ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Υπογράφουμε ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Την Κυριακή 4/03/2018 παρευρεθήκαμε στην τοπική λέσχη Αμπάριζα στην οποία μίλησε εκπρόσωπος του συντονισμού συλλογικοτήτων Αττικής ΥΣΥ.Σ.Α. στην οποία ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις - προτάσεις αναφορικά με το σημαντικό ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ενώ η ομιλήτρια εκπρόσωπος του ΥΣΥ.Σ.Α. δεν κωλυόταν ώστε να καταγράψουμε ένα απόσπασμα των θέσεών τους - συζητήσεως, τελικώς δεν καταγράψαμε το ελάχιστο. 

Είναι σαφές ότι το ήμισυ της κοινωνίας μας, εκ. πολιτών, περίπου μια στις δυο οικογένειες θα βρεθεί αντιμέτωπη από την πρωτομαγιά με το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για οφειλές στο δημόσιο.

Ήδη έχει ξεκινήσει καμπάνια για χιλιάδες υπογραφές μέχρι 1η Μάη 2018, ημέρα έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από το κράτος για χρέη άνω των 500 ευρώ προς εφορία - ταμεία .

Η συγκέντρωση υπογραφών οργανώνεται από συλλογικότητες/πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς, σωματεία, με βάση το κείμενο που ακολουθεί.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Δέκα χρόνια παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και οκτώ μνημονίων στην Ελλάδα, που έφεραν αφαίμαξη μισθών και συντάξεων, απολύσεις και ανεργία, ιδιωτικοποίηση δημόσιου πλούτου και στέρηση βασικών κοινωνικών αγαθών, φτωχοποίηση και ζωή στα όρια της εξαθλίωσης. Στα ίδια χρόνια οι τράπεζες με τις συνεχείς ανακεφαλαιώσεις τους πήραν 233 δις ευρώ που φορτώθηκαν ως νέο δημόσιο χρέος στο λαό ενώ ταυτόχρονα μια σειρά από φόρους και χαράτσια επιβλήθηκαν στα φτωχά λαϊκά στρώματα, με στόχο την πληρωμή των δόσεων του δημόσιου χρέους.

Παράλληλα και ξεπερνώντας κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας, από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα κυβέρνηση, Ε.Ε. και “Θεσμοί” προωθούν μια πολιτική που βάζει ξεκάθαρα στο στόχαστρο την λαϊκή κατοικία και τη μικρή περιουσία. 


Με μια σειρά από μνημονιακές διατάξεις και νόμους όχι μόνο αφήνουν απροστάτευτα τα σπίτια μας απέναντι στις τράπεζες, τα funds και το κράτος (εφορία και ταμεία για χρέη πάνω από 500€) αλλά με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθιστούν τη λαϊκή περιουσία εύκολη λεία στις διαθέσεις των αρπακτικών και θεωρούν ιδιώνυμο αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα τη δράση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Όμως η στέγη δεν είναι εμπόρευμα είναι δικαίωμα για όλους, το μικρό μαγαζί ή το χωράφι είναι μέσα βιοπορισμού για τον επαγγελματία ή τον αγρότη. Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, η σωτηρία (για άλλη μια φορά) των τραπεζών με την απαλλαγή τους από τα δάνεια καθώς και η είσπραξη των δυσβάστακτων φόρων και χαρατσιών από το κράτος δεν μπαίνουν πάνω από τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:


ü Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία
ü Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λογαριασμών
ü Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος

Κ Α Ν Ε Ν Α     Λ Α Ϊ Κ Ο     Σ Π Ι Τ Ι     

Σ Τ Α   Χ Ε Ρ Ι Α   Κ Ρ Α Τ Ο Υ Σ – Τ Ρ Α Π Ε Ζ Ω Ν 


α.α.
Ονοματεπώνυμο
Πόλη/Περιοχή
Επάγγελμα
Μαζική Ιδιότητα
Τηλέφωνο*
e-mail*
Υπογραφή


#Προαιρετικό, για την επαφή με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και ενημέρωση | Συλλογή υπογραφών στο:kanenaspiti@gmail.com# Επισήμανση του ''Γ'': Για πολλοστή φορά εμείς από το δικό μας μετερίζι εφιστούμε την προσοχή πολιτείας, και δήμου Γλυφάδας, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με πλειστηριασμούς, διώξεις - κατασχέσεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Υπογράφουμε ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb