ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Η Μακεδονία Είναι Ελλάδα».


Μαζικό το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν 90.000 πολίτες με βασικό αίτημα να μην υπάρξει καμία χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία της FYROM.

Η εξέδρα είχε στηθεί στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, απέναντι από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι συγκεντρωμένοι κάλυψαν όλη τη γύρω περιοχή και προς τον Λευκό Πύργο και προς το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», έχοντας αποκλείσει την παραλιακή λεωφόρο.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ότι το γεγονός αυτό στέλνει ισχυρή μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την κυβέρνηση της FYROM

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το σημερινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη:

Δεν αμφισβητείται από κανέναν το δικαίωμα των πολιτών να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια. Όπως δεν αμφισβητείται και ότι στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετείχαν και πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά και την πατριδοκαπηλεία.

Τη σημερινή συγκέντρωση, όμως, καπηλεύτηκαν, και τελικά σε αυτήν κυριάρχησαν, στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, με αισθητή την παρουσία της Χρυσής Αυγής.

Αυτό γίνεται αντιληπτό και από τον προπηλακισμό του βουλευτή, Κ. Ζουράρη, και από τον εμπρησμό της κατάληψης "Libertatia".

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς. Και τη λύση αυτή υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, χωρίς να υποκύπτει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς, φραστικούς εξτρεμισμούς, και εθνικιστικές κορώνες.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Η Μακεδονία Είναι Ελλάδα». Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb