ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δυναμικές συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς

Νέες δυναμικές συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σήμερα πρώτη μέρα εκκίνησης όλων των τραπεζικών πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό σφυρί.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή στις δύο χωριστές διαμαρτυρίες ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ, συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς κι οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς - Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ(μ-λ)- στο Σύνταγμα.

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, από το ΠΑΜΕ, κατά των πλειστηριασμών. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου και ανάρτησαν πανό με τίτλο "Υπουργείο πλειστηριασμών, φοροληστείας και χαρατσίων".

Στην κεφαλή της πορείας παράλληλα με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ήταν και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας του ΠΑΜΕ, όταν προς στιγμήν δεν επετράπη στον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και στον βουλευτή, Χρήστο Κατσώτη, να περάσουν από το μπλόκο της ΕΛΑΣ, έξω από τη Βουλή.

Το γεγονός χαρακτηρίζεται από πλευράς των πρωταγωνιστών ως πρωτοφανές και «άθλιο» - ενδεικτικό, όπως λέγεται, του αυταρχικού κατήφορου στον οποίο έχει εισέλθει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως αναφέρεται από την ΑΔΕΔΥ: «Η κυβέρνηση, μετά την τροπολογία για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, βάζει στο στόχαστρο όσους αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών, καθώς κατέθεσε τροπολογία για την ποινικοποίηση της δράσης τους, με σκοπό να αντιμετωπίσει τη λαϊκή οργή και να τους τρομοκρατήσει. Και μόνον από αυτό, καταρρίπτεται το κυβερνητικό «αφήγημα», πως δεν κινδυνεύουν οι λαϊκές κατοικίες και περιουσίες».



Με κινηματική παρέμβαση στις τράπεζες από μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών και του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής έγινε σήμερα η επίσημη πλέον αρχή της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.


Δεκάδες μέλη του κινήματος που πραγματοποίησαν περιοδεία διαμαρτυρίας σε τράπεζες του κέντρου της Αθήνας, αντιμετωπίστηκαν με ωμό αυταρχισμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς με την είσοδό τους οι φύλακες έκλεισαν την είσοδο με κάγκελα, ενώ έξω από το κτίριο έσπευσαν δυνάμεις της Ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ.

Στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος βρέθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος άρχισε να χτυπά την πόρτα, όπου βρίσκονται κλεισμένοι οι διαδηλωτές φωνάζοντας: «Ανοίξτε γρήγορα την πόρτα. Τι είστε εδώ πέρα; Στον Ντράγκι να τα κάνετε αυτά όχι εδώ».

Λίγη ώρα αργότερα, οι διαδηλωτές βγήκαν από το κτίριο, χωρίς να σημειωθούν προσαγωγές ή περαιτέρω ένταση.Οι διαδηλωτές μπήκαν σε τέσσερις τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας.

Επισήμανση: Όλη τη διάρκεια των συγκεντρώσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς οι ''άλλοι'' δίνουν τη δική τους παράσταση εντός της Βουλής και με απ'ευθείας από τις τηλεοράσεις. Οι τηλεοράσεις γιατί δεν καλύπτουν και τις συγκεντρώσεις ; Το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ γιατί υπάρχει ;

* Εμείς αδυνατούμε να καλύψουμε τις συγκεντρώσεις γιατί προς το παρόν δεν έχουμε κάμερα ( ?) και περιμένουμε τουλάχιστον ένα μήνα να φτάσει σε εμάς. Τονίζεται ότι δεν είμαστε συνεργαζόμενοι με τους φωτορεπόρτερ των site και των εφημερίδων ! Είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. 

Προσπαθήσαμε να κατασκευάσουμε μια Ελληνική, μας φρενάρισε όμως το κόστος κατασκευής και κατοχύρωσης του προτύπου, όπως μας φρενάρει αναφορικά και με τη ψηφιακή ραδιοφωνία - τηλεόραση, όμως μετά τις παραχωρήσεις και των ραδιοφωνικών στα ίδια συμφέροντα θα τους βουλώσουμε. ( Αν δεν κατοχυρώσεις έρχονται τα αρπακτικά του συστήματος και ληστεύουν κατά το δοκούν.) 

Μη ξεχνάτε ότι το 1999, έπειτα από δίωξη - κατάσχεση, μας αφαίρεσαν ανενεργές συσκευές με κωδικούς και πλήρως εναρμονισμένες με τις οδηγίες, και ενώ υπήρχαν αθωωτικές τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, αναφορικά με τη κατοχή, η οποία δεν απαγορεύεται, στις δίκες που ακολούθησαν δεν υπήρξε η δικαίωσή μας. Μας κατάσχεσαν και ορισμένα πρότυπα τα οποία ήταν σε πειραματικό στάδιο δοκιμών. 

Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεστε τι εξυπηρετούν επί δεκαετίες, και γιατί η χώρα μας δεν παράγει τίποτα, μόνο εισάγει. Εμείς διαθέτουμε σειρά από πρότυπα, τα οποία μπορούν να εργαστούν ψηφιακά και στη ραδιοφωνία, και στην τηλεόραση, με υψηλή πιστότητα, όμως το σύστημα της Ε.Ε. επιβάλει συγκεκριμένους όρους - πρότυπα , τα οποία αποκλειστικά θα τα εισάγουν και για τις ανάγκες της ΕΡΤ, καθώς και οι ιδιώτες πάροχοι. 

* Ως χώρα της Ε.Ε. , την όποια θέλουν τα κόμματα εξουσίας, γιατί δεν παράγουμε απολύτως τίποτα σε ψηφιακό επίπεδο ραδιοτηλεοπτικής τεχνολογίας ; Δεν αναφερόμαστε σε videogames , software, και apps, τα οποία είναι μια άλλη κατηγορία. Ενδεικτικά: Ιταλοί - Γερμανοί - Γάλλοι, κ.α., παράγουν ψηφιακή τεχνολογία, έχοντας και παράδοση πολλών ετών ; Που οφείλετε ; Στην οικονομία τους το οφείλουν ; Σαφώς όχι. Το οφείλουν στη παιδεία τους, και στη κουλτούρα τους.

Δεν παράγουμε απολύτως τίποτα γιατί ορισμένα κέντρα χτύπησαν την παιδεία με γνώμονα τα συμφέροντα αστικών κομμάτων, ημέτερων, η οποία έχει μείνει πίσω, καθώς και την έρευνα, και γαλούχησαν τις νέες γενιές να ασπάζονται τα εισαγόμενα πάσης φύσεως, καθώς και να μην βρίσκουν εργασία στη χώρα μας ώστε να αξιοποιούνται σε έτερες χώρες, και τέλος, η πλειονότητα αντί να συνεισφέρει στην εξισορρόπηση της χώρας μας επί παντός επιστητού, να ασχολείται με την αναπαραγωγή του μοντέλου που επέβαλαν, με τη ''πολιτική'', την ''ενημέρωση'', και τα ''θεάματα'' πάσης φύσεως. ( Πολιτική η ευθύνη )

* Αναφορικά με τον κ. Λαφαζάνη, και το κόμμα του, τίθεται ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητήσουμε κατ' ιδίαν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δυναμικές συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">