ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αθήνα: Λόγω Ερντογάν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες

Πριν έρθει στην χώρα μας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με προκλητικές δηλώσεις του κυρίως για τη συνθήκη της Λωζάνης, τους μουσουλμάνους της Θράκης, και την ελληνική δικαιοσύνη, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας:

Στις 7 Δεκεμβρίου του 1912 ο Ελληνικός στρατός (Απόσπασμα της ΙΙΙ Μεραρχίας) απελευθερώνει την Κορυτσά.

Tο 1826, κοντά στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς, ο Καραϊσκάκης επικεφαλής του ιππικού του Χατζημιχάλη και άλλων αρχηγών, κατατροπώνει τους Τούρκους. Οι απώλειες των Τούρκων ανέρχονται σε 100 άντρες νεκρούς και 400 ζώα φορτωμένα τρόφιμα.

Το 1927 αρχίζει στην Ελλάδα η εφαρμογή του αντικομουνιστικού κυβερνητικού προγράμματος. Συλλήψεις κομουνιστών στην Αθήνα.

Το 1944 οι Βρετανοί καταλαμβάνουν την Ακρόπολη (παρά τη συμφωνία με τον ΕΛΑΣ να μείνει έξω από τη σύγκρουση) και εγκαθιστούν σε αυτή βαριά όπλα με τα οποία βάλλουν κατά θέσεων του ΕΛΑΣ.

Η απαγόρευση:

Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύονται για λόγους δημόσιας ασφάλειας πορείες και συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής λόγω της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η απαγόρευση αφορά τις περιοχές:

1. Την ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

2. Τις περιοχές του Δήμου Αθηναίων που περικλείονται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Άνθιμου Γαζή – δεξιά Χρήστου Λαδά – συνέχεια Εδουάρδου Λω – συνέχεια Σίνα – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας).

3. Το τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, έως το κέντρο της πόλης της Αθήνας.

Η Τροχαία θα πραγματοποιεί εκτροπές για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αθήνα: Λόγω Ερντογάν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">