ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στις τράπεζες - Βομβιστική επίθεση σε κατάστημα


Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή σε υπόθεση εκβιασμού αποδίδουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε κατάστημα λευκών ειδών στη Γλυφάδα.

«Δεν ξέρω ποιος μπορεί να μου έβαλε βόμβα», φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας ο ιδιοκτήτης του καταστήματος υφασμάτων- της γνωστής επωνυμίας- «Togas», στη Γλυφάδα στο οποίο χθες τα ξημερώματα σημειώθηκε έκρηξη βόμβας, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στο εσωτερικό του καταστήματος. Oπως μάλιστα προέκυψε από την έρευνα των πυροτεχνουργών, ο μηχανισμός εξερράγη όχι εξωτερικά του καταστήματος αλλά στο εσωτερικό.

Οι δράστες, μάλλον δυο, παραβίασαν την είσοδο και πυροδότησαν τη βόμβα εντός του καταστήματος προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τις ζημιές. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε μασούρι δυναμίτιδας, το οποίο πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φιτίλι.

Στο σημείο εντοπίστηκε κρατήρας με διάμετρο και βάθος αρκετών εκατοστών, εύρημα που ενισχύει την πεποίθηση ότι η βόμβα ήταν ισχυρή. Αστυνομικός της Ασφάλειας δήλωσε ότι στο κατάστημα δεν λειτουργούσε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και προσέθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια να συλλέξουν βίντεο από κάμερες παρακείμενων κτιρίων, με την ελπίδα να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των βομβιστών.

Το μαγαζί με τα υφάσματα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης ανήκει σε ελληνικών συμφερόντων αλυσίδα καταστημάτων λευκών ειδών με «έδρα» τη Ρωσία και σημεία πώλησης σε Ντουμπάι, ΗΠΑ και αλλού.

Άνοιξε στη Γλυφάδα τον Νοέμβριο του 2014 και ως ιδιοκτήτρια φέρεται γυναίκα, που έχει συγγενική σχέση με τον ιδιοκτήτη της διεθνούς αλυσίδας των 70 και πλέον καταστημάτων λευκών ειδών.

Χθες, μετέβησαν στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ προκειμένου να έχουν μια πρώτη επικοινωνία με τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών που ανέλαβε την έρευνα. Το περιεχόμενο της κατάθεσής τους δεν έγινε γνωστό. Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι η επίθεση να συνδέεται με υπόθεση εκβιασμού εις βάρος των ιδιοκτητών της επιχείρησης ή να πρόκειται για ξεκαθάρισμα «ανοικτών» λογαριασμών, που σχετίζονται με τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν σύμφωνα με πληροφορίες πως πρόκειται για προσωπικές διαφορές ή κίνηση εκφοβισμού του ιδιοκτήτη να υποκύψει σε εκβιαστικές απαιτήσεις τους, κάτι που ο ίδιος ο ιδιοκτήτης δεν είναι έτοιμος ή δεν επιθυμεί προς το παρόν να αποκαλύψει.

Παράλληλα η «Φράξια Αναρχικών για την Πολιτική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της 27ης και της 28ης Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για υποκαταστήματα της τράπεζας Alpha Bank στο Ελληνικό και της Τράπεζας Πειραιώς στη Γλυφάδα. Σαφώς ουδεμία σχέση έχουν με το συμβάν στο κατάστημα ρούχων και δεν πρέπει να σχετιστούν.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνει ο απεργός πείνας και δίψας Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου για τη μεταγωγή του, οπλισμένοι με λύσσα και σφυριά, επιτεθήκαμε και καταστρέψαμε:

1) τα ξημερώματα 27/2 την Τράπεζα Πειραιώς, Ιασωνίδου και Τριπόλεως, στην περιοχή του Ελληνικού

2) τα ξημερώματα 28/2 την Alpha Bank, Γούναρη και Ιθάκης, στην περιοχή της Γλυφάδας

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Η ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Γ.

ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ

Φράξια Αναρχικών για την Πολιτική Αυτοάμυνα

Επισήμανση του ''Γ'': Εμείς τασσόμαστε κατά των βομβιστικών ενεργειών, και θεωρούμε ότι υπάρχει μια διαφορετική οδός στον κατάλληλο χρόνο. 

Κρίμα που δεν έχουμε επί του παρόντος ''κάμερα'' να καταγράφουμε τις ζημιές, καθώς επίσης, και εσωτερική ενημέρωση από τις αρχές την οποία τυγχάνουν οι ''άλλοι'' για την ενημέρωσή σας. «Στο ίδιο έργο ''θεατές'' αντί για ''διαμορφωτές'' »
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στις τράπεζες - Βομβιστική επίθεση σε κατάστημα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">