ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παρουσίαση του Αμερικάνικου Μπιλιάρδου στους Δημότες μας

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης υποδέχεται με χαρά  την Πανελλήνια ΄Ενωση Αμερικάνικου Μπιλιάρδου που προτίθεται να  παρουσιάσει δωρεάν το άθλημα στα σχολεία και στους δημότες του Δήμου .

Το Αμερικάνικο μπιλιάρδο είναι ένα πνευματικό άθλημα δεξιοτήτων με ευρεία ανταπόκριση σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις ηλικιακές κατηγορίες. Προάγει την αναλυτική σκέψη, την αυτοπειθαρχία , την ευγενή άμιλλα μέσα από την ενασχόλησή με την τέχνη του. 

Η παρουσίασή  του θα γίνει από την  ελληνική Ένωση Αμερικάνικου Μπιλιάρδου, η οποία ιδρύθηκε το 2015 και αποτελεί επίσημο μέλος της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αμερικάνικου Μπιλιάρδου διεξάγει τα επίσημα πρωταθλήματα της χώρας ανά την επικράτεια σε όλες τις κατηγορίες και συγκροτεί τις εθνικές αποστολές στο εξωτερικό. 

Οι Δημότες μπορούν να γνωρίσουν το άθλημα κάθε Τρίτη ώρα 19.00-21.00 κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2018 στο Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων , Φειδίου και Υμηττού, Αργυρούπολη.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης θα υπάρχει ηλεκτρονική προβολή του αθλήματος όσο και η δυνατότητα τους  να εφαρμόσουν στην πράξη την τέχνη του  μπιλιάρδου μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης και διεθνείς πρωταθλητές οι οποίοι περιοδικά θα στελεχώσουν το πρόγραμμα.
Πληροφορίες
Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης 2132026042-43-46 
Τμήμα Αθλητισμού 2132026028
Επισήμανση του ''Γ'': Ελπίζουμε να είναι παντελώς άσχετο, και να μην αποτελεί προϊδεασμο για την μετάβαση του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού σε καζίνο, με ρουλέτες, αριθμούς, blackjack, και κυρίως πολιτικοοικονομικό τζόγο.

Το μπιλιάρδο στην εποχή μας θεωρείτο παρακμή, ενώ σήμερα είναι άθλημα και προορίζεται και για την Oλυμπιάδα. Θυμάμαι ότι μαζευόμαστε σε γνωστό ''μπιλιαρδάδικο'' της Αργυρούπολης, τις δεκαετίες 70 - 80, το οποίο έδινε έμφαση στα τραγούδια του Στέλιου Καζατζίδη στο jukebox. Σαφώς δεν έλειπαν και ορισμένα εισαγόμενα top hits.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παρουσίαση του Αμερικάνικου Μπιλιάρδου στους Δημότες μας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb