ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου-Εκδήλωση "Στη Λατινική Αμερική της αυτοδιαχείρισης και της άμεσης δημοκρατίας"

Η Εναλλακτική Δράση και η ΒΙΟΜΕ την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, 7.30μμ στον πολυχώρο Πολυμήχανο, Φλέμινγκ 58 στην Αργυρούπολη, θα παρουσιάσουν  εμπειρίες αυτοδιαχείρισης και άμεσης δημοκρατίας.

Επισήμανση του ''Γ'': Σε αντιδιαστολή με τη Λατινική Αμερική της αυτοδιαχείρισης και της άμεσης δημοκρατίας, στη δίκη μας χώρα υφίσταται αρκετές δεκαετίες ένα διευρυμένο πλιάτσικο, για τα στενά οφέλη πολιτευτών και ορισμένων ημετέρων τους, ενώ παράλληλα η δράση τους δεν περιορίζεται στην πολιτική, έχει προεκτάσεις και στην τοπική αυτοδιοίκηση, διευρύνοντας τα στενά οφέλη των ιδίων καθώς και των ημετέρων τους.

Αναφορικά με τη δημοκρατία, τουλάχιστον για εμάς είναι άγνωστη ως έννοια, καθώς και ως πραγματικότητα, σύμφωνα όσων έχουν ισχύσει και ισχύουν.

Έχοντας μια δεδομένη κατάσταση νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων και άκρατου καπιταλισμού στο τόπο μας, και κυρίως τη νοοτροπία που διέπει τους νεοέλληνες, οι οποίοι αν πιάσουν πόστο γίνονται δερβεναγάδες, ακόμα και στη μήτρα του καπιταλισμού ισχύουν αναβαθμισμένοι όροι σε σχέση με τη δική μας χώρα. 

Στις Η.Π.Α κοινοβουλευτικοί και ''κόμματα'' θέσπισαν την αδειοδότηση χιλιάδων τοπικών lower power ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, χωρίς τίμημα,  χωρίς πνευματικά δικαιώματα, χωρίς εταιρείες, κ.α. και διαπιστώνουμε τι συντελείται στη δική μας χώρα. Με αυτά τα δεδομένα στη δίκη μας χώρα, δεν μπορεί να υπάρξει και να αναπτυχθεί ούτε η αυτοδιαχείριση, ούτε η άμεση δημοκρατία, και όσα ισχύουν αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν ΒΙΟΜΕ και Εναλλακτική Δράση αναφέρουν:

Η ΒΙΟΜΕ και η Εναλλακτική Δράση θα παρουσιάσουμε εμπειρίες, αυτοδιαχείρισης και άμεσης δημοκρατίας, που αποκτήσαμε στη Λατινική Αμερική, όπου βρεθήκαμε με αφορμή την 6 η Διεθνή Συνάντηση για την Οικονομία των Εργαζομένων που έγινε στο Μπουένος Άιρες και το Πιγουέ (Αργενντινή) από 23 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου. 

Εμπειρίες ιδιαίτερα σημαντικές για τις σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές αναζητήσεις, τις αναζητήσεις δηλαδή πολλών κινημάτων της εποχής μας για αυτοδιαχείριση και άμεση δημοκρατία.

Οι επισκέψεις και οι συζητήσεις με εργάτες και άλλους εργαζόμενους, αλλά και απλούς πολίτες σε αυτοδιαχειριζόμενα εργοστάσια και επιχειρήσεις, όπως το εργοστάσιο υφαντουργίας στο Πιγουέ, το ξενοδοχείο Μπάουεν στην καρδιά του Μπουένος Άιρες, το συνεταιρισμό ανακύκλωσης Reciclando Sueños, τα τυπογραφεία Campichuelo, και Chilavert, τα εστιατόρια Bataglia και Alen-Alen, τον κατασκευαστικό και οικοδομικό συνεταιρισμό Quilmes, το αυτοδιαχειριζόμενο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Bachillerato Popular Dario Sautillan, την αυτοδιαχειριζόμενο καταναλωτικό συνεταιρισμό mercado popular de subsistencia στο Μοντεβίδεο (Ουρουγουάη), την cooperativa Coenergia με τα εργοτάξιά της στο Σαντιάγο (Χιλή), την εκκλησία Capilla Santa Ana, σε ρυθμό βασιλικής στη συνοικία Κορδιγέρα του Βαλ Παραϊσο στη Χιλή, που σήμερα τη διαχειρίζεται η ανοιχτή συνέλευση της συνοικίας και τη χρησιμοποιεί σαν κέντρο πολιτισμού και άλλα εγχειρήματα, που θα παρουσιασθούν στην εκδήλωση προσφέρουν υλικό για πλούσιο προβληματισμό και διάλογο.

Ένας διάλογος που έγινε επίσης στις τριήμερες εργασίες (30/8-2/9) της 6ης Διεθνούς Συνάντησης, στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στο Πιγουέ, με δεκάδες εισηγήσεις σε ανοιχτές συζητήσεις και εργαστήρια. Το περιεχόμενο αυτού του διαλόγου θα μεταφέρουμε επίσης στην εκδήλωση.

Θα αναφερθούμε τέλος στις κινητοποιήσεις που έγιναν στο Μποιυένος Άιρες για την εξαφάνιση του αγωνιστή Σαντιάγο Μαλντονάδο, στις επισκέψεις μας στα κολαστήρια της χούντας το Βιντέλα στην Αργεντινή και του Πινοσέτ στη Χιλή και στις επαφές μας με κινήματα και τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις τους, όπως με την οργάνωση FUCVAM, στο Μοντεβίδεο και την εκδήλωση που πραγματοποίησε με θέμα ”Οι σχέσεις των δύο φύλων στις αυτοδιαχειριζόμενες επιχειρήσεις”,  με τη συνδικαλιστική οργάνωση P.I.T-C.N.T, στο Μοντεβίδεο επίσης, και την εκδήλωση που πραγματοποίησε για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης του νερού κ.α.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, 7.30μμ στον πολυχώρο Πολυμήχανο, Φλέμινγκ 58, Αργυρούπολη

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
www.enallaktiki-drasi.gr fb εναλλακτική δράση
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου-Εκδήλωση "Στη Λατινική Αμερική της αυτοδιαχείρισης και της άμεσης δημοκρατίας" Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">