ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου

Σε νοσοκομείο της Λάρισας μεταφέρθηκε εσπευσμένα  το απόγευμα της Τετάρτης ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου όπως μετέδωσε το athens.indymedia.

Ο Γιαγτζόγλου κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και βρίσκεται για 8η μέρα σε απεργία πείνας και δίψας για την μεταφορά του στις φυλακές Λάρισας από τις φυλακές Κορυδαλλού. 

Ο δικηγόρος του κρατουμένου Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Θέμα ζωής και θανάτου για ένα νέο άνθρωπο

«Το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται υπό το καθεστώς απεργίας πείνας και δίψας ήδη στο νοσοκομείο, σημαίνει ότι οι χειρότεροι φόβοι μας για κίνδυνο της ζωής του, έχουνε επιβεβαιωθεί. Άμεσα πρέπει να γίνει αύριο η σύγκληση της ΚΕΜ (Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών). Είναι θέμα ζωής και θανάτου για ένα νέο άνθρωπο. Δεν μπορεί αυτοί που τάχθηκαν να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο».


Oμάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους

Αλληλεγγύη στον αναρχικό, απεργό πείνας και δίψας, Κ. Γιατζόγλου. Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του για μεταγωγή στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού.

Μετά τη σύλληψη του, τον Οκτώβρη του 2017, ο αναρχικός Κ. Γιατζόγλου προφυλακίζεται εκδικητικά στη Δικαστική Φυλακή Λάρισας, με στόχο την απομόνωση του από τους δικηγόρους του, τους συγγενείς του και τους συντρόφους του.

Πριν λίγη ώρα ο σύντροφος υπέστη σοβαρό λιποθυμικό επεισόδιο μέσα στο κελί του καθώς προσπάθησε να σηκωθεί. Είναι ιδιαίτερα καταβεβλημένος από την πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας. Εχει αστάθεια όταν περπατάει και μόνιμη ζαλάδα που τον δυσκολεύει να μείνει όρθιος έστω και για λιγο. Επειδή τέτοια ώρα δεν υπάρχει γιατρός στις φυλακές Λάρισας κρίθηκε απαραίτητη η έκτακτη διακομιδή του σε εξωτερικό νοσοκομείο για εξετάσεις. Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση. Δεν ξέρουμε ακόμα που μεταφέρθηκε.

Παρά την επίσημη προφορική δέσμευση από τον Γενικό Διευθυντή Συντονισμού Σωφρονιστικών Καταστημάτων Π. Δουλάμη για θετική επίλυση του δίκαιου αιτήματος του συντρόφου, η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, με προσωπική ευθύνη του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ε. Φυτράκη, αλλά και του Υπουργείου, αρνείται να συνεδριάσει θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του συντρόφου.

Το κράτος, μέσα από αυτή τη σκληρή αντιμετώπιση της απεργίας πείνας/ δίψας, δεν θέλει μόνο να κάμψει το σύντροφο. Θέλει να στείλει ένα μήνυμα εκφοβισμού σε όλο τον κόσμο του αγώνα. Να περιθωριοποιήσει, να ποινικοποιήσει και να καταστείλει κάθε πτυχή της επαναστατικής δράσης, να εξουδετερώσει τα ίδια τα προτάγματα της οργάνωσης, της αντίστασης και της αλληλεγγύης και συνολικά το όραμα της κοινωνικής επανάστασης. Ματαιοπονεί όμως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, των 5 νεκρών κρατουμένων μέσα στο πρώτο 15ημερο του Φλεβάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ που διατηρεί σε ισχύ τον τρομονόμο και επιδιώκει την αναβάθμιση του, που συνεχίζει τα βασανιστήρια για την απόσπαση DNA από τους πολιτικούς κρατούμενους, που θέλει να ψηφίσει ένα νέο φασιστικό σωφρονιστικό κώδικα δεν μπορεί να κάνει τον αθώο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιτίθεται απρόκλητα στους αλληλέγγυους λίγο μετά τη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, συλλαμβάνοντας και τραυματίζοντας συντρόφους, που αρνείται έστω και μια ολιγόλεπτη συνάντηση του Ε. Φυτράκη με το δικηγόρο του Κ. Γιατζόγλου, που δεν αποφασίζει θετικά στο αίτημα μεταγωγής του έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για ό,τι συμβεί στον αναρχικό σύντροφο.

Καμία δίωξη-Κανένα πειθαρχικό στους κρατούμενους του Κορυδαλλού

Καμία δίωξη στους 4 συντρόφους που συνελήφθησαν μετά την παρέμβαση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Άμεση μεταγωγή του αναρχικού, απεργού πείνας και δίψας, Κ. Γιατζόγλου στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)»


Κείμενο Ντίνου Γιαγτζόγλου για απεργία πείνας-δίψας

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι πίσω στις φυλακές της Λάρισας μετά από την αστυνομική επιχείρηση πουπραγματοποίησαν οι δυνάμεις των ΕΚΑΜ σήμερα τα ξημερώματα στην Α’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου είχα μεταχθεί για δικαστικούς λόγους. Οι μπάτσοι εισέβαλλαν στη πτέρυγα και στο κελί μου, ενώ ήμουν κλινήρης ως απεργός πείνας μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που είχα το βράδυ, με έβγαλαν σηκωτό από τη φυλακή και χτυπώντας, με πέταξαν μέσα στην κλούβα της μεταγωγής. Σε αυτή τη φάση αντιστάθηκα όπως και όσο μπορούσα απαιτώντας παράλληλα να πάρω τα προσωπικά μου αντικείμενα (παπούτσια, ρούχα, φάρμακα, κ.λ.π.) τα οποία εν τέλει δεν πήρα ποτέ . Δεν μου επέτρεψαν να πάρω ούτε καν ένα μπουκάλι νερό που είχα στο κελί παρόλο που ξέρανε ότι λόγω της απεργίας πείνας έχω επιβαρυμένη υγεία. Όσον αφορά εμένα, έχω να δηλώσω ότι η επιχειρούμενη προσπάθεια των καθεστωτικών κύκλων να μου κάμψουν το ηθικό θα πέσει στο κενό...

"Τη στιγμή της αφοσίωσης ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για να σε βοηθήσει"

Johann Wolfgang Goethe

Άλλη μια νύχτα με επιθέσεις αγνώστων πέρασε η Αθήνα

Επιθέσεις σε άνδρες των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο, εμπρησμοί αυτοκινήτων, και γκαζάκια σε τράπεζα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Τέσσερα γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι στις 02:40 τα ξημερώματα έξω από τράπεζα στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές.

Επιθέσεις με μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα ατόμων στις 10.20 το βράδυ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Τοσίτσα. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Για πέντε εμπρησμούς αυτοκινήτων κλήθηκαν συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στις περιοχές Άνω Κυψέλη, Άνω Λιόσια, Αγία Βαρβάρα και στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο της Αθήνας.
Επισήμανση του ''Γ'': Τουλάχιστον όσων αφορά εμάς η ρήση του Johann Wolfgang Goethe δεν απεδείχθη .
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">