ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ερντογάν : «Αν ανοίξουμε τις πόρτες δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε»

Ο Ταγίπ Ερντογάν και απειλεί θεούς και δαίμονες. Μετά την απόφαση της ΕΕ να του δώσει 3 δις ευρώ για τους πρόσφυγες, και μετά την έκδοση της απόφασης της ελληνικής δικαιοσύνης για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε ευθέως και την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μιλώντας μπροστά σε χιλιάδες λαού σε πόλη της Τουρκίας αναφερόμενος για τις πολεμικές επιχειρήσεις τόνισε: «Φτάνουμε στο τέλος», ενώ για τους πρόσφυγες ο Ερντογάν είπε: «Φιλοξενούμε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία. Αν ανοίξουμε τις πόρτες δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε». 

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λέγοντας «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πρόκληση. Φιλοξενούμε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία. Αν ανοίξουμε τις πόρτες δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε. Με παρακαλούσατε να μην ανοίξω τα σύνορα. Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε. Έχουμε κάνει ότι ήταν δυνατόν».

Ο Πρόεδρος  Ερντογάν είπε ακόμα ότι η επιχείρηση στην Αφρίν θα συνεχιστεί και ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατευθούν οι άμαχοι. Υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που είναι στην Αφρίν καταπιέζονται. Μίλησε πάλι για ένα έθνος, μια σημαία, και μια χώρα.

Ακουμπώντας το χέρι στο φέρετρο Τούρκου στρατιώτη που έπεσε στην Αφρίν είπε ότι θέλει να γίνει κι ο ίδιος «μάρτυρας» κι υποστήριξε ότι ο Αλλάχ του υποσχέθηκε τη νίκη, η οποία είναι πλέον κοντά.


«Είμαστε ένα έθνος 81 εκατομμυρίων. Δεν θα μας πουν τι να κάνουμε. Που είναι το FETΟ;», αναρωτήθηκε. Και απάντησε μόνος του: «Στην Πενσυλβάνια». Άφησε και πάλι αιχμές κατά των Ηνωμένων Πολιτειών που δεν εκδίδουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν.


» Δεν έχουμε δουλειά στο έδαφος της Συρίας, αλλά σώζουμε τους καταπιεσμένους ανθρώπους που τους διώκουν στη χώρα της Συρίας. Είδατε πώς καταδιώκουν εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν από την Αφρίνη».

«Ο στόχος μας είναι η Δημοκρατία της Τουρκίας του 2023. Θέλουμε να είναι μεταξύ των κορυφαίων 10 κρατών του κόσμου»

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα διοργανώσουν εκλογές τον Μάρτιο. « Εγώ υπέγραψα τη συμφωνία χθες το βράδυ. Θα πραγματοποιήσουμε επίσης τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο»
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ερντογάν : «Αν ανοίξουμε τις πόρτες δεν θα βρίσκετε τρύπα να κρυφτείτε» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb