ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσίπρας: Να μην μετατραπεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο η σύλληψη των δυο Ελλήνων

Οι εξελίξεις με τους Έλληνες στρατιωτικούς και η προκλητικότητα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκτακτης κυβερνητικής σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Τσίπρας: Να μην μετατραπεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο

«Χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή. Η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα κατανοήσει ότι η όποια σκέψη να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν, είναι αδιέξοδη και θα αποβεί εις βάρος της».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά έχει προχωρήσει στην πλήρη χαρτογράφηση της κατάστασης με τους δυο στρατιωτικούς οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι, στην Αδριανούπολη και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Από την πρώτη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διπλωματικές επαφές και από τις δυο πλευρές σε επίπεδο υπουργείων, ώστε η σύλληψη των ελλήνων αξιωματικών να μην μετατραπεί σε διπλωματικό επεισόδιο. Άλλωστε, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, η υπόθεση εξετάζεται από τις τουρκικές δικαστικές αρχές, γεγονός που δεν επιτρέπει περαιτέρω παρέμβαση.

Σε αυτό το επίπεδο δεν αποκλείεται εάν και εφόσον χρειαστεί να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είτε με τον πρόεδρο της τουρκικής Δημοκρατίας, Ταγίπ Ερντογάν, είτε με τον τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Εξαντλούμε όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα», τονίζουν οι ίδιες πηγές και συμπληρώνουν ότι «έχουμε ενημερώσει την Ε.Ε. μέσω Καμμένου. Η Ε.Ε. ζήτησε άμεση έκβαση του ζητήματος και επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών».

Επίσης, κατά την κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου, έγινε μια πρώτη συζήτηση για έξοδο από το πρόγραμμα και την τέταρτη αξιολόγηση. Στην κυβέρνηση θεωρούν πως είναι σε ένα καλό αναπτυξιακό μομέντουμ που θα διευρύνει τις δυνατότητες για καλή έξοδο και διαμορφώνονται καλές προϋποθέσεις.

Επισημάνσεις του ''Γ'':  Το καλό ''αναπτυξιακό μομέντουμ'' είναι αποκλειστικά στη δική σας σφαίρα θεώρησης. Από που αντλούνται αυτά τα στοιχεία ; 

Γίνατε οι συνεχιστές των πιο ακραίων μορφών καπιταλιστικών και αντιλαϊκών πολιτικών και σήμερα ''εκδικείστε'' τους πρώην ''συντρόφους'' σας  καθώς και την κοινωνία η οποία σας υποστήριξε ώστε να αναρηχηθείτε στην διακυβέρνηση της χώρας.


Καθημερινά οι αντιδράσεις της κοινωνίας κατά των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών σας είναι σαφείς , ενώ δεν διαθέτεται τα εφόδια εκπροσώπησης του Ελληνικού λαού.

Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο και προσομοιάζει με την πρόσφατη θεωρία του Στίβεν Χόκινγκ για την «πρόταση χωρίς σύνορα», το οποίο σημαίνει σε απλά Ελληνικά νέα τάξη πραγμάτων , άκρατος καπιταλισμός , αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων και της λαϊκής περιουσίας, και παραγραφές δις ευρώ στους ολιγάρχες.

Ως πρωθυπουργός κ. Τσίπρα δεν αισχύνεσαι σύμφωνα με όσα ισχύουν επί χρόνια εις βάρος μας για την ευημερία των ημέτερων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως και λίγων στελεχών σας ;

Σε αντιδιαστολή του  Χόκινγκ, και δισεκατομμυρίων πολιτών ολόκληρου του πλανήτη , κατανοούμε απόλυτα τι υπήρχε προ της ''μεγάλης έκρηξης'' και τι υφίσταται σήμερα, και ειδικότερα στη χώρα μας. 

Μια εντελώς διαφορετική κατάσταση χώρου, χώρας, καθώς και χρόνου

Κατανοούμε πλήρως, διότι πριν τη ''μεγάλη έκρηξη'' του καπιταλισμού στη χώρα μας, και των χιλιάδων εμπορικών ραδιοσταθμών, υπήρχαν λίγοι πρωτοπόροι - πρωτεργάτες οι οποίοι είχαν ενασχόληση περισσότερο με την επιστήμη - τεχνολογία , αντί για συστημική προπαγάνδα , και κυρίως αυτή που ωφελεί συγκεκριμένα συμφέροντα, οικονομικά , και πολιτικά. 

