ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στέλιος Διονυσίου: Πάνω στο άγχος μου μίλησα λίγο άσχημα

Εμείς δεν γνωρίζουμε πόσοι και πόσες από τους αναγνώστες έχετε πέσει θύμα των απαράδεκτων τακτικών που ακολουθούνται στη χώρα μας από τα αστυνομικά όργανα, όμως εμείς έχουμε σειρά από βιώματα και πειστήρια, άρα πιστεύουμε απόλυτα όσα αναφέρει ο Στέλιος Διονυσίου.

Συγκεκριμένα: Πριν από αρκετά χρόνια , επί διοικήσεως του συνεργάτη του Γ. Παπανικολάου , Στυλιανού Σφακιανάκη, και έχοντας ένα τοπικό ''λειτουργό'' της δικαιοσύνης τον οποίο τον είχαν κάνει ''πασπαρτού'' , μια για διώξεις - κατασχέσεις κατά του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, επί Σφακιανάκη - Λανδράκη, και άλλοτε για συλλήψεις και προσκόμιση σε ψυχιατρικά ιδρύματα των αστέγων της Γλυφάδας, υπερασπιζόμενοι ένα συμπολίτη μας, τον οποίο τον έσερναν οι αστυνομικοί ως σακί πατάτες, δεχτήκαμε επίθεση και ξυλοδαρμό από δυο απαράδεκτους μπάτσους.

Οι στημένες κατηγορίες


Εν συνεχεία οι εν λόγω μας παρέπεμψαν στο αυτόφωρο με τις στημένες κατηγορίες αντίστασης κατά της αρχής, και εξύβριση αστυνομικών, και παρουσία πενήντα τουλάχιστον μαρτύρων το άσπρο έγινε μαύρο για τα οφέλη του συστήματος, διότι ούτε τους εξυβρίσαμε ούτε αντισταθήκαμε, απλά επικαλεστήκαμε ότι οι πρακτικές τους είναι απαράδεκτες.

Πρέπει να τονιστεί ότι: Mε σαφές νομικό και συνταγματικό πλαίσιο, δικαστήκαμε δυο (2) φορές για το ίδιο ''αδίκημα''. Το θέμα είχε λάβει έκταση στον Αθηναϊκό τύπο, και επισημαίνεται ότι οι παρατηρητές εκείνης της περιόδου, πέραν των 50 συμπολιτών μας, κρατούν σιγή ιχθύος μέχρι και σήμερα για όλα τα ανάλογα περιστατικά.

Οι απαράδεκτες ενέργειες , τόσο από τη πλευρά του τέως δημάρχου Στυλιανού Σφακιανάκη, ο οποίος έχει δώσει την εντολή στον τοπικό ''λειτουργό'' της δικαιοσύνης για τις ενέργειες των αστυνομικών, όσο και όσα είχαν προηγηθεί από τον Σ. Λανδράκη , επίσης με ανάλογες ενέργειες για το κλείσιμο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, καθιστούν σαφή το διευρυμένο θεσμικό πλιάτσικο. 

Κατηγορίες εξύβρισης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, και απείθειας αντιμετωπίζει ο Στέλιος Διονυσίου, και εμείς καλούμε την κυβέρνηση, και τους αρμοδίους να εξετάσουν όσα ισχύουν επί δεκαετίες στη χώρα μας, διότι άλλα γνωρίζουν, άλλα υποσχέθηκαν, και εντελώς διαφορετικά είναι τα ισχύοντα.

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε ο Στέλιος Διονυσίου μετά την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του αστυνομικός υποστηρίζοντας ότι τον χτύπησε με τον καθρέφτη του αυτοκινήτου του όταν δεν του επέτρεψε να περάσει από την κορδέλα που είχε τοποθετηθεί για να κλείσει η Βασιλίσσης Σοφίας το απόγευμα της Τρίτης.

Βγαίνοντας από το κτίριο της Ευελπίδων ο Στέλιος Διονυσίου ανέφερε πως: «Πάνω στο άγχος μου μίλησα λίγο άσχημα». Είπε ακόμη πως ενημέρωσε τον αστυνομικό ότι είχε πρόβλημα με την υγεία του.

«Είπα ότι έχω πρόβλημα με την υγεία μου. Δεν πήγα τελικά στο νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκα κάπως καλύτερα και είπα να τελειώσει αυτή η διαδικασία», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του κ. Διονυσίου, Βασίλης Καπερνάρος σημείωσε: «Ζητήσαμε να περιμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση για να δούμε την ποιότητα αν υποτεθεί ότι υπάρχει σωματική κάκωση. Κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία και εκτίθενται αλλοιώνοντας τα πραγματικά περιστατικά».

Όπως σημείωσε: «Οι δύο μάρτυρες αστυνομικοί δεν επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό ότι χτύπησε».

Διάβασε το έγγραφο από την ιατρική εξέταση αναφέροντας: «Δεν παρατηρούνται εμφανώς κακώσεις σώματος. Ο ακτινολογικός έλεγχος ήταν αρνητικός. Αυτός ο άνθρωπος είπε στον ιατροδικαστή ότι τον πονάει ο δεξιός αντίχειρας.

Πρέπει να λέμε την αλήθεια, να μην διασύρουμε προσωπικότητες, όπως αυτού του παιδιού που ορκίστηκε στα κόκαλα του πατέρα του».

Επισήμανσεις: Σύμφωνα με γραφόμενα του αχαρακτήριστου, μετά την στήριξη Σ. Σφακιανάκη στον Γ. Παπανικολάου, ο τέως δήμαρχος Γλυφάδας, Σ. Σφακιανάκης, παρίστανε τον σοσιαλιστή ενώ είναι δεξιός, και εμείς προσθέτουμε ότι σύμφωνα όσων συνέβησαν και γνωρίζουμε μάλλον είναι ακροδεξιός. 

Γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ποιους ωφέλησε ο τέως δήμαρχος, και ποιοι κατέθεσαν προτάσεις - αιτήσεις στο δήμο, και πως τους μεταχειρίστηκε τόσο η διοίκηση, όσο και το μακρύ χέρι του συστήματος, διότι, οι εν λόγω εμπλεκόμενοι σε σειρά περιστατικών, επ' ουδενί τελούν στην προστασία του πολίτη.

Αρκετοί αξιώνουν έδρανα στο δήμο Γλυφάδας, ενώ αποδεδειγμένα είναι και αυτοί απαράδεκτοι για θεσμικούς ρόλους. Αν τύχει σε εσάς κάτι ανάλογο, να σας σέρνουν αστυνομικοί σαν σακί πατάτες, επιθυμείτε όσοι είναι παρόντες να αδιαφορήσουν ; Αντιλαμβάνεστε και αντιλαμβανόμαστε τι πράττεται επί δεκαετίες , διότι κανείς από 50 παρευρισκόμενους ''παρατηρητές'' δεν ήρθε στη συνέχεια της επιθέσεως και του ξυλοδαρμού να πει την αλήθεια.

Αναφορικά με όσα ίσχυσαν εκείνη τη περίοδο, διακυβέρνησης της Νέας ''δημο''κρατίας,  δεν υπήρξε ούτε ιατροδικαστική γνωμάτευση, ενώ υπήρχαν δημοσιεύματα στον Αθηναϊκό τύπο με τις κακώσεις οι οποίες με τη πάροδο του χρόνου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα υγείας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ 2019
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στέλιος Διονυσίου: Πάνω στο άγχος μου μίλησα λίγο άσχημα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">