ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στοιχεία και δηλώσεις της υπόθεσης Novartis

Σε διαρκή συνεδρίαση βρίσκεται το πρωθυπουργικό επιτελείο για τη διαχείριση της υπόθεσης Novartis, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βασική επιλογή της κυβέρνησης είναι η σύσταση προανακριτικής επιτροπής που δύναται να οδηγήσει σε ειδικό δικαστήριο και όχι η σύσταση εξεταστικής επιτροπής. 

Σύσταση προς κυβερνητικά και κομματικά στελέχη για μετρημένες και προσεκτικές εμφανίσεις στα ΜΜΕ. 

Υπήρξε προσπάθεια να ανασκευαστεί η χθεσινή δήλωση Πολάκη ότι γνωρίζει πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι πρώην υπάλληλοι της Novartis, με παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να επαναλαμβάνουν διαρκώς την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να αποκρούονται οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, όπως και το ότι πρέπει να αποφεύγουν κρίσεις και προβλέψεις για το μέλλον της υπόθεσης.

Δ. Αβραμόπουλος: Θα τιμωρηθούν αυτοί που έστησαν τη σκευωρία

«Η πολιτική αλλά και η δικαστική καταδίκη όλων αυτών των ενεργειών και εκείνων που τις εμπνεύστηκαν θα είναι συντριπτική και απόλυτη, πρέπει να τιμωρηθούν. Το σημαντικότερο είναι ότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι όλα αυτά γίνανε για πολιτικούς λόγους»

«Το επόμενο στάδιο θα είναι να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που έστησαν αυτή τη σκευωρία. Είναι ηθικό χρέος, δεν είναι προσωπική υπόθεση»

Γ. Σταθάκης: Μονόδρομος η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis

«Πολιτικές υπερβολές» χαρακτηρίζει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση Novartis ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, υποστηρίζοντας ότι η διερεύνηση του σκανδάλου είναι μονόδρομος και πρέπει να γίνει με τρόπο συντεταγμένο και θεσμικό.

«Εφόσον υπήρχε όλο αυτό το σύστημα των καταγγελιών, δεν υπήρχε άλλος τρόπος παρά να ακολουθηθεί η νόμιμη οδός, να γίνει η δικαστική διερεύνηση από την εισαγγελία και να προχωρήσουν τα θέματα πλέον, με τις επιλογές που υπάρχουν, στη Βουλή για το ποια είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος για να προχωρήσει η ιστορία» είπε ο κ. Σταθάκης σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9».

«Σε μία τόσο λεπτή δικαστική υπόθεση, που εκ των πραγμάτων περιλαμβάνει προστατευμένους μάρτυρες, οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στο τέλος της ημέρας όλοι θα αποδεχτούν ότι πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία» επεσήμανε.

Άδωνις Γεωργιάδης: Να γίνει Προανακριτική για Novartis αν είναι δυνατόν και σήμερα

Να συσταθεί αν είναι δυνατόν και σήμερα Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis ζητάει ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος συνεχίζει την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει παραγραφή, αλλά άρση της ασυλίας του.

Μπαίνοντας στην ουσία των όσων καταγγέλλει ο μάρτυρας "Σαράφης" ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν έχει λάβει ποτέ απόφαση υπέρ των συμφερόντων της Novartis, ενώ χαρακτήρισε "παραμύθια της Χαλιμάς", ότι για να επιστραφούν 65 εκατ. ευρώ στη Novartis πήρε "μίζα 2 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ήταν μνημονιακή υποχρέωση να επιστραφούν οφειλές σε ελληνικές και πολυεθνικές και διατέθηκε κονδύλι ύψους 300 εκατ. ευρώ συνολικά γι αυτό τον σκοπό το 2010. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι για θέματα ΕΟΠΥΥ την αρμοδιότητα είχε τότε ο υφυπουργός Αντ. Μπέζας.

Βασίλης Λεβέντης: Στην υπόθεση Novartis πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί

«Στην υπόθεση Novartis πρέπει όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ο κ. Λεβέντης στη συνέντευξή του ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση έδειξε στην αρχή ότι όλα είναι τεκμηριωμένα, όσο περνάει όμως ο καιρός μπαίνει και η υποψία ότι όλα πιθανόν να έγιναν για να καλυφθεί η υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων».

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη, ο κ. Λεβέντης τόνισε «τη σεβόμαστε» και προσέθεσε: «Άνθρωποι είναι και αυτοί και μπορεί να κάνουν και λάθος. Και τον Κολοκοτρώνη κάποιοι δικαστές τον έστειλαν στη φυλακή».

Όσον αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες, ο πρόεδρος της ΕΚ ζήτησε «να εμφανιστούν στην Βουλή, δεν κινδυνεύουν από κανέναν» και επανέλαβε το αίτημά του για να σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα εξετάσει σε βάθος τα στοιχεία.

Στο θέμα της υπερτιμολόγησης των φαρμάκων, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι «υπάρχουν και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες που δίνουν μπόνους και παρέχουν και άλλες εξυπηρετήσεις σε γιατρούς».

«Όταν λέμε χτυπάμε την διαπλοκή, να είμαστε και σε θέση να το πράξουμε», υποστήριξε ο κ. Λεβέντης, ασκώντας αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που είχαν τα κανάλια, αυτοί θα τα πάρουν και πάλι».

7 ονόματα Ελλήνων πολιτικών στο έγγραφο του FBI

Έγγραφο του FBI, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία για τη Novartis, κάνει αναφορά σε επτά από τους δέκα συγκεκριμένους πολιτικούς που κατονομάζονται στην υπόθεση.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη η δικαστική συντάκτρια της Realnews, Άννα Κανδύλη, πρόκειται για τους κ.κ. Λοβέρδο, Σαλμά, Γεωργιάδη, Λυκουρέντζο, Σαμαρά, Στουρνάρα και Αβραμόπουλο, ενώ δεν υπάρχουν τα ονόματα των κ.κ. Πικραμμένου, Βενιζέλου και Κουτρουμάνη.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για πληροφορίες, υλικό του FBI, το οποίο, όπως λένε στο έγγραφο, είναι για την εφαρμογή του νόμου και για αποδεικτικούς λόγους και τονίζουν ότι είναι μόνο για τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στο έγγραφο δεν γίνεται καμία αναφορά ότι χρηματίστηκαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ επισημαίνεται πως αποτελεί πληροφόρηση και ότι δεν θα πρέπει να εκληφθεί το συγκεκριμένο έγγραφο σαν τελικό πραγματικό συμπέρασμα.

πηγή: greece media
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στοιχεία και δηλώσεις της υπόθεσης Novartis Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">