ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Ερντογάν προειδοποιεί για Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Προκλητικός για άλλη μια φορά εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση για την υγεία. Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει Γ’ Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τους ακροατές του. 

«Οι ΗΠΑ χτίζουν είκοσι βάσεις στη Συρία, γεγονός που στρέφεται κατά της Ρωσίας και μπορεί να γίνει η αιτία για να ξεσπάσει Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν και δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.


Την ίδια ώρα ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκος να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα τονίζοντας ότι: «Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».

Υπενθυμίζεται ότι σε ομιλία του την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε πυρά κατά της ΕΕ και της Ελλάδας με αφορμή την έγκριση νέας δόσης από την Κομισιόν ύψους 3 δισ. ευρώ για τη φιλοξενία προσφύγων. Η προηγούμενη δόση 3 δισ. ευρώ έχει εκταμιευτεί πλήρως και κάλυπτε το διάστημα έως το τέλος του 2017.

Μιλώντας από το προεδρικό μέγαρο, ο Ερντογάν ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση στήριξε την Ελλάδα δίνοντάς της 400 δισ. ευρώ. 

«Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα τους βοηθάνε με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρίζουν την πλάτη. Ακόμα κι έτσι όμως εμείς θα τα καταφέρουμε μόνοι μας» σημείωσε ο τούρκος πρόεδρος.

«Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία του και ό,τι κατάφερε το κατάφερε με τη δύναμη της καρδιάς του» πρόσθεσε.

Μιλώντας σε συγκέντρωση κοινοταρχών ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην εισβολή του 1974 στην Κύπρο διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα.

«Το 1974 κατά την ‘ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου’ με την ‘επιχείρηση αποσιώπησης’ κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημά επικοινωνίας μας. Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τι έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN (Αμυντική Bιομηχανία Τουρκίας)».

«Τώρα εμείς με την ASELSAN κάνουμε πολύ καλύτερο από εκείνο. Και δεν κάνουμε μόνο αυτό. Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτοί οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράξουμε», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Επισημάνσεις του ''Γ'': Σαφώς δόθηκαν τα 400 δις και μάλιστα στους τραπεζίτες, ενώ η Ελλάδα παραμένει τρίτος κόσμος , και σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. δεν παράγει καμία τεχνολογία. 

Η Ελλάδα έπειτα από την οικονομική της καταστροφή , απέκτησε γνώση ώστε να αξιοποιήσει και να παράξει τεχνολογία ; Ευημερούν τα στελέχη, οι ημέτεροι των κομμάτων, και οι πολυεθνικές,  ενώ  όλα είναι εισαγόμενα. Είναι ζήτημα χρόνου να ισχύσουν ξανά ανάλογα φαινόμενα των τελευταίων οκτώ ετών.

Παρέχονται και δανεικά για εισαγόμενη ''ανάπτυξη'' ;

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αναπτύξουμε μια τεχνολογία από κοινού ; Βάζω τις ιδέες, και εσύ βάζεις τα χρήματα, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας ''να φάει τη σκόνη μας'' . . . και άλλωστε όσοι παρελάσουν από την Ελλάδα ποτέ δεν πρόκειται να στηρίξουν Ελληνικές ιδέες. Στηρίζουν την πολιτική της εισαγόμενης τεχνολογίας.

Τον ιδεολόγο επιστήμονα δεν τον ενδιαφέρει ποιος βάζει τα χρήματα, το θέμα είναι να υπάρξει η πλήρωση των ιδεών του. Δεδομένου ότι  εμείς  είχαμε μια σειρά από πρότυπες ιδέες ,  οι οποίες αξιοποιούνται έπειτα από δεκαετίες από άλλες χώρεςέπρεπε να έρχονται στην Ελλάδα ως εισαγόμενη τεχνολογία ; Δεν όφειλαν να μας στηρίξει η πολιτεία ;

Οι αναπτυξιακές πολιτικές της κυβέρνησης, με αξιοποίηση κονδυλίων της Ε.Ε. τα οποία καταλήγουν σε διαπλεκόμενα και πάσης φύσεως media είναι κάτι ανάλογο με όσα αναφέρουμε. Σε μια χώρα 10 εκ. πολιτών δεν χρειάζονται δεκάδες χιλιάδες media χρειάζεται επένδυση στην παραγωγή τεχνολογίας με συνδρομή της κυβέρνησης, των δήμων, της περιφέρειας, κ.α.

Τα βήματα που έπρεπε να γίνουν στην Ελλάδα δεν γίνονται, και οι λόγοι είναι κοινωνικοπολιτικοί , και ειδικότερα , διαπλοκής αστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων με οικονομικούς παράγοντες.

Αν αύριο είμαι δήμαρχος Γλυφάδας θα χρησιμοποιήσω τις εταιρίες των ολιγαρχών φίλων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , η θα ιδρύσω τις δικές μας ώστε να αναπτύξουμε πρότυπα συστήματα αναφορικά με τις υπηρεσίες του δήμου, καθώς και των οχημάτων του, της πυρασφάλειας, της πολιτικής ασφάλειας , κ.α. ; 

Τα ανέφερα πριν υπάρξουν στην Ελλάδα Ιδιωτικές εταιρίες παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, κινητών τηλεφώνων, καναλιών , κ.α. και ορισμένοι επέλεξαν να υπηρετούν τους λίγους και τις πολυεθνικές αντί της δικής μας ενδογενούς τεχνολογικής ανάπτυξης. 

* Τα 6 δις είναι άλλο ένα σκέλος πόσα χρήματα κατέληξαν και θα καταλήξουν σε εκκλησία , ολιγάρχες, Μ.Κ.Ο , και πάσης φύσεως άλλους , ενώ για εμάς από μια κυβέρνηση ενός κόμματος το οποίο στηρίχτηκε από μεγάλο φάσμα της κοινωνίας δεν έχει δοθεί επί της ουσίας κανένα διέξοδο , και σε μια περίοδο ενίσχυσης των προαναφερόμενων δεν κάλυψαν ούτε τις προτάσεις μας αντί για συσσίτια ντροπής και κέρδους - να παρασχεθεί η δυνατότητα για ίδρυση κοινωνικών εστιατορίων τόσο για άνεργους - άστεγους Έλληνες - όσο και για τους πρόσφυγες. ( Σαφώς θα αναφέρουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης , όμως δεν είναι το ίδιο διότι δεν παρέχει θέσεις εργασίας. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Ερντογάν προειδοποιεί για Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">