ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Μαυρωτάς: «Στον ‘βυθό’ οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης για οικονομική στήριξη των αλιέων του Σαρωνικού»

Με αφορμή την παρέλευση εξαμήνου από τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και τις συνεπακόλουθες περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αποστόλου και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή για τις σημαντικές καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των παράκτιων αλιέων του Σαρωνικού.
Ενώ το αρμόδιο Υπουργείο απαγόρευσε για προληπτικούς λόγους την αλιεία στην περιοχή του Σαρωνικού μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2018, δεν επέδειξε την αντίστοιχη σπουδή για τη διασφάλιση των αποζημιώσεων των παράκτιων αλιέων. 
Μια κατηγορία επαγγελματιών που έχουν πληγεί έντονα από τις συνέπειες του περιβαλλοντικού ατυχήματος, και οι οποίοι αγωνίζονται μέχρι και σήμερα για τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη διεκδίκηση και λήψη της αποζημίωσης. 
Μια διαδικασία αρκετά γραφειοκρατική καθώς αντί να έχουν τη δημόσια διοίκηση αρωγό στην προσπάθειά τους, όπως και οι ίδιοι καταγγέλλουν, πολλά από τα δικαιολογητικά ενώ είναι ήδη κατατεθειμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες δεν παρέχονται ή δεν διαβιβάζονται.
Ο κ. Μαυρωτάς τονίζει ότι με την απαγόρευση της δυνατότητας άσκησης αλιευτικής δραστηριότητας εν ισχύ, δεν φαίνεται να έχει υπάρξει συγχρόνως κάποια πρωτοβουλία για την οικονομική στήριξη των αλιέων στο μεσοδιάστημα μέχρι την τελική καταβολή της αποζημίωσης, αδιαφορώντας έτσι η Πολιτεία για την οικονομική επιβίωση των συγκεκριμένων επαγγελματιών οι οποίοι έχουν φθάσει στα όρια αντοχής τους.
Επισήμανση του ''Γ'': Η κυβέρνηση παρέχει οικονομική στήριξη με τον αναπτυξιακό νόμο σε ΜΜΕ και για δημιουργία ΜΜΕ. Δεδομένου ότι εμείς δεν καλυπτόμαστε από τις εν λόγω πολιτικές οι αλιείς μπορούν να συστήσουν ΜΜΕ και να εγκαταλείψουν την αλιεία. 
Η κυβέρνηση μας έχει ''αδειάσει'' συνολικά, διότι εμείς επιθυμούσαμε αριστερές πολιτικές, με δημόσιες, περιφερειακές, διαδημοτικές και δημοτικές δομές, και κυρίως με τη συμβολή πολιτείας , περιφέρειας , και δήμων, ώστε να ανασυνταχθούμε ως κοινωνία, και να διαμορφώσουμε τους όρους ομόνοιας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Μαυρωτάς: «Στον ‘βυθό’ οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης για οικονομική στήριξη των αλιέων του Σαρωνικού» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb