες, που προκύπτουν από το πνεύμα του ανθρώπου, γι’ αυτό άλλωστε αναφερόμαστε στα πνευματικά δικαιώματα. 

Όταν ένας άνθρωπος δίνει μορφή σε μια ιδέα του, για παράδειγμα δημιουργεί βιβλίο, ζωγραφιά, μουσική, φωτογραφία, κάνει δηλαδή ένα έργο πρωτότυπο, έχει δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Και τι ακριβώς είναι το δικαίωμα αυτό;

Είναι δικαίωμα ιδιοκτησίας, ακριβώς όπως είναι το δικαίωμα που έχεις εσύ στα δικά σου πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το έργο σου, εάν πρώτα δεν ζητήσει την άδειά σου. Επιπλέον, είναι δικαίωμα πάνω στο έργο σου να αναφέρεις το όνομά σου και υποχρέωση των άλλων να ζητήσουν την άδειά σου.

Και τι εξυπηρετεί το δικαίωμα αυτό;

Όπως σεβόμαστε την ιδιοκτησία των άλλων και δεν παίρνουμε κάτι που τους ανήκει, έτσι πρέπει να σεβόμαστε και την πνευματική ιδιοκτησία. Με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε την πνευματική εργασία εκείνων που την κατέβαλαν, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα έργο που μπορούν να το χαίρονται όλοι.

Σε μια δημοκρατική κοινωνία, ένα σημαντικό δικαίωμα είναι η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Η πνευματική ιδιοκτησία θέτει κανόνες για την απόλαυση των έργων των άλλων. Οι κανόνες αυτοί προστατεύουν τον μόχθο του δημιουργού και διασφαλίζουν τη δίκαιη συνεργασία.

Επισημάνσεις του Γιάννη Κουρδομένου: Δεδομένων όσων περνούν στα παιδιά της νεοελληνικής οικογένειας πρέπει να τονιστεί ότι αποτελούν κορυφαία πλάνη σύμφωνα με όσα έχουν ισχύσει και ισχύουν και σήμερα στη χώρα μας.

Αν θεωρείται ότι όσα παρέχονται στα παιδιά της νεοελληνικής κοινωνίας είναι βασικά εφόδια, παράλληλα πρέπει να διαβάσετε όσα ακολουθούν.

1) Ως πολίτες της ''δημοκρατικής'' κοινωνίας πρωτοστατήσαμε σε ένα χώρο, ο οποίος ονομάζεται FM ραδιοφωνικά κύματα, σε μια περίοδο που δεν υπήρχαν ούτε δημόσια - κρατικά ραδιόφωνα, ούτε των γνωστών ομίλων, εκδοτών, εφοπλιστών, εργολάβων, κομμάτων, εκκλησίας, διαπλεκόμενων, κ.α., άρα σε όποιο καθεστώς και αν έγιναν οι δημιουργίες μας - των πολιτών της κοινωνίας, έφεραν σφραγίδα πνευματικής και επιστημονικής ιδιοκτησίας.

2) Πέραν της πνευματικής ιδιοκτησίας, αναφορικά με ταινίες και μουσική, καθώς και για τους εικαστικούς, τι άλλο καλύπτεται στη χώρα μας ; Είναι σαφές ότι πολιτικοί και κοινοβουλευτικά κόμματα 43 ετών δεν έχετε θεσμοθετήσει ώστε να υπάρχει δίκαιο και πραγματικά κάλυψη της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα καθολικού εμπαιγμού αναφορικά με την πνευματική ιδιοκτησία : 

Ι) Είμαστε οι πρωτοπόροι της ηλεκτρονικής τοπικής μετάδοσης με συγκεκριμένη ονομασία, και μάλιστα με κατατεθειμένη αίτηση - παράβολο στο αρμόδιο Υπουργείο.

ΙΙ) Ενώ έχουμε μια δεδομένη κατάσταση, πριν υπάρξει διάδοση του διαδικτύου στη χώρα μας, επί 15 χρόνια εναλλάσσονται συγκεκριμένα αστικά κόμματα, και τα στελέχη τους στα έδρανα του δήμου Γλυφάδας, τα οποία παράλληλα των κομμάτων τους, φέρουν ακέραια την ευθύνη για σειρά ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΩΝ διώξεων και κατασχέσεων σε βάρος μας, ώστε να μην υφίσταται επαρκής έλεγχος επί των πεπραγμένων τους , και να νέμονται το δήμο, ( τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου ), υπέρ των ιδίων, των κομμάτων τους, καθώς και των ημετέρων τους.

ΙΙΙ) Επί δεκαετίες ο δήμος Γλυφάδας, δια μέσω όλων των αιρετών με άμεση σχέση με κυβερνητικά αστικά κόμματα, αντί να αναγνωρίσει όσους πρωτοστάτησαν ηλεκτρονικά σε τοπικό επίπεδο, καθώς επίσης, λειτούργησαν επί χρόνια με συμμετοχή της τοπικής μας κοινωνίας, μεριμνά για τα στελέχη και τους υποστηριχτές των ιδίων και των παρατάξεων τους.

ΙV) Με βασικό δεδομένο κατατεθειμένες αιτήσεις στα αρμόδια υπουργεία με τον όρο ''ΓΛΥΦΑΔΑ'' , για τις οποίες χωρίς αιτιολόγηση από τη ΝΔ καθώς και το ΠΑΣΟΚ, ( εννοούμε τους φροντισμένους/ες απ' αυτά τα κόμματα σε συγκεκριμένες θέσεις του δημοσίου, υπουργείων, υπηρεσιών, κ.α.) δεν μας παρασχέθηκαν άδειες, ενώ ακολούθησαν σειρά από διώξεις και κατασχέσεις σε βάρος μας, διότι οφείλαμε να ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ το κοινωνικό σύνολο για την τέλεση απαράδεκτων μεθοδεύσεων αυτών των αστικών κομμάτων, υπήρχε ενδεχόμενο να διαθέτει σήμερα ο δήμος ιστοσελίδα με την ονομασία GLYFADA ;;;

 V) Το αδιάψευστο γεγονός της ενημέρωσης, '' ηλεκτρονικά '', της τοπικής μας κοινωνίας, αναφορικά με την πολιτικοοικονομική διαπλοκή των γνωστών καναλαρχών, και συγκεκριμένων πολιτικών αστικών κομμάτων, σε εποχές που δεν υφίστατο κανένα ( ηλεκτρονικό - ψηφιακό τοπικό μέσο, τόσο στα νότια, όσο και στη πόλη της Γλυφάδας), δεν σηματοδοτεί ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, και μάλιστα χωρίς να έχουμε κάποια σχέση με αστικό κόμμα ώστε να υποκρύπτεται ο παράγοντας ωφέλειας από τη δική μας πλευρά ;   

VIΥπάρχει κάτι πιο αισχρό, και παράλληλα ποταπό, από τις πρακτικές ορισμένων κατά τόπους στελεχών αστικών κομμάτων, τα οποία πριμοδότησαν, είτε με δική τους εμπλοκή, είτε δια μέσω τρίτων, να γεμίσει η πόλη της Γλυφάδας με πάσης φύσεως '' συστημικού τύπου ''ενημερωτικές'' ιστοσελίδες με την ονομασία GLYFADA - ΓΛΥΦΑΔΑ ;;; 

VII ) Γνωρίζεται να υπάρχει από τη πλευρά των αστικών σας κομμάτων κατοχύρωση της πραγματικής ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ;;;

VIII) Αν δεν δικαιούται να διοικήσει το τόπο του ο πολίτης ο οποίος ήταν διωκόμενος επί δεκαετίες, ώστε να αποκατασταθεί το δίκαιο, ποιοι το δικαιούνται, οι μετέχοντες των γνωστών αστικών κομμάτων οι οποίοι παρανόμησαν και παρανομούν σκόπιμα επί σειρά ετών, στο σύνολο των αιτήσεών μας, ώστε να υφίσταται αποκλειστικά ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, η οποία ωφελεί τα οικονομικά συμφέροντα πολιτευτών, αιρετών, καθώς και ημέτερων ; 

IX ) Είναι γνωστό και θεσμοθετημένο να ενισχύονται οικονομικά οι πάσης φύσεως σύλλογοι - σωματεία, κ.α., από τη πλευρά των Ο.Τ.Α, και ειδικότερα για την συμβολή τους στον ''τοπικό πολιτισμό'' , ενώ εμείς λειτουργώντας επί χρόνια με αποδοχή χιλιάδων κατοίκων, μάλλον για τα στελέχη των αστικών κομμάτων στην διοίκηση του δήμου συμβάλαμε κατά του τοπικού πολιτισμού !! 

X ) Έπειτα από σειρά στοχευμένων διώξεων και κατασχέσεων εις βάρος μας, τα εν λόγω κόμματα - ημέτεροι - συμφέροντα, δημιούργησαν εν μέρει την απαξίωση όσων ετύγχαναν αποδοχής χιλιάδων κατοίκων, και μάλιστα με την χρήση της ονομασίας ''ΓΛΥΦΑΔΑ'', σε εποχές που δεν υπήρχε τίποτα άλλο ηλεκτρονικό σε τοπικό επίπεδο.

XI ) Όποτε είστε έτοιμοι να παρέχετε σαφείς απαντήσεις στους συμπολίτες μας, αναφορικά με όσα θέτουμε δημόσια, θα δεχτούμε ότι τα στελέχη των αστικών κομμάτων, πλην του θεαθήναι, καθώς και των δεδομένων συμφερόντων σας, καθώς και των ημετέρων σας, έχετε κάποια σχέση με την δημοκρατία.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Διώξεις - Κατασχέσεις

* Δείτε την αναφορά για την Αιξωνή, επισημαίνοντας ότι όσα αναγράφονται είναι απειροελάχιστα σε σχέση με όσα αφορούν τον τοπικό πολιτισμό της αρχαιότητας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κώστας Γαβρόγλου: H «Αιξονή» αντικαθίσταται με το «η Αιξωνή» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">