ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προτροπές Βίτσα για ανάταξη της αμυντικής βιομηχανίας

Προτροπές, προς τα Γενικά Επιτελεία «να μείνουν προσηλωμένα στη δουλειά τους», προς τη ΓΔΑΕΕ «να γίνει περισσότερο αντιγραφειοκρατική και περισσότερο ευέλικτη, στο να λύνει τα ζητήματα και πολύ πιο κοντά στην αμυντική βιομηχανία εν συνόλω» και προς τις αμυντικές βιομηχανίες να αναδείξουν όλες τις δυνατότητές τους και να αναπτύξουν και τις μεταξύ τους συνεργασίες και τις διεθνείς συνεργασίες, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας γνωστοποίησε ότι :

-Πριν από το Μάιο θα έχει ψηφιστεί ο νέος νόμος περί προμηθειών, "ώστε να έχουμε ένα νόμο αντιγραφειοκρατικό και ευέλικτο, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε ένα νόμο που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί"

-Ολοκληρώνουμε την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων

-Το 2018 στον προγραμματισμό του περιλαμβάνει τις τελικές αποφάσεις όσον αφορά τα ελικόπτερα τις πήραμε, τελικές αποφάσεις όσο αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη, τελικές αποφάσεις όσο αφορά την ενίσχυση του Ναυτικού αλλά και του Στρατού Ξηράς. Και μπορούμε με αυτό τον τρόπο να σχηματίσουμε το πού το πάμε, με ποιο τρόπο εξασφαλίζουμε την άμυνα της χώρας"

Όσον αφορά στο ζήτημα των ναυπηγείων, του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα γενικότερα, ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι «για εμάς στην 'Αμυνα, έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, οι αλλαγές που θα γίνουν στα ναυπηγεία, να ωθήσουν την ναυπηγοεπισκευαστική πολιτική μας σε ένα άλλο επίπεδο, ώστε να μπορέσει και αυτός ο κλάδος, ο οποίος είναι δυναμικός κλάδος αλλά σε «αχρησία» εδώ και μια δεκαετία, τουλάχιστον, να επανεκκινήσει και να μας δώσει κάποιες καινούργιες δυνατότητες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα στηριχτούμε σε εκείνες τις εταιρείες, οι οποίες είναι υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, με την έννοια να τους δώσουμε τις δυνατότητες και τα όπλα, ώστε να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή να αναταχθούν. Αυτό σημαίνει, βέβαια, να έχουν και το προσωπικό που χρειάζονται αλλά και να κάνουν και συνεργασίες με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ώστε να βγάζουν τη δραστηριότητά τους. Χρειαζόμαστε και τις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα να αναπτυχθούν και να μεγαλώσουν», συμπλήρωσε.

Τέλος ο κ. Βίτσας παρατήρησε ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών «διεύρυνσης μέσω των συμμαχιών και των συμφωνιών που κάνουμε με άλλα κράτη στην περιοχή μας, μπορούμε να αξιοποιήσουμε και το νέο πλαίσιο που έχει εμφανιστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ιδιαίτερα να αξιοποιήσουμε την PESCO, σαν συμφωνία, για την οποία δουλέψαμε πάρα πολύ, ώστε να ενταχθούν και οι περιφερειακές επιχειρήσεις, ώστε όλο το αντικείμενο, όλο το budget που υπάρχει να μην πάει στις μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες συνενώνονται».

πηγή: tovima.gr

Επισήμανση του ''Γ'': Εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητες του Ελληνικού λαού, και θεωρούμε ότι τόσο στις ένοπλες δυνάμεις, όσο και στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν άξιοι και ικανοί άνθρωποι - επιστήμονες, βεβαίως πρέπει να δοθεί έμφαση στις πολιτικές αξιοποιήσεώς τους.

Δεδομένου ότι τεχνολογικά , στο τομέα τηλεπικοινωνιών, επί δεκαετίες εισάγουμε το 99% των συσκευών - μηχανημάτων, τόσο για τις ανάγκες των ένοπλων δυνάμεων, όσο και των ιδιωτών, πρέπει να δοθεί έμφαση από τη πλευρά της πολιτείας για ένα σημείο εκκίνησης. Να γίνει μια αρχή διαφοροποιήσεων σε ορισμένους τομείς, και κυρίως με τη συμμετοχή και των τεχνολογικών ιδρυμάτων - πανεπιστημίων, κ.α.

Να αναφέρουμε ενδεικτικά, αν και αυτό δεν είναι ζήτημα του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, ότι για τις ανάγκες μετάβασης της ραδιοφωνίας από αναλογική σε Ψηφιακή, θα απαιτηθούν πολλά εκατομμύρια ευρώ, τόσο από το δημόσιο, όσο και απο τους ιδιώτες, ενώ όλα τα χρήματα θα καταλήξουν σε πάσης φύσεως εισαγόμενες συσκευές. Encoder, Exiter, Linear, Lιng, prosessor, κεραίες, καλώδια, κονέντορες, κ.α., όλα ξένα, και τίποτα Ελληνικό.


Ακόμα και η Τεχεράνη το 2015 εγκαινίασε την κατασκευή των δικών της ψηφιακών τηλεοπτικών πομπών DVB-T/H της τάξεως των 6.000 χιλ. βάττ.

Κάτι πήγαινε λάθος στη δική μας χώρα επί αρκετές δεκαετίες, ενώ πολλές χώρες έκαναν τεχνολογικά άλματα, με σειρά εργοστασίων, βιοτεχνιών, κ.α., παραγωγής ψηφιακής τεχνολογίας. Μπορεί να ευθύνεται και η πολιτικοποίηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Της παιδείας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προτροπές Βίτσα για ανάταξη της αμυντικής βιομηχανίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">