ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σύντομη τοποθέτηση για την ονομασία των ''Σκοπίων''

Χωρίς να διέπομαι από έπαρση , και χωρίς να έχω ''αυτοαναγορευτεί'' σε ειδήμονα θα θέσω το ζήτημα από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Για εμάς το Σκοπιανό ζήτημα είναι κάτι ανάλογο με όσα ισχύουν τοπικά στο Δήμο Γλυφάδας, και εν γένει στα Νότια προάστια Αττικής, όπου ενώ εμείς είχαμε προηγηθεί σε τοπικό επίπεδο, από τη δεκαετία του 70, με τον όρο ''ΓΛΥΦΑΔΑ'' σε ηλεκτρονικό μέσο, τόσο οι πολιτικοί της τοπικής μας κοινωνίας, όσο και μια σειρά παρατάξεων, κομματικών αποχρώσεων, διέβαλαν τον χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα: Αν δεχτούμε ότι οι Σλάβοι ήρθαν στην περιοχή τον 6ο αιώνα, άρα ουδεμία σχέση είχαν με τον πρωτογενή τοπικό πολιτισμό της Μακεδονίας, και τον Μέγα Αλέξανδρο, άρα δεν δικαιούνται τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στον χαρακτηρισμό της χώρας τους, πως έχει γίνει αποδεκτό, τόσο από τη πλευρά των πολιτικών, όσο και των τοπικών μας παρατάξεων, και κυρίως της διοικήσεως, η άλωση του πρωτογενούς, και η υποστήριξη πολλών εκ των υπολοίπων, οι οποίοι/ες δεν ήσαν οι πρωτοπόροι, ούτε και υπήρχαν στην τοπική μας κοινωνία ως αυτόχθονες ;

Είναι σαφές ότι αρκετοί/ες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια χρησιμοποίησαν τον όρο ΓΛΥΦΑΔΑ (...) οτιδήποτε, δεν ήταν ασχολούμενοι τοπικά με μέσο ονοματισμένο ΓΛΥΦΑΔΑ, και κυρίως αρκετοί/ες εξ αυτών δεν είναι και αυτόχθονες του δήμου μας.

Εμείς για άλλη μια φορά από το μετερίζι μας επισημαίνουμε: Λειτουργήσαμε ως δημότες τοπικά ένα ηλεκτρονικό μέσο από τη δεκαετία του 70, και τη δεκαετία του 90, έπειτα από το νομικό πλαίσιο Ν.1730/87, καταθέσαμε σύννομα αίτηση για ΙΔΡΥΣΗ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ηλεκτρονικού μέσου με την ονομασία ΓΛΥΦΑΔΑ.

Τονίζεται ότι εκείνη τη περίοδο, της δεκαετίας 70, και συγκεκριμένα το 1977, όπως και για αρκετά χρόνια στη συνέχεια, δεν υπήρχε ούτε έντυπο μέσο τοπικά το οποίο να εμπεριέχει την ονομασία ΓΛΥΦΑΔΑ.

Ανεξάρτητα της μετεξελίξεως, και ειδικότερα της τεχνολογικής, η οποία παρείχε τη δυνατότητα οποιοσδήποτε να αναρτήσει μια ιστοσελίδα με τον όρο ''ΓΛΥΦΑΔΑ'', η ακόμα και SOSIAL MEDIA, στο FACEBOOK κ.α., είναι σαφές ότι ως αυτόχθονες δημότες της περιοχής πρωτοπορήσαμε χρησιμοποιώντας τον όρο, σε εποχές που δεν υπήρχε ούτε σελίδα του δήμου Γλυφάδας.

Η σημερινή διοίκηση, και συγκεκριμένα ο σημερινός δήμαρχος, Γ. Παπανικολάου, ο οποίος όπως λέγεται είναι και δικηγόρος, και προέβη αδιαφανώς σε κάλυψη υποστηριχτών και ημέτερων, στους οποίους ανανεώνει επί τέσσερα χρόνια τις συμβάσεις, ώστε να ενέχονται στη λειτουργία της ιστοσελίδας του δήμου Γλυφάδας, και παράλληλα ορισμένοι εξ αυτών, με τη δική του συμβολή, έχουν υποκλέψει τον όρο ''ΓΛΥΦΑΔΑ'' σε προσωπικά ηλεκτρονικά μέσα, όπως και πλειάδα άλλων ημέτερων, αν πράγματι έχει κάποια σχέση με το δίκαιο αποδεικνύεται σύμφωνα των πεπραγμένων του.

Επισημαίνεται ότι φροντίζοντας τους ημετέρους του, παράλληλα αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του δήμου όσους πρωτοστάτησαν , και παρουσιάζει ως τοπικά μέσα όσα ακολούθησαν και όσα εξυπηρετούν τον ίδιο.

Ο εν λόγω δήμαρχος, ανήκοντας σε ένα συγκεκριμένο αστικό κόμμα, το οποίο εκφράζει όσα εκφράζει δημόσια, (είναι γνωστά), ας κριθεί από τους συμπολίτες μας για την εν γένει λειτουργία του από θεσμικό ρόλο, παράλληλα όσων εκφράζει το κόμμα του. 

Εμείς καταθέσαμε μια σειρά αιτήσεων στο δήμο, ενημερώσαμε επαρκώς, και το 2014 οι προτάσεις μας υπήρχαν στο δημοκρατικό πρόγραμμα μιας τοπικής παρατάξεως, όμως ουδέποτε πέρασαν στο Δ/Σ, και ποτέ δεν μας κάλεσαν να υλοποιήσουμε όσα προτείναμε.

Μήπως αντιλαμβάνεστε κάτι ανάλογο του ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ και σε όσα ισχύουν τοπικά;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004

Υ.Γ.: Ελπίζουμε στο τέλος, να μην ισχύσει κάτι ανάλογο όσων ισχύουν σε τοπικό επίπεδο, έχοντας τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες, και τους Μακεδόνες να χαρακτηρίζονται τρελοί, όσο θα εξυπηρετούνται οι βλέψεις και τα συμφέροντα των Σλάβων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σύντομη τοποθέτηση για την ονομασία των ''Σκοπίων'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb