ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνέντευξη του Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου στο Πρώτο Πρόγραμμα

Συνέντευξη του Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου στο Πρώτο Πρόγραμμα


Πρόσφατα, στις  13.02.2018, ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος , έδωσε μια συνέντευξη στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, στην οποία έπειτα από ερώτημα για την εξέλιξη της αδειοδοτήσεως των Ψηφιακών ραδιοφωνικών αδειών ανέφερε « Το ραδιοφωνικό τοπίο στην Ελλάδα είναι άναρχο , και περισσότερο άναρχο από την τηλεόραση. Στην Ευρώπη έχουμε 1200 ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ στην Ελλάδα έχουμε περισσότερους από χίλιους ».

Εμείς από τον κατασχεμένο ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 - ΔΙΩΞΕΙΣ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ'' επισημαίνουμε ότι πρωτοστατήσαμε στο χώρο των ερτζιανών FM, σε εποχές που δεν υπήρχε ούτε κρατική ραδιοφωνία, σε μια κενή ραδιοφωνική μπάντα, χωρίς διαπλεκόμενα, κρατικά, δημοτικά, κομματικά, κ.α. μέσα, και μάλιστα, ενώ με τη πάροδο του χρόνου ο αριθμός των συμμετεχόντων στο Ν.Αττικής υπερέβαινε τις 2.000 χιλ. άτομα - πειραματικούς - ερασιτεχνικούς σταθμούς, ουδέποτε ίσχυσε το χάλι της αναρχίας το οποίο ίσχυσε μετά την θέσπιση νομικού πλαισίου για εμπορικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο Γ.Γ. στη συνέχεια της συνεντεύξεως, η οποία μεταδόθηκε ραδιοφωνικά και δεν υπάρχει πουθενά αλλού,  αναφέρθηκε στο ζήτημα των παρεμβολών , και ειδικότερα στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, θέτοντας ζήτημα ασφάλειας, ενώ από πλειάδα πολιτών σε αυτές τις θέσεις πολιτείας και πολιτών ασκείται δριμεία κριτική , τονίζοντας ότι στην Κωνσταντινούπολη λειτουργούν 102 ραδιοφωνικοί σταθμοί στα FM, από τους 87,5 - τους 108 μεγακύκλους, και ειδικότερα στις Η.Π.Α δίνονται τοπικές άδειες LOWER POWER δίπλα από αεροδρόμια χωρίς να τίθεται ζήτημα ασφαλείας.

Εμείς επί δεκαετίες στα νότια προάστια είχαμε μέσα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, και δίπλα από τις κεραίες της πολιτικής αεροπορίας ,  κεραίες του ραδιοφωνικού σταθμού ''VOICE OF AMERICA'', και είναι σαφές ότι δεν υπήρχε ίχνος επηρεασμών - παρεμβολών.

Συγκεκριμένα λειτουργούσαμε πολλά χρόνια τοπικά τον ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' με αναμεταδότη στο Ελληνικό, δίπλα από το αεροδρόμιο, χωρίς καμία παρεμβολή. Μια φορά δημιουργήθηκε πρόβλημα, επί δεκαετίες λειτουργίας, λόγω σύμφασις αρμονικών, διότι είχαν ανοίξει σε κοντινή απόσταση ανεξέλεγκτα σε μεγάλη ισχύ αναμεταδότες Αθηναϊκών σταθμών, μας ενημέρωσαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, και διορθώθηκε αμέσως το πρόβλημα.  

Επίσης από τον Γ.Γ., έγινε αναφορά στον κορεσμό των σταθμών , με υποβάθμιση της ποιότητας ακρόασης, το οποίο επιβαρύνει και την αγορά του ραδιόφωνου το οποίο δεν γίνεται ελκυστικό μέσο , σε αντίθεση με τη τηλεόραση που υπάρχει άνθηση των παρόχων , συνδρομητικών υπηρεσιών, κ.α.

« Στο χώρο του ραδιοφώνου έχουμε μείνει πίσω, τόνισε ο Λ. Κρέτσος, επομένως έχουμε προσφάτως μια νομοθετική πρωτοβουλία, για τη θεσμοθέτηση του Ψηφιακού ραδιοφώνου, την αδειοδότηση του ραδιοφώνου στην ψηφιακή του μορφή, και έχουμε επίσης, την προκήρυξη για τον πάροχο δικτύου, δηλαδή αυτόν που θα μεταφέρει τους ψηφιακούς σταθμούς στο ραδιόφωνο, και η προθεσμία λήγει τον Απρίλιο ».

» Αν όλα κυλήσουν ομαλά ίσως μέσα στο 2018 να έχει προχωρήσει και το Ε.Σ.Ρ το οποίο είναι αρμόδιο για την αδειοδότηση περιεχομένου να έχουμε δηλαδή και ψηφιακές άδειες ραδιοφώνου, και βέβαια να έχει υπάρξει η σύσταση πάροχου δικτύου.

Σε υπόδειξη του δημοσιογράφου για την προϊστορία , λέγοντας χαρακτηριστικά τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο απλά, ο Γ.Γ. ανέφερε: « Καμιά φορά οι παραδόσεις υπάρχουν για να σπάνε , και νομίζω το αποδείξαμε στο χώρο της τηλεόρασης, στην οποία δεν είχε γίνει ποτέ επί 27 χρόνια διαγωνισμός, και ο πρώτος κρίθηκε άκυρος, όμως μάθαμε πόσο κοστίζει το αγαθό - συχνότητα».

Εμείς τονίζουμε στον Γ.Γ. ότι το λεγόμενο αγαθό σε άλλες χώρες παρέχεται δωρεάν στους τοπικούς σταθμούς , εννοώντας ότι παρέχεται άδεια λειτουργίας για LOWER POWER ραδιοτηλεοράσεις, αναλογικής και ψηφιακής μετάδοσης, το οποίο δεν το γνωρίζουμε στη χώρα μας έπειτα από μια σειρά νόμων και όσα ισχύουν επί ημερών σας.

Σύμφωνα με το Ν. 1730/87 έπρεπε να χορηγηθούν τοπικές άδειες, ενώ είναι γνωστό ότι τα κόμματα - πολιτικοί οι οποίοι θεσμοθέτησαν το νόμο εν συνεχεία οι ίδιοι τον παραβίασαν, με γνώμονα τα συμφέροντα ημέτερων, και της πολιτικοοικονομικής  διαπλοκής. 

Εμείς δεν ξεχνάμε ότι επί συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και Συνασπισμού δεν μας παρείχαν άδεια λειτουργίας έπειτα από πλήρη φάκελλο - αίτηση, ενώ οι ημέτεροι της ΝΔ , όσο και συγκεκριμένο κόμμα, βρέθηκαν με ιδιοκτησιακό καθεστώς ραδιοτηλεοράσεων.

Εσείς δεν μας χορηγήσατε την ΆΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ στο τόπο μας το 1990 - 93, στα Νοτιοανατολικά προάστια της Αττικής, και αυτό συνεχίζεται και σήμερα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πλειάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά αναφορικά με την ραδιοτηλεόραση.

Δεν διασφαλίσατε τα συμφέροντα της λαϊκής βάσης το 1990 - 93 και η λάθος παράδοση συνεχίζεται και σήμερα. Με βασικό δεδομένο διαπλεκόμενους ολιγάρχες, οι οποίοι πλην των αντισυνταγματικών και άνομων ραδιοτηλεοράσεων τους είναι και οι ιδιοκτήτες της DIGEA - Ψηφιακής Πλατφόρμας, ενδέχεται να αλλάξει το συγκεκριμένο διαπλεκόμενο πλαίσιο ;

Αν αύριο αποδειχθεί ότι τα ίδια συμφέροντα, λόγω των δεδομένων κερδών τους επί δεκαετίες, συμμετάσχουν και για την ψηφιακή πλατφόρμα ραδιοφωνίας, με βασικό δεδομένο ότι οι εν λόγω είναι οι ιδιοκτήτες των ραδιοτηλεοράσεων, και της ψηφιακής πλατφόρμας DIGEA , και ίσως και της ραδιοφωνικής πλατφόρμας, οι υπόλοιποι θα κληθούν να παρέχουν μπαξίσι - τίμημα - στους εν λόγω ώστε να λειτουργήσουν. Ποιους θα ανταγωνίζονται ; 

Και ληστεμένοι και δαρμένοι και φταίχτες ; 

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 ΔΙΩΞΕΙΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

H ΕΡΤ κ. Κρέτσο στην οποία κατέληξαν επανειλημμένα τα ληστεμένα απο τις διώξεις και κατασχέσεις σε βάρος μας, λειτουργεί σήμερα Πιλοτικά Ψηφιακά , όπως και αναλογικά ; Εμείς λειτουργούμε ; 

Ως κόμμα , και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται ότι δικαιωθήκατε που ο λαός σας έκανε κυβέρνηση ; Αν δικαιωθήκατε εσείς δια μέσω του λαού , πως δικαιώσατε το λαό ; 

Έπρεπε από τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να υπάρξει θυγατρική της ΕΡΤ , ώστε παράλληλα με εσάς και όσα απολαμβάνετε να δικαιωθεί και ο λαός. 

Τι έγιναν οι δικοί μας κόποι, τα χρήματα, και τα χρόνια ; Έγιναν εύκολα κέρδη ολιγαρχών και κομμάτων. Όλοι κρινόμαστε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνέντευξη του Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσου στο Πρώτο Πρόγραμμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">