ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δ. Κουτσούμπας: Η περιοχή των Βαλκανίων «μυρίζει μπαρούτι»

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η περιοχή των Βαλκανίων «μυρίζει μπαρούτι» την ώρα που «η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή συνεχώς επιδεινώνεται, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο κορυφώνεται και το Κυπριακό πρόβλημα οδηγείται στην πράξη σε διχοτομική λύση». Και τόνισε ότι «Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, οι διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αλωνίζουν την περιοχή. Το ΚΚΕ διατρανώνει:Καμία αλλαγή και επαναχάραξη συνόρων».

Επίσης ανέφερε «πρέπει να προηγηθεί της ονοματολογίας μια συμφωνία για το απαραβίαστο των συνόρων» και υποστήριξε ότι το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του από την αρχή της δεκαετίας του ’90: Τυχόν χρήση του όρου Μακεδονία ή παραγώγου της είναι αποδεκτή μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός και πρόσθεσε: «Δίνουμε βάρος στα ζητήματα των εγγυήσεων και των προϋποθέσεων, της καταδίκης του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού, των αναγκαίων αλλαγών στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας. 

Να μην υποχωρήσουμε από θέσεις αρχών, κάτω από την πίεση των ΗΠΑ, για άμεση ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ τον Ιούλη».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις σχετικά με το Σκοπιανό

Σε ανακοίνωση για τις εξελίξεις σχετικά με το Σκοπιανό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Οι παράλληλες συναντήσεις του γγ του ΝΑΤΟ στα Σκόπια και του ειδικού διαπραγματευτή του ΟΗΕ, Νίμιτς, με εκπροσώπους της Ελλάδας και της FYROM, στη Ν. Υόρκη, αναδεικνύουν την πραγματική ουσία των εξελίξεων, που είναι οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή και που αποτελούν το βασικό παράγοντα κινδύνου για τους λαούς των Βαλκανίων.

Από αυτήν την άποψη η επικέντρωση στο ζήτημα του ονόματος, αποκομμένη από τις γενικότερες επικίνδυνες εξελίξεις, το μόνο που κάνει είναι να αποπροσανατολίζει, να συγκαλύπτει την ουσία και να τροφοδοτεί τον εθνικισμό και από τις δύο πλευρές, τη λογική “διαίρει και βασίλευε”, που, όπως έχει δείξει η ιστορία, είναι βούτυρο στο ψωμί για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του από την αρχή της δεκαετίας του ‘90, παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις και θα τοποθετηθεί με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα και την κοινή πάλη των λαών της περιοχής, σε σύγκρουση με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Σημείωση του ''Γ'': Oι διάφορες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αλωνίζουν την περιοχή, και λίαν συντόμως θα επέλθει να διεύρυνση, διότι θα έρθει η θύελλα Λάτσης στο Ελληνικό.

* Εμείς επί χρόνια προωθούμε τα συστήματα EUROPA, όμως αυτά είναι Ελληνικά, και τα κατασκευάζουν κυρίως Έλληνες, ενώ όταν οι κατασκευαστικές των έργων του Ελληνικού, μέσω ενός κατασκευαστή - αρχιτέκτονα - θα προβούν στις εργασίες, σαφώς ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε άλλο, πλην Ελληνικών, και επίσης, ενδέχεται να μην αξιοποιηθεί κανείς από χιλιάδες επαγγελματίες της περιοχής μας εκατοντάδων ειδικοτήτων. ( Τα είδαμε να ισχύουν ως φαινόμενα στα Αραβικά εμιράτα, κ.α.)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δ. Κουτσούμπας: Η περιοχή των Βαλκανίων «μυρίζει μπαρούτι» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">