Αυτή την απόλυτα διαφορετική κατάσταση που ίσχυε πριν, τουλάχιστον εσείς οφείλατε να την επαναφέρετε ως αντιστάθμισμα , παράλληλα της δημόσιας ραδιοτηλεοράσεως για την οποία επιδείξατε μέριμνα .

Κύριε Πρωθυπουργέ δέχεσαι να κάνεις μια συνέντευξη - συζήτηση μαζί μου ;

* Ρίξτε και μια προσεκτική ματιά στο άρθρο που ακολουθεί, και δεδομένων των επιλογών του Α. Τσίπρα, στις εκλογές του 2019 να αναμένεται τις ψήφους των νεοδημοκρατών, και μήπως γίνει μετά Χριστόν και δεύτερο ''θαύμα'' όπως αποσπάσατε τις ψήφους Αριστερών και Πασόκων.

Προσοχή: Έστω και μία ψήφος είναι πολύτιμη, όπως και η ανθρώπινη ζωή, η οποία ποδοπατήθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ήταν προτιμότερο γνωρίζοντας αρκετά χρόνια προ των δημοτικών εκλογών ποιοι θα γίνουν διοίκηση , να υποστηρίζουμε τη Νέα Δημοκρατία για Ρουσφέτια πάσης φύσεως και να ''δικαιώσουν'' την εμπιστοσύνη μας. ( Φοράγαμε επί δεκαετίες έστω και μια φορά παρωπίδες ; Γιατί μας δίωξαν επί δεκαετίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ; )

Εμείς επί αρκετά χρόνια είμαστε οι ''νεροκουβαλητές'' της κοινωνίας, και έπειτα της εκλογικής επιτυχίας - της συλλογικής εργασίας και αγώνα - ορισμένοι εξαργύρωσαν, και για τους υπολοίπους υπήρξε προβοκάτσια. Στη συνέχεια αλλαγή πορείας κυβερνητικών επιλογών - πολιτικών, και τα κέρδη στελεχών ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ. Επί της ουσίας για την αριστερά και τους αριστερούς δεν υπήρξε καμία αλλαγή.

Παράλληλα με τους προαναφερόμενους, στο μεσοδιάστημα, γεννήθηκαν και ορισμένες ευκαιρίες που άδραξαν και  ορισμένοι/ες της αριστεράς, όμως, αυτές θα ήταν πραγματοποιήσιμες με οποιαδήποτε κυβερνητικό σχήμα.

π.χ: Αναπτυξιακά προγράμματα της Ε.Ε. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω διότι είμαι κατά της Ε.Ε., άλλοι όμως συμμετέχουν διότι δεν έχουν αυταπάτες, στην Ε.Ε. βρισκόμαστε, και μάλλον για κάποια  χρόνια ακόμα θα βρισκόμαστε. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μια δεδομένη κατάσταση, και ισχύουν σημεία και τέρατα , αν ο ιδεολόγος αριστερός συμμετάσχει σε προγράμματα Ε.Ε. θα τον αποκηρύξουμε ; Μάλλον το αντίθετο ισχύει. Ο συμμετέχοντας γυρίζει τη πλάτη στην αριστερά.

Τέλος, για εμάς η αριστερά με την ευρύτερή της έννοια , δεν είναι το όχημα ώστε κάποια στιγμή να αναρριχηθούμε και το εξαργυρώσουμε με προσωπικό όφελος.

Αυτοδιαχειριζόμενα, Δημόσια, και Δημοτικά μέσα αξιώσαμε για το τόπο μας , αντί διαπλεκόμενων και ελεγχόμενων με Αναλογικότητα όπως ισχύει στο εκλογικό σύστημα: Α' Αθηνών, Β' Αθηνών, Α' Πειραιώς , Β΄Πειραιώς, υπόλοιπο Αττικής - Αττική. Θεσπίστε κάτι ανάλογο και στα ερτζιανά με Αδειοδοτήσεις, αντί να συντηρείτε όσα δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τον ενιαίο Ν.Αττικής ώστε να καταλήγουν οι βεβαιώσεις λειτουργίας ''άδειες'' σε πέντε - δέκα οικογένειες.

* Κατηγορείτε ενίοτε τους Τούρκους για παραβιάσεις, όμως ισχύει καλύτερο πλαίσιο Δημοκρατικότητας στα ερτζιανά της χώρας τους έναντι όσων ισχύουν στη δική μας επί δεκαετίες.

Γλυφάδα: Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 πληρωμές των προνοιακών επιδομάτων
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσίπρας: Να μην μετατραπεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο η σύλληψη των δυο Ελλήνων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">