ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Π. Παυλόπουλος: Μεγάλο πρόβλημα η φυγή των νέων στο εξωτερικό και ιδιαιτέρως των αρίστων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της 86ης Συνόδου Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων στο Ζάππειο Μέγαρο, και υπογράμμισε το τεράστιο πρόβλημα τη φυγής των νέων στο εξωτερικό και ιδίως των αρίστων.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, σημείωσε παράλληλα, ότι αυτή τη νεολαία τη χρειαζόμαστε στην Ελλάδα.

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας, η οποία περνάει από τα πανεπιστήμια, είτε τελειώνοντας το Πανεπιστήμιο και παρά την πολύ μεγάλη αξία των σπουδών και των δυνατοτήτων δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, είτε εγκαταλείπει τη χώρα.

Είναι τεράστιο το πρόβλημα της φυγής των νέων στο εξωτερικό και ιδίως των αρίστων. Βεβαίως και διαπρέπουν όταν φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, το ξέρετε όλοι σας. Άλλωστε και εσείς σπουδάσατε στο εξωτερικό, οι περισσότεροι τουλάχιστον, και γνωρίζετε τι σημαίνει. Αλλά, άλλοι καιροί τότε και άλλοι καιροί οι σημερινοί, που αυτή τη νεολαία την χρειαζόμαστε εδώ» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Μάλιστα, σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο η κυβέρνηση και οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις είναι δίπλα τους στον αγώνα αυτό, ώστε να βρεθεί διέξοδος μέσα από το πανεπιστήμιο.

«Είτε μέσα από τις θέσεις μελών ΔΕΠ που πρέπει να πολλαπλασιασθούν, ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση, είτε κυρίως μέσα από τη διευκόλυνση της πρόσληψης ερευνητών, σε όλο το μήκος και το πλάτος της έρευνας, εντός του Δημοσίου Πανεπιστημίου. Ξέρω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και ιδίως σε ό,τι αφορά το δεύτερο, αλλά να ξέρετε ότι θα είμαι δίπλα σας σε αυτή την προσπάθεια και όχι μόνον εγώ, όλοι» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος στους πρυτάνεις, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι γνωρίζει τις οικονομικές δυσκολίες μέσα στις οποίες εργάζονται και πρόσθεσε: «Ξέρω πόσο το χρέος σας είναι βαρύ. Ξέρω όμως ότι δεν πρόκειται να κάνετε πίσω. Γνωρίζω το ψυχικό σας σθένος, γνωρίζω το ακαδημαϊκό σας ήθος και σας λέω: Θα προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή την κρίση - όπως και άλλες κρίσεις στο παρελθόν - θα την ξεπεράσουμε. Και ο ρόλος του πανεπιστημίου είναι κορυφαίος προς αυτή την κατεύθυνση».

Επισήμανση του ''Γ'': Στο εξωτερικό οι Έλληνες διαπρέπουν, στο εσωτερικό υφίσταται η παθογένεια, και αυτό το γνωρίζεται, όπως γνωρίζεται και ποιοι φέρουν τις ευθύνες.

Γι' άλλη μια φορά πρέπει να τονίσουμε ότι είμαστε η μοναδική χώρα της Ε.Ε η οποία δεν παράγει αυτοκίνητα, ενώ ήδη υπάρχουν εκατομμύρια χρηστών, επίσης, δεν παράγει ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ ήδη υπάρχουν χιλιάδες ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί στη χώρα μας., δεν παράγει τηλεοράσεις - ραδιόφωνα, κ.α., ενώ υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες ...

Μπορούμε να συνεχίσουμε μέχρι το άπειρο ... 

Σαφώς συνολικά γνωρίζουμε τι φταίει, και απλά εμείς από το μετερίζι μας αναφέρουμε: Σε περιόδους που δεν υπήρχε διαδίκτυο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, facebοok, twitter, youtube, κ.α., είχαμε θέσει δημόσια μια σειρά από προτάσεις, για την κοινωνική ψηφιοποίηση, και τον ψηφιακό πίνακα, ενώ κάποιοι κύριοι/ιες, όπως και σήμερα, καταλάμβαναν τα δημοτικά έδρανα του δήμου Γλυφάδας, για την κάλυψη των ιδίων καθώς και των ημετέρων τους.

Είναι γνωστό πόσα εκατομμύρια ευρώ έχουν πιστωθεί για την κάλυψη των ''δικών'' τους , ( κυρίως με παρανομίες), και με αποφάσεις της δικαιοσύνης η οποία κρίνει παράνομα όσα κατασκευάστηκαν, ενώ στον αντίποδα τα τοπικά ραδιόφωνα στα νότια προάστια και τη Γλυφάδα διώχθηκαν και κατασχέθηκαν ώστε να υπολειπόμενα αμεσότητας, πολυφωνίας, και πλουραλισμού, αντί της συστημικής προπαγάνδας η οποία υφίσταται υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Π. Παυλόπουλος: Μεγάλο πρόβλημα η φυγή των νέων στο εξωτερικό και ιδιαιτέρως των αρίστων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb