ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των Σκοπίων

Επίθεση σε κυβέρνηση και ΝΔ εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το ονοματολογικό ζήτημα των Σκοπίων.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως «στους ερασιτεχνικούς χειρισμούς και τη διγλωσσία της κυβέρνησης ήρθαν σήμερα να προστεθούν ονοματολογικές αναφορές του κ. Τσίπρα και οι απαράδεκτες δηλώσεις του διαμεσολαβητή κ. Νίμιτς περί "Μακεδονίας"», και τονίζει πως «όλα αυτά είναι βλαπτικά για τα ελληνικά συμφέροντα και εγείρουν κρίσιμα ερωτήματα για μυστικές συμφωνίες του κ.Τσίπρα με τον κ. Νίμιτς».

Σε ό,τι αφορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως «διαρροές για δηλώσεις Καραμανλή δημιουργούν μείζονα θέματα διγλωσσίας και στη ΝΔ».

Έτσι, υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ, «κυβέρνηση και ΝΔ υπονομεύουν την αξιοπιστία της όποιας διαπραγμάτευσης και σπέρνουν θύελλες σύγχυσης και φανατισμού, ιδιαίτερα ζημιογόνες για τις εθνικές επιδιώξεις και συμφέροντα» και συμπληρώνει: «Επιτέλους όχι άλλες υπεκφυγές, θόλωμα νερών. Υπευθυνότητα».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«H εντυπωσιακή συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποδεικνύει την ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Σέβομαι και συμμερίζομαι αυτή την ευαισθησία. Ούτε μπορούν τα λίγα ακραία στοιχεία να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα αυτής της μεγάλης λαϊκής διαμαρτυρίας.

Μια διαμαρτυρία που εκφράζει ταυτόχρονα την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι σε μια Κυβέρνηση που κινείται εν κρυπτώ και που, με τις πράξεις και τις παραλήψεις της, δείχνει ότι είναι ανίκανη να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα». 

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα χειριστεί και αυτό το κρίσιμο θέμα

Απάντηση στα όσα είχε καταλογίσει στην κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις για το ζήτημα των Σκοπίων , έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του για το σημερινό συλλαλητήριο, απέδειξε ότι είναι ένας βαθιά αναξιόπιστος, ευθυνόφοβος και λαϊκιστής πολιτικός. Ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση που θα χειριστεί και αυτό το κρίσιμο θέμα, δεν έχει μάθει να φοβάται την ευθύνη όταν είναι να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα», σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος.

Βορίδης: Η κυβέρνηση διαχειρίζεται το ζήτημα με ανευθυνότητα

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε « από τη στιγμή που υπάρχουν διαφορετικές θέσεις μέσα στην κυβέρνηση για το θέμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών».

Σκουρλέτης: Ανοίγει μπροστά μας μια ευκαιρία επίλυσης

« Ο δικός μας χώρος έχει μια διαχρονική συνέπεια προσέγγισης και πορείας πάνω στο θέμα. Και από τότε που είχε την πολυτέλεια της ανευθυνότητας ως μικρής δύναμης και τώρα που έχει βρεθεί σε κυβερνητική θέση. 

Από εκεί και πέρα, αντικειμενικά φαίνεται να υπάρχει μια ενδιαφέρουσα κινητικότητα που ανοίγει μπροστά μας μια ευκαιρία επίλυσης
». 

Επισήμανση του ''Γ'': Σαφώς ο κ. Μητσοτάκης δεν εξηγεί ποιες είναι οι παραλήψεις, που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση, ώστε να μην είναι ανίκανη όπως την χαρακτηρίζει.

Αναφορικά με την κ.  Γεννηματά, ποιες είναι οι θύελλες σύγχυσης και φανατισμού που έσπειρε η κυβέρνηση καθώς και η ΝΔ ;

Τα πολλά λόγια μπορεί να κουράζουν, όμως, σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα, όπως είναι το συγκεκριμένο, πρέπει να υπάρχει σαφήνεια, και οι όποιες διαφορές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες να αφεθούν για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των Σκοπίων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